marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Ce sunt monodozele de cafea și de ce merită acestea o binemeritată șansă?

Indiferent de forma, culoarea sau de materialul ambalajului, cafeaua rămâne cafea. Aroma intensă, potrivită pentru orice moment al zilei, îi face pe mulți dintre noi să ignore modul în care este ambalată. Dar care este până la urmă ideea unui ambalaj corespunzător?
(P) Ce sunt monodozele de cafea și de ce merită acestea o binemeritată șansă?
Nu de foarte mult timp, și în spațiul românesc a început să se diversifice forma sub care ajunge la noi cafeaua, fie că suntem acasă sau la birou. Pe lângă clasicul ambalaj care ține cafeaua în vid sau la pungă, o nouă formulă devine din ce în ce mai populară: monodozele de cafea.
 
Ce sunt?
Monodozele de cafea sunt, așa cum le spune și numele, doze mici de cafea măcinată. Cu un ambalaj de aluminiu sau hârtie, acestea vin ambalate individual, având mărimea și cantitatea de cafea necesară pentru prepararea unui espresso. În cazul în care nu ai știut niciodată care este raportul ideal de cafea și apă pentru un espresso perfect, încearcă varianta de cafea monodoze de la Kafune și vei observa diferența.
 
De ce merită o șansă?
Deși ai putea fi puțin sceptic, ar trebui să le dai o șansă monodozelor de cafea și cu siguranță nu te vei mai întoarce la cafeaua obișnuită. Și dacă nu ne crezi, uite aici câteva motive pentru care ar trebui să le încerci!
 
Sunt practice și ușor de folosit
Le introduci în aparatul de cafea și cât te-ai învârtit de două ori prin casă sau la birou, cafeaua ta e gata. Nu e nevoie să reglezi vreo funcție la aparat sau să stai lipit de el, ci totul se întâmplă în mod automat, fără prea mult stres.
 
Au cantitatea necesară de cafea
Așa cum am spus și mai devreme, acesta poate fi motivul suprem pentru care ai apela la monodozele de cafea, mai ales dacă de cele mai multe ori îți faci o cafea prea slabă sau mult prea tare, care îți dă dureri de cap toată ziua. Cu o simplă atingere de buton, ai parte de o cafea perfecte echilibrată, pe care să o savurezi liniștit oriunde vrei.
 
Cafeaua e mereu proaspătă
Deoarece sunt deschise în interiorul aparatului de cafea, monodozele păstrează prospețimea cafelei. Acesta este motivul pentru care la fiecare ceașcă de cafea vei simți că deschizi o nouă pungă de cafea.
 
Poți avea mai multe sortimente
Monodozele de cafea îți permit să ai parte de mai multe arome de cafea, lucru pe care cafeaua la pungă nu ți-l permite. Nu poți deschide 3-4 arome diferite de cafea pentru că acestea își vor pierde din intensitate și va fi o investiție irosită. Dar, cu monodozele de cafea poți alege în fiecare zi o aromă nouă, mai intensă sau mai slabă, după cum îți dorești.
 
Sunt ușor de transportat
Sunt atât de mici că le poți pune chiar și în buzunar. Dacă vrei la birou o aromă nouă sau dacă ai acasă una pe care vrei să o încerce și colegii, poți lua monodozele chiar în geantă. Nu e nevoie să cari un pachet mare de cafea, ci doar 1-2 recipiente mici, dar cu un gust aparte.
 
Practice, la îndemâna oricui și rapid de folosit, monodozele pot face parte din viața ta și îți pot aduce savoarea pe care o cauți. Reține că ai acces la mai multe arome decât la cafeaua normală și le poți avea pe toate chiar la tine acasă. În plus, dacă ți-au plăcut, colegii de birou îți vor mulțumi că le-ai povestit și lor despre ele.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies