marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Ce trebuie să știi despre cromatica ținutelor tale

Modul în care asortezi culorile în vestimentație îți poate face viața mai ușoară, astfel încât să creezi ținute de succes. Mai mult, atâta timp cât știi cum să asortezi culorile, vei putea să oferi outfit-ului un aer chic, fără să-l ruinezi prin alegerea unei nuanțe greșite. Ține cont de sugestiile noastre despre cromatica ținutelor, din rândurile de mai jos!
(P) Ce trebuie să știi despre cromatica ținutelor tale
Care sunt combinațiile de culori care nu dau greș niciodată?
Dacă ne referim la cercul cromatic, culorile primare și secundare sunt considerate asemănătoare, deci se pot asorta între ele. De pildă, portocaliul este similar cu galben și roșu, în timp ce albastru se aseamănă cu verde și violet. În vestimentație, aceste culori te ajută să creezi un design armonios și ușor de observat. 
 
Culorile care se află în părțile opuse ale cercului culorilor se numesc culori complementare și sunt cele care formează un contrast puternic. În acest sens, violet este complementar cu galben iar roșu cu verde, aceste nuanțe fiind mai puternice una lângă celelalte. Deși aceste asocieri ți se par ușor exagerate în vestimentație, nu trebuie să mixezi culorile în formele lor primare. Ținutele trebuie să fie echilibrate. De aceea, atunci când vrei să compui o ținută, alege o culoare care domină, o nuanță intensă și alte două culori mai blânde.
Negrul și albul sunt singurele non-culori care se pot asorta cu orice și chiar una cu cealaltă, fiind singurele excepții care confirmă regulă.

Cum asortezi culorile pentru o ținută reușită?
O ținută corectă și reușită trebuie să păstreze aceeași linie cromatică, atât la nivelul obiectelor vestimentare, cât și la nivelul accesoriilor și încălțămintei. Să pornim de la culorile calde și cele reci! Culorile reci sunt toate nuanțele cercului, de la roșu și galben, până la verde deschis, precum verde, albastru și mov. Când vorbim despre culorile calde, ne referim la roșu, galben, roz și nuanțele care duc către verde închis.
 
Atunci când vrei să adaugi o notă de eleganță unei ținute, asortează o eșarfă roșie la o cămașă albastră sau accesorii galbene la fuste și rochii verzi. Poți alege să asortezi o culoare caldă și una rece sau o culoare caldă și o culoare neutră, precum roșu și negru. Optează pentru o variantă sigură și îmbracă jeanși sau bluze cu imprimeu floral, în nuanțe de albastru și galben.
 
Culorile pastelate se asortează între ele și îți permit să porți mai mult de două sau trei culori, fără să obții o ținută prea încărcată. Astfel, te poți îndrepta către combinații de roz cu bleu, gri sau crem, care vor arăta impecabil pentru o ținută de primăvară-vară. Găsești un outlet Lacoste la Fashion House, de unde poți alege outfituri în culori neutre sau calde, cu care nu ai cum să dai greș. Mizează pe articole de calitate, în culori nepretențioase, pe care le poți purta atât la birou, cât și la o petrecere în oraș.
 
Reguli cromatice în asortarea hainelor

Tonurile de bej, crem, negru, alb sau gri pot fi asortate și purtate cu aproape orice culoare.

Temperează culorile stridente cu nuanțe neutre de nude, bej sau gri deschis, care creează o combinație stilată.

Când alegi culorile hainelor, ține cont și de nuanța pielii tale. Dacă o piele bronzată se va asorta de minune cu o rochie albă, o piele foarte albă nu va arăta excelent alături de o haină verde sau violet.

Chiar dacă trebuie să porți culorile care îți vin bine, există câteva asocieri de culori care nu sunt recomandate, precum verde și albastru, roz și roșu sau negru și bleumarin, care îți oferă o ținută prea încărcată.

 
Asortarea culorilor în vestimentație este deosebit de utilă, deoarece te ajută să eviți greșelile dintr-o ținută.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies