marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Cele mai populare tipuri de pizza picantă

Pizza este cel mai îndrăgit preparat din lume, iar consumul său este mare chiar și în țări cu tradiții culinare total diferite. 
(P) Cele mai populare tipuri de pizza picantă

Față de alte mâncăruri, pizza este destul de recentă. A apărut în secolul al XIX-lea în cartierele populare din Napoli și a devenit repede favorita multor italieni. Odată cu emigranții italieni și cu renumele bucătăriei din peninsulă, pizza s-a răspândit în întreaga lume, sub tot felul de forme. Evoluția acestui preparat continuă, noi toppinguri fiind inventate în fiecare an. Printre iubitorii de pizza, o categorie aparte o reprezintă pasionații de gust picant. Chiar dacă orice pizza poate deveni picantă dacă îi pui ketchup iute, adevăratele pizza de foc sunt cele care au ingrediente pe măsură. Descoperă în continuare care sunt cele mai populare tipuri de pizza picantă, realizate special pentru cei mai rezistenți gurmanzi. 

 
Pizza alla Diavola
 
Pizza alla Diavola este cea mai cunoscută și apreciată pizza picantă din lume. Cunoscută în alte țări doar ca Diavola, aceasta face deliciul pasionaților de senzații tari. Numele este cât se poate de potrivit pentru intensitatea senzațiilor pe care ți le oferă acest tip de pizza. Gura îți ia foc instantaneu, dar savorile subtile ale celorlalte ingrediente, textura și senzația generală te face să cazi pradă tentației și să mănânci întreaga porție, până la ultima felie. Pizza alla Diavola are un topping format din sos de roșii, mozzarella, salam picant și ardei iuți. Măslinele negre sunt opționale și se adaugă pentru un plus de gust.
 
Pizza alla palla
 
Această pizza originară din Roma este destinată celor care mănâncă împreună, pentru că este mare, are o formă ovală și alungită și se coace pe o placă de lemn numită palla. O altă caracteristică specifică a acestui tip de pizza este aluatul bine hidratat, lăsat la crescut timp îndelungat. Astfel, blatul este gros și pufos, spre deosebire de cel al majorității tipurilor de pizza. Toppingul nu este la fel de picant ca al versiunii Diavola, singurul element iute din compoziția sa fiind salamul picant. Pe lângă acesta se mai adaugă busuioc, roșii cherry, brânză de diverse tipuri, prosciutto și măsline. 
 
Pepperoni pizza
 
Deși mulți oameni cred că acest tip de pizza are tot origini italienești, pizza pepperoni este o varietate americană, care a crescut în popularitate abia la jumătatea secolului trecut. Denumirea sa provine de la ingredientul principal al toppingului, anume salamul picant cu același nume, care conține un amestec de carne de vită, porc și condimente. În prezent, pizza pepperoni este una dintre cele mai populare tipuri, fiind îndrăgită în special de iubitorii de bere, alături de care merge foarte bine. Pe lângă salam, toppingul de pizza pepperoni are în compoziție suc de roșii și mozzarella. Există și o versiune la care se adaugă și pește, dar aceasta nu este atât de populară. 
 
Pizza Spicy Mediterranean
 
Acest tip de pizza este un preparat internațional care combină aromele mediteraneene cu gustul picant. Ceea ce este original la Spicy Mediterranean este utilizarea ciupercilor marinate împreună cu ardei iuți în oțet. Atât ciupercile, cât și ardeii se pun pe topping și, de parcă nu era destul, se mai adaugă câțiva ardei picanți, alături de felii de pepperoni, măsline, sos marinara, mozzarella și ulei de măsline. Ingredientele se echilibrează perfect, iar rezultatul este o pizza incredibilă, cu un gust picant intens, dar cu o savoare unică, care se datorează ciupercilor marinate.
 
Pizza picantă este un deliciu destinat celor cărora le plac senzațiile tari. Pizza alla Diavola, alla palla, pizza pepperoni și spicy Mediterranean sunt preparate incredibile, care merită încercate de orice gurmand. Dacă ești din Pitești, comandă de la Food Panda o pizza delicioasă și bucură-te de o experiență culinară de calitate. 

Sursa foto: pexels.com



Modifică setările cookies