marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Cum alegi cele mai bune covoare pentru casa ta

Covoarele îmbunătățesc aspectul locuinței, reduc nivelul de zgomot și creează un spațiu confortabil. Totuși, nu orice covor e potrivit pentru casa ta. Ca orice alt element din decor, și covorul trebuie ales în funcție de anumiți factori, precum dimensiunea, culorile și materialul. 
(P) Cum alegi cele mai bune covoare pentru casa ta
1. Dimensiunea 

Dimensiunea optimă a covorului variază în funcție de destinația încăperii și de mobilier. În hol este suficientă o traversă îngustă, însă în living vei avea nevoie de unul sau chiar două covoare de dimensiuni medii sau mari. Ca să creezi un aspect închegat în încăpere, covorul principal trebuie să fie suficient de mare pentru a putea așeza pe el partea din față a canapelei și fotoliilor. Dacă vrei să adaugi un alt covor, de exemplu, pentru a delimita două zone diferite din living (zona de relaxare și zona de dining), trebuie să te asiguri că partea din față a mobilierului stă pe acesta. 
 
2. Materialul potrivit

Materialul este unul dintre aspectele de care depinde calitatea covorului și, în plus, oferă confort tactil picioarelor tale. 
 
În dormitor se potrivesc covoarele din lână sau mici covorașe din blană ecologică. În camera copiilor ai nevoie de un covor dintr-un material rezistent și ușor de curățat. În fața ușii de la intrare e preferabil un material mai aspru și poți alege cu încredere covoare ieftine, mai ales dacă îți dorești să faci des schimbări fără prea mari investiții financiare.

3. Culorile

Animă o cameră cu nuanțe neutre folosind un covor colorat sau, dacă preferi un aspect formal, optează pentru un covor oriental în tonuri subtile de maro și bej. Încearcă să creezi un contrast între culoarea pardoselii și cea a covorului, ca să îl evidențiezi. 
 
Pentru că poate fi destul de dificil să alegi un covor care să se asorteze cu o încăpere deja decorată, ai putea proceda altfel când amenajezi o cameră. Mai exact, te-ai putea hotărî, mai întâi, asupra covorului, urmând să te inspiri din culorile acestuia când creezi schema cromatică a încăperii și alegi țesăturile, mobilierul și culoarea pereților. 

 
4. Stilul personal

Nu uita că cel mai important aspect este să îți amenajezi căminul în funcție de personalitatea ta și a familiei tale. Joacă-te cu mărimile, formele și culorile, inspiră-te din revistele și site-urile de design interior și bazează-te pe instinct. Dacă alegi un covor care nu îți place, doar ca să mai bifezi un punct pe lista cu lucruri de făcut, s-ar putea să ți se pară că întreaga încăpere și-a pierdut din farmec. 
 
Orientează-te după sfaturile de mai sus și asigură-te că materialul este adecvat nivelului de trafic din încăpere, iar dimensiunile se armonizează cu amplasarea mobilierului. Totuși, nu te teme să-ți pui amprenta pe decorul căminului tău făcând o alegere care poate nu respectă întocmai principiile designului interior. În definitiv, important este ca tu să te simți bine în propria ta casă. 

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies