marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Cum alegi încălțămintea de antrenament pentru copii

Copiii par a fi mașinării cu energie nesfârșită, astfel că adesea, părinții îi înscriu la diferite activități fizice, în speranța că “zăcământul” de energie se va consuma în mod sănătos. Pentru ca cei mici să primească susținerea necesară la nivelul solului și să-și poată desfășura activitatea în deplin confort, trebuie să știm cum alegem sneakersii pentru copii. În rândurile ce urmează vei afla tot ce trebuie să iei în considerare atunci când achiziționezi încălțăminte de antrenament pentru copii.
(P) Cum alegi încălțămintea de antrenament pentru copii
Criterii importante
  • Piciorul copilului trebuie să stea confortabil în adidas. Cel mic nu trebuie să simtă că încălțămintea îl strânge, dar nici că are mult loc de manevră în interiorul adidasului.
     
  • Călcâiul nu trebuie să iasă din adidas atunci când copilul pășește. Chiar dacă pantoful se simte comod pe picior, călcâiul nu trebuie să alunece în sus și în jos.
     
  • Pentru copii cu vârste mai mici de 7 ani, absorbția șocului de la nivelul tălpii, atunci când ia contact cu solul, nu este crucială. După această vârstă, însă, asigură-te că talpa ameliorează șocul, întrucâț copilul ia în greutate.
     
  • Încălțămintea de antrenament cu talpă de cauciuc este cea mai recomandată, pentru că nu permite alunecarea. În plus, tălpile de cauciuc nu lasă urme pe podea!
     
  • Adidașii de sport pentru copii trebuie să aibă întăriri în partea din vârf și cea a călcâiului, acestea fiind zonele care se uzează cel mai rapid.
     
Alege încălțămintea potrivită activității desfășurate de copil
Diversele sporturi și activități fizice necesită anumite tipuri de pantofi sport, pentru a asigura suportul necesar, care să ofere comoditate și susținere în timpul mișcării. În funcție de antrenamentul pe care cel mic îl desfășoară, alege încălțămintea potrivită, iar rezultatele vor fi maxime!
 
Adidași de alergare
Pentru acest tip de activitate fizică, cel mic are nevoie de o pereche de adidași cu închidere pe arici sau cu șireturi. Adidașii de tip slip-on (care nu au un sistem de închidere) permit o mișcare amplă a labei piciorului, ceea ce poate rezulta în accidentări.
 
Adidași pentru baschet
Întrucât este vorba de un sport care presupune sărituri multiple, încălțămintea potrivită va avea o talpă de spumă, care poate atenua șocul de la contactul cu solul. De asemenea, pe terenul de baschet se efectuează opriri bruște și schimbări de direcție frecvente. În acest sens, copilul are nevoie de o pereche de adidași înalți, care să ofere suport suplimentar în zona gleznei, minimalizând riscul unei luxații dureroase. 
 
Un ultim criteriu pentru alegerea adidașilor pentru baschet este materialul exterior al tălpii. Acesta trebuie să nu alunece pe suprafața dură a sălii de sport, așa că o talpă de cauciuc prevăzută cu striații este cea mai bună soluție.
 
Adidași pentru volei
Asemenea baschetului, acest sport se practică în sala de sport, pe o suprafață dură. Din acest motiv, încălțămintea potrivită pentru antrenamentele de volei este tot cu talpă din cauciuc. Pe lângă avantajul de a evita alunecarea, acest tip de adidas oferă tracțiune și aderență suplimentară.

Adidași pentru fotbal
Încălțămintea potrivită pentru un copil care practică acest sport trebuie să aibă crampoane pe talpă. Fără aceste protuberanțe, copilul ar putea resimți presiune la nivelul tălpii și dureri de călcâie. Printre recomandările de top sunt adidașii Puma pentru fotbal, de o calitate superioară, perfect concepuți pentru a fi purtați de micii microbiști.
 
Copiii trec printr-un proces de creștere continuă, așa că înarmează-te cu răbdare și bugetează achiziția mai multor perechi de încălțăminte pe an. Iar acum, că știi ce tipuri de adidași se potrivesc diferitelor activități fizice ale copiilor, nu mai rămâne decât să îți dorim spor la cumpărături!


Modifică setările cookies