marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Cum alegi un televizor potrivit nevoilor tale?

A venit momentul să îți cumperi un televizor nou pentru că cel vechi nu mai merge? Simți că e momentul să faci un update în living și vrei să te bucuri de un model mai nou de televizor? Ecranul celui vechi nu-ți mai este suficient pentru a te bucura de serialele tale preferate? 
(P) Cum alegi un televizor potrivit nevoilor tale?
Dacă răspunsul la cel puțin o întrebare de mai sus este DA, înseamnă că ai ajuns unde trebuie. Din acest articol vei afla care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a avea cât mai curând televizorul pe care îl meriți. 

Cât costă un televizor?
 
Să nu ne ascundem de acest prim criteriu de care depinde, practic, achiziția unui televizor nou. Bugetul pe care îl ai alocat pentru o cumpărătură de acest tip va dicta, înainte de toate, categoria de produse către care te poți orienta. Degeaba te-ai îndrăgostit de ultima apariție din zona electrocasnicelor din hipermarketul tău preferat, dacă nu ai suficienți bani pentru a cumpăra acel produs. Totuși, e bine să știi că majoritatea magazinelor renumite din România îți pot oferi șansa de a cumpăra în 3, 6, 9, 12 și chiar 24 de rate televizorul la care visezi. 
 
Totuși, cât poate să coste un televizor? Dacă nu ai mari pretenții și nici nu-ți dorești un ecran mare, prețul unui televizor poate porni de la 400 de lei și poate ajunge până la de o sută de ori mai mult de atât, în funcție de exigențele tale. Cu cât diagonala acestuia este mai mare, iar imaginea mai clară, cu atât și prețul televizorului va fi mai mare. În general, un smart TV cu diagonala de aproximativ 140 cm costă în jur de 2.000 lei, în funcție de producător și de magazinul din care decizi să îl cumperi. E bine să știi că poți găsi cele mai avantajoase oferte de televizoare smart la Carrefour.
 
Care este dimensiunea ecranului unui televizor ideal?
 
Răspunsul la această întrebare depinde foarte mult de dimensiunea camerei în care vrei să instalezi televizorul. Desigur, o cameră mai spațioasă, în care canapeaua stă la mai mult de cinci metri de comodă, va avea nevoie de un televizor de cel puțin 117 cm în diagonală, pe când pentru o încăpere îngustă, un televizor cu diagonala de 82 de cm ar fi suficient pentru a oferi o experiență plăcută de la 3,5 metri distanță. La fel de importante sunt și programele pe care le preferi, pentru a ști dacă ai nevoie de un ecran mai mare sau unul obișnuit. De pildă, dacă urmărești meciuri de fotbal, recomandat este ca ecranul să fie unul cât mai generos. 
 
Ce calitate a imaginii trebuie să aibă un televizor?
 
Imediat după alegerea dimensiunii viitorului tău televizor ar trebui să te intereseze și calitatea imaginii pe care acesta poate să o redea. De exemplu, rata de reîmprospătare este foarte importantă, asta dacă nu vrei să ai parte de un motion blur continuu. La fel de mult contează și rezoluția aparatului. În 2020 e inutil să mai investești în televizoare care nu sunt Full HD, pentru că tehnologia va continua să evolueze, iar tu nu te vei putea bucura de o experiență plăcută, având un televizor care nu permite redarea HD a imaginii. 
 
Noi îți recomandăm să treci direct la următorul nivel și să cumperi un televizor 4K, care îți va oferi de patru ori mai mulți pixeli decât unul Full HD.
 
Ce feature-uri trebuie să urmărești când cauți televizorul perfect?
 
Alege doar modelele de televizoare care îți permit conectarea multiplă, adică cele la care poți atașa un stick, console de joc sau alte dispozitive. Este posibil să te intereseze și o conectare HDMI, DVD sau cameră foto-video, așa că citește cu atenție specificațiile modelului pe care ai pus ochii. Nu îți recomandăm să alegi un televizor care nu este cel puțin dotat cu un port USB 2.0.  
 
Orice ai alege, ține cont de faptul că un smart TV este cea mai bună opțiune pe care o poți avea, întrucât poți naviga prin aplicațiile tale preferate direct din meniul televizorului, acesta conectându-se la rețeaua Wi-Fi pe care o folosești în mod normal acasă. Cu ajutorul unui smart TV poți urmări pe un ecran generos serialele preferate sau emisiunile online favorite fără cabluri întinse prin toată casa!


Modifică setările cookies