marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Nu îți mai pornește motorul? Comandă online baterii auto de la AutoEco 

Una dintre cele mai frecvente cauze ale situațiilor în care motorul nu mai pornește este bateria descărcată. O parte dintre acestea nu mai funcționează deoarece au ieșit din perioada în care puteau fi exploatate, dar există și baterii noi care se pot descărca. 
(P) Nu îți mai pornește motorul? Comandă online baterii auto de la AutoEco
Ce poți face în situația în care te lasă bateria pe neașteptate? Poți comanda baterii auto de la AutoEco, un magazin online bine aprovizionat. Aici găsești cele mai importante mărci de baterii, precum Varta, Rombat,Exide, TAB, Bosch,Banner, Macht, și altele. Prețurile sunt de asemenea avantajoase, iar transportul rapid face ca produsul comandat să ajungă la tine în cel mai scurt timp. 
 
Semne că trebuie să schimbi bateria auto
Bateria mașinii este un acumulator al cărui scop este să pornească motorul, dar și să ofere curent pentru aprindere și iluminare. După câțiva ani de utilizare, aceasta își pierde capacitatea de a genera curent, iar motorul este primul care dă semne. 

Iată cum îți poți da seama că bateria trebuie înlocuită cu una nouă:

Motorul pornește tot mai greu
Dacă motorul se chinuie să pornească și este și iarnă, sunt șanse mari ca bateria să fie cauza. Atunci când motorul abia pornește, ar trebui să ai în vedere achiziționarea unei noi baterii. Din păcate, bateriile folosite tind să cedeze atunci când temperaturile scad, dar și în cazul în care mașina nu a fost rulată o perioadă îndelungată.
 
Carcasa bateriei s-a umflat
Deoarece bateria este fabricată dintr-un mix de elemente chimice, nu este de mirare că aceasta reacționează la frig, îngheț, umiditate sau căldură excesivă. Ca atare, există situații în care bateria se umflă pur și simplu, fără să mai poată fi utilizată.
 
Componentele electrice sunt afectate
Acest acumulator nu asigură doar pornirea mașinii, ci alimentează cu energie și restul componentelor electrice. Astfel, dacă observi că electronicele din mașina ta au probleme de funcționare, iar sursa de curent nu prezintă probleme, bateria poate fi de vină. 
 
Bateria și-a atins durata de viață
O baterie prea veche este un motiv suficient pentru a lua un nou acumulator. Vârsta medie a bateriilor auto este cuprinsă între 4-5 ani. Așadar, dacă ai ajuns la durata maximă de exploatare, poți face o verificare. Este cea mai sigură metodă de a evita situația în care te lasă bateria în trafic sau într-un moment nepotrivit.
 
Sesizezi un miros ciudat
Dacă simți un miros neplăcut care vine se sub capotă, poate fi bateria. Dar pentru a elimina și alte posibile cauze, cel mai bine este să mergi cu ea la o verificare. 
 
Pentru a evita toate aceste scenarii, specialiștii recomandă verificarea periodică a bateriei, precum și a sistemului electric al mașinii. De asemenea, este important să conduci preventiv în sezonul rece, pentru a evita deteriorarea acumulatorului și a celorlalte componente auto.
 
Însă, dacă ai ajuns în situația în care aceasta a cedat, ai posibilitatea de a comanda baterii auto de la AutoEco. Aici găsești modele diverse de la cei mai cunoscuți producători, la prețuri competitive. În plus, beneficiezi de asistență tehnică și posibilitatea de returnare a produselor comandate.


Modifică setările cookies