marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Pentru un șemineu sigur și trainic apelează doar la meșteri autorizați și responsabili!

Cu peste 20 de ani de experiență în comercializarea și montajul profesional al soluțiilor de încălzire alternativă din România, specialiștii de la PEFOC ne ajută în acest articol să răspundem unor întrebări precum “care este cel mai bun șemineu” sau “ce soluție de încălzire mi se potrivește cel mai bine”.
(P) Pentru un șemineu sigur și trainic apelează doar la meșteri autorizați și responsabili!
Evident, răspunsurile vor diferi de la caz la caz, în funcție de nevoile, dorințele și gusturile fiecărui client în parte. De exemplu, cel mai bun semineu pe lemne poate însemna produsul de top, cu cele mai ridicate performanțe, dar, în același timp, poate însemna și cea mai bună alegere în funcție de raportul calitate-preț.
 
Tocmai de aceea și grație experienței vaste dobândite de profesioniștii sibieni de-a lungul miilor de proiecte finalizate cu succes în întreaga țară, direct sau prin intermediul meșterilor parteneri PEFOC, în următoarele rânduri vom afla principalele avantaje sau dezavantaje ale fiecărui sistem de încălzire în parte, pentru a ne ușura decizia și a restrânge multitudinea de posibilități atunci când vine vorba despre alegerea unui șemineu pe lemne, cu sau fără un cos fum inox performant.
 
O dată cu trecerea timpului, atât nevoile, dorințele, preferințele oamenilor, cât și oferta de pe piața de specialitate, s-au diversificat foarte mult. În aceste condiții s-ar putea să fie destul de dificil să alegi între un model sau altul, mai ales că, o alegere impulsivă, de moment, “îți va oferi” neșansa să te trezești cu un produs total nepotrivit pentru nevoile tale reale. Așadar, pentru a face cea mai bună achiziție, înainte de toate, este nevoie să te documentezi conștiincios cu privire la tipul de șemineu. În principiu, există două tipuri mari de șeminee: cele personalizate, care sunt executate după un proiect de construcție conform dorințelor clientului și cele de serie, care vin preasamblate.
 
Șemineul personalizat – este tipul care presupune costuri mai mari de manoperă. De asemenea, pentru o lucrare foarte bună și durabilă, trebuie să găsești un meseriaș dedicat domeniului termic, care să facă o treabă impecabilă, adică un meseriaș care doar asta face, nu e și zugrav, și sapist, și finisor sau instalator. Acesta trebuie să fie o persoană responsabilă care se ocupă doar cu montajul și construcția șemineelor, oferind garanția lucrului bine făcut!
 
Șemineul de serie – reprezintă o inovație pe piața termicelor din România. Acest tip de șemineu îți oferă posibilitatea de a cumpăra un produs complet sau “la gata” cum spune românul. Aici vorbim despre acele sobe tip șemineu sau despre șemineele modulare prefabricate care trebuie doar amplasate pe poziție, fără alte finisaje sau lucrări de construcție. Acest tip de șemineu generează costuri mult mai mici, deoarece exclude manopera unui meseriaș profesionist, putând fi asamblat de către oricine, cu puțină îndemânare și răbdare. Totuși, dacă optezi pentru un astfel de dispozitiv nepersonalizabil, trebuie să găsești o soluție care să se potrivească din start cu designul locuinței.
 
Reamintim că, exceptând situația achiziționării unui semineu electric sau de serie, toate celelalte soluții alternative de încălzire, începând de la șemineul clasic pe lemne și continuând cu soba rustică, presupun atenție sporită și un montaj riguros, efectuat de o echipă cu adevărat profesionistă, așa cum sunt și meșterii sibieni de la PEFOC. Trebuie să fii responsabil și să apelezi doar la specialiști cu experiență dovedită pentru construcția șemineului tău, pentru a nu te juca cu siguranța căminului și familie tale. Așadar, folosește cu încredere produsele puse la dispoziție de o echipă formată din membri recunoscuți ca lideri în acest domeniu fascinant al termicelor alternative de calitate superioară!


Modifică setările cookies