Ads by IBU ProTV
marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Peretele din spatele canapelei e prea gol? Iată 5 idei decorative

De cele mai multe ori, livingul reprezintă cea mai spațioasă încăpere din locuința fiecăruia, motiv pentru care putem fi tentați să depozităm aici numeroase obiecte de care nu avem nevoie. 
(P) Peretele din spatele canapelei e prea gol? Iată 5 idei decorative
În afară de canapele extensibile de calitate, fotolii sau măsuța de cafea pe care le achiziționăm pentru living, trebuie să acordăm atenție și obiectelor de decor, care pot fi așezate pe peretele din spatele canapelei. Iată câteva idei decorative ce te vor inspira.
 

Fotografii sau tablouri
 

O idee simplă și de efect o reprezintă fotografiile și tablourile de perete. Pentru un design armonios, încearcă să încorporezi cromatica unui tablou, de exemplu, în paleta de culori a decorului (cerul albastru dintr-o imagine pictată se poate regăsi și în imprimeul unei perne decorative sau în aranjamentul de pe măsuța de cafea). 
 
Pentru a-i oferi livingului tău o atmosferă intimă și relaxantă, poți adăuga, pe lângă  tablouri, și câteva fotografii de familie, care să te binedispună zi de zi.
 

Rafturi, polițe sau etajere
 

Tot pe peretele din spatele canapelei poți adăuga rafturi sau etajere, pe care să expui mici obiecte de decor sau lucruri realizate manual de tine. În plus, cu ajutorul unor polițe simple, cu design modern, poți înfrumuseța un perete aparent banal, folosindu-le și ca suport pentru mici obiecte pe care ți le dorești la îndemână. 
 
Polițele trebuie să fie atent fixate pe perete, astfel încât să nu se desprindă ușor și să riști un accident nedorit. Din acest motiv, e mai bine să nu așezi pe polițe obiecte de dimensiuni mari.
 

Hărți sau tapet decorativ
 

Iubești să călătorești și cauți tot timpul destinații noi? O hartă a lumii poate fi soluția  ideală pentru a umple peretele din spatele canapelei, astfel încât să îl personalizezi după bunul plac. Astfel, te vei putea bucura în fiecare zi de amintirile locurilor pe care deja le-ai văzut și poți plănui noi excursii, de care să te bucuri alături de cei dragi. 
 
În afară de o hartă a lumii, poți adăuga în spatele canapelei și un tapet decorativ, compus din imagini abstracte sau naturale, care să ilustreze imagini rurale sau peisaje de vis.
 

Sculpturi sau decorațiuni din lemn
 

În cazul în care ești adeptul unui stil rustic, poți integra în decorul din living și sculpturi, decorațiuni din lemn, lut sau alte materiale lucrate manual. Dacă spațiul îți permite, poți include câteva farfurii ceramice sau niște crengi de copac, care vor evidenția astfel stilul de amenajare.

 

Covoare sau carpete
 

În același stil rustic de amenajare se înscriu și covoarele țesute manual sau carpetele, pe care le poți folosi ca ornamente pe peretele din spatele canapelei. Alege covoarele în funcție de materialele și culorile obiectelor de mobilier, astfel încât să obții un design unitar. 
 
Dacă ai o canapea albă, poți opta pentru covoare sau carpete în alb și negru, în timp ce o canapea extensibilă verde poate fi pusă în valoare de un covor în nuanțe deschise, de crem sau bej, cu care să fie în contrast.
 
Acestea sunt doar câteva dintre ideile pe care le poți pune în practică pentru a amenaja peretele din spatele canapelei, astfel încât să obții efectul dorit. Care este preferata ta?


Modifică setările cookies