marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Pregătește-ți sistemul imunitar pentru sezonul rece!

Ne aflăm deja la început de toamnă și, chiar dacă vremea este încă destul de călduroasă, acum este momentul potrivit să începi să îți pregătești organismul pentru sezonul rece, prin întărirea sistemului imunitar. Pe lângă schimbările pentru un stil de viață sănătos, te poți baza și pe ajutorul din partea unui supliment optim pentru sănătate și, în special, pentru imunitate: Fier + Vitamina C Duo Lipozomal!

(P) Pregătește-ți sistemul imunitar pentru sezonul rece!

Importanța fierului pentru organism

Fierul este un micronutrient esențial pentru menținerea sănătății organismului nostru, având un rol important în numeroase procese biologice. În primul rând, susține producerea de globule roșii (eritrocite) care ajută la transportul oxigenului de la plămâni către toate celulele și țesuturile. Acesta este și o componentă esențială a hemoglobinei, susținând și mai mult transportul oxigenului, dar și eliminarea dioxidului de carbon rezultat în urma procesului de metabolism celular. În plus, susține diverse procese metabolice vitale (metabolizarea carbohidraților, grăsimilor și proteinelor) și scutul natural al organismului – imunitatea (contribuie la producerea celulelor imune).
Însă pot apărea probleme datorită faptului că acest micronutrient nu este produs în mod natural de organismul nostru. Din acest motiv, trebuie să ne asigurăm aportul zilnic necesar de fier, altfel ne putem confrunta cu un deficit de fier. Acest deficit poate duce la diverse probleme de sănătate – cel mai des la anemie feriprivă, care apare atunci când organismul nu poate produce suficientă hemoglobină pentru a transporta oxigenul în sânge și se caracterizează prin oboseală, slăbiciune, paloare, dificultăți de concentrare sau de respirație, tahicardie.
Deficitul de fier poate fi asociat și cu alte probleme de sănătate, precum oboseală cronică, probleme cognitive, unghii și păr nesănătoase, dureri de cap, amețeală, chiar și probleme gastrointestinale (greață, constipație) sau cardiace (insuficiență cardiacă). Iar în sezonul rece, ne poate afecta sistemul imunitar, sporind riscul de contractare a răcelilor, virozelor, gripei sau a altor infecții.


Importanța vitamine C pentru organism
 

Vitamina C, cunoscută și drept acid ascorbic, este o vitamină esențială, solubilă în apă, care contribuie în mod activ la numeroase procese biologice ale organismului. Printre cele mai importante se numără susținerea sistemului imunitar sau a proceselor de sinteză a colagenului și de absorbție a fierului. La fel de important este și rolul puternic antioxidant, protejând celulele de deteriorarea cauzată de radicalii liberi care pot duce la stres oxidativ.
Însă asemenea fierului, nici vitamina C nu este produsă în mod natural de organismul nostru, deoarece nu avem o enzimă cheie necesară pentru acest proces (spre deosebire de majoritatea mamiferelor), numită L-gulonolactonă oxidază. Trebuie să ne asigurăm aportul de vitamina C din surse externe – fie din alimentație (în special citrice), fie din suplimente alimentare. Un aport necorespunzător poate duce la apariția deficitului de vitamina C, cunoscut și drept hipovitaminoză C.
În principal, deficitul de vitamina C poate duce la apariția unor simptome precum oboseală, slăbiciune, probleme gingivale (inflamație, sângerări), piele uscată, unghii și păr fragile, sângerări nazale, chiar și anemie sau dureri articulare și musculare. În cazul unui deficit grav de vitamina C, poate apărea scorbutul, o boală gravă caracterizată prin dureri musculare și articulare, inflamații gingivale, stare extremă de oboseală și slăbiciune, deteriorare osoasă, răni care nu se vindecă.


Asocierea dintre fier și vitamina C
 

Pentru a te bucura de o stare de sănătate optimă și, în special, un sistem imunitar puternic, specialiștii recomandă asocierea fierului cu vitamina C. Această combinație este benefică în special în cazul persoanelor cu deficit de fier, întrucât vitamina C sporește absorbția fierului și promovează acțiunea eficientă a acestuia. 
Printre beneficiile asocierii fierului cu vitamina C se numără următoarele:
- absorbție îmbunătățită a fierului non-heme (fier obținut din surse vegetale, comparativ cu fierul heme, prezent în carne);
- ameliorarea simptomelor asociate deficienței de fier;
- reducerea riscului de apariție a bolilor cauzate de deficiența de fier;
- contribuție dublă la întărirea sistemului imunitar, pentru o mai bună combatere a bolilor și infecțiilor;
- proprietăți antioxidante care susțin protejarea celulelor împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ.


Fier + Vitamina C Duo Lipozomal


Pentru aportul optim de fier și de vitamina C, poți lua suplimentul alimentar Fier + Vitamina C Duo Lipozomal de la COSMO PHARM®. Formula acestui supliment se bazează pe Liposovit®-Fe și Liposovit®-C – mai exact, forme lipozomale ale fierului și, respectiv, vitaminei C, care asigură absorbție și biodisponibilitate sporite, durată de valabilitate mai lungă și efecte adverse minime (în special asociate disconfortului gastrointestinal).
Acest supliment este optim pentru susținerea sistemului imunitar, îmbunătățind semnificativ funcția de scut protector înainte de venirea sezonului rece. Atât fierul, cât și vitamina C joacă roluri-cheie privind imunitatea organismului nostru. Fierul contribuie la producerea celulelor imune și la susținerea transportului oxigenului în organism, iar vitamina C susține producerea de celule albe din sânge, esențiale pentru apărarea împotriva infecțiilor. În plus, ambele au puternice proprietăți antioxidante, asigurând neutralizarea radicalilor liberi și reducerea stresului oxidativ.
În plus, prin asocierea fierului cu vitamina C se sporește semnificativ absorbția fierului și eficiența beneficiilor acestuia datorită prezenței vitaminei C. Astfel, acest duo lipozomal este recomandat mai ales în cazul persoanelor cu deficit de fier, care se pot confrunta, printre altele, și cu un sistem imunitar slăbit și cu risc crescut de contractare a infecțiilor. Iar datorită îmbunătățirii absorbției fierului non-heme, este indicat persoanelor vegane și vegetariene (care nu au asigurat un aport de fier heme din surse animale).

Alte beneficii ale suplimentului Fier + Vitamina C Duo Lipozomal includ:
 
- susține funcția cognitivă normală, ajutând la menținerea clarității mentale;
- susține metabolismul energetic, reducând oboseala și extenuarea;
- sprijină procesul de diviziune celulară;
- susține regenerarea vitaminei E și formarea de colagen;
- asigură protecție cardiovasculară, reducerea inflamației, sănătatea pielii.
 

Extra – alimente esențiale
 

Pentru a maximiza eficiența beneficiilor, este important să asociezi suplimentul Fier + Vitamina C Duo Lipozomal cu o alimentație sănătoasă, care include produse care asigură aportul optim de fier și, respectiv, de vitamina C. Iată ce trebuie să incluzi în alimentația zilnică pentru a preveni deficitul de fier și/sau de vitamina C:
- alimente bogate în fier – fier heme: carne roșie (vită, miel, porc), carne albă (pui, curcan), organe (ficat, rinichi), pește (ton, somon), fructe de mare (scoici, midii);
- alimente bogate în fier – fier non-heme: legume (cartofi, spanac, broccoli, kale, ciuperci), leguminoase (fasole boabe, linte, năut, mazăre), tofu (și alte produse din soia), cereale integrale (ovăz, quinoa), semințe și nuci (caju, migdale, semințe de dovleac, semințe de floarea-soarelui), fructe uscate (stafide, caise uscate, smochine uscate);
- alimente bogate în vitamina C: citrice (portocale, lămâi, grepfrut), fructe exotice (kiwi, papaya, mango, ananas), fructe de pădure (căpșuni, zmeură, mure, afine), legume (ardei gras, broccoli, conopidă, spanac, kale, cartofi, roșii).
 
Fier + Vitamina C Duo Lipozomal este suplimentul alimentar care nu trebuie să îți lipsească la început de toamnă, pentru a te bucura de un sistem imunitar îmbunătățit și a ține departe infecțiile specifice anotimpului rece. Asigură-ți aportul necesar de fier și vitamina C pentru un boost de sănătate!

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies