Ads by IBU ProTV
marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Sfaturi în cumpărarea unui scaun directorial pentru birou

Cumpărarea scaunului directorial de calitate pentru birou este o mişcare care are legătură cu sănătatea şi productivitatea ta. Desigur, cu cât scaunul este mai ergonomic şi mai durabil, cu atât preţul său va fi mai mare, iar acest lucru părea descurajant. Însă, dacă vei calcula cu atenţie cât te costă acest scaun pe zi, în funcţie de numărul de ore petrecute în faţa biroului, s-ar putea să realizezi că este o investiţie care merită.
(P) Sfaturi în cumpărarea unui scaun directorial pentru birou
De ce ai nevoie de un scaun directorial de calitate
 
Fiinţele umane sunt proiectate să se mişte şi nu să stea toată ziua în faţa unui birou. Prin urmare, dacă meseria te obliga să petreci mai multe ore în poziţia şezut, vei avea nevoie de scaunul cel mai ergonomic posibil. Un scaun directorial de birou bine ales previne durerile de spate şi ajuta la menţinerea circulaţiei sângelui. Studiile au arătat că oamenii sunt mult mai productivi şi mai eficienţi la locul de muncă dacă se simt confortabil şi nu au dureri.
 
Aspecte de care ar trebui să ţii cont la alegerea scaunului directorial
 
Cu toate că designul este important, ergonomia este esenţială, de aceea ar trebui să iei în considerare doar modelele reglabile de scaune directoriale de birou. Iată câteva lucruri de care ar trebui să ţii cont:
 
Facilităţile de ajustare - Aproape toate scaunele directoriale de birou sunt ajustabil. Este de dorit, însă, că acesta să permită mai mult decât simpla reglare a înălţimii. Astfel, ar fi ideal că scaunul tău directorial să dispună de cel puţin cinci facilităţi de reglare, sau chiar mai multe. Poate fi complicat să îţi dai seama care este cel mai potrivit scaun pentru tine, dar dacă ai posibilitatea să îl reglezi pe cât mai multe direcţii posibile, problema ergonomiei este rezolvată.
 
Suport lombar reglabil - Durerile de spate nu sunt distractive şi nici nu încurajează productivitatea. Din fericire, un scaun directorial de birou cu un suport lombar adecvat, poate reduce semnificativ riscurile apariţiei durerilor de spate. Un suport lombar reglabil se poate adapta perfect după curbura coloanei vertebrale, asigurând poziţia cea mai bună în faţa biroului. 
 
Mobilitate - Posibilitatea de a te mişca în jurul biroului cu scaunul poate fi un mare avantaj, de aceea scaunele directoriale sunt dotate cu roţi. Asigură-te, însă, că investeşti într-un model cu roţi durabile şi care rulează uşor pe suprafaţa podelei, indiferent de duritatea acesteia. 
 
Bază rotativă - Un scaun care se roteşte este mai confortabil decât unul fix, eliminând tensiunile care apar când te întinzi după diverse obiecte aflate în lateralul biroului. 
 
Material care previne supraîncălzirea şi transpiraţia - Alegerea ţesăturii potrivite pentru scaunul directorial de birou este la fel de importantă ca şi alegerea materialului pentru haine. Acestea trebuie să fie cât mai respirabile şi confortabile pentru a preveni supraîncălzirea şi transpiraţia. Cele mai avansate modele de scaune folosesc materiale şi ţesături care nu numai că asigură respirabilitatea, dar ajută şi la reglarea temperaturii corpului. 
 
Testarea scaunului este esenţială
 
Chiar dacă scaunul pare perfect în magazinul sau showroom-ul unde l-ai găsit, s-ar putea să nu funcţioneze în biroul său pe tipul de podea pe care le ai. Este posibil ca acesta să nu alunece bine, sau poate cotierele nu îţi permit să te apropii suficient de birou. Asigură-te că poţi testa scaunul câteva zile înainte de lua decizia finală şi că poţi beneficia de o politică de retur avantajoasă.

Sfaturi pentru reglarea scaunului directorial de birou
 
Pentru a beneficia la maximum de confort pe care ţi-l poate oferi un scaun directorial de birou, trebuie să ştii cum se reglează corect. Iată câteva indicii utile în acest sens:
 
 • Spătarul trebuie să urmeze forma naturală a coloanei şi să sprijine foarte bine partea inferioară a spatelui, mulându-se perfect după aceasta. 
   
 • Spătarul ar trebui să ajungă cel puţin la mijlocul omoplaţilor, ideal fiind să se extindă deasupra umerilor.
   
 • Între spatele genunchilor şi scaun ar trebui să fie două sau chiar trei lungimi de deget.
   
 • Cotierele ar trebui să permită relaxarea umerilor fără a fi necesară întinderea coatelor, braţele fiind la înălţimea biroului.
   
 • Când stai pe scaun, tălpile trebuie să se sprijine pe podea, iar coapsele să aibă un unghi de 90 de grade faţă de gambe. 

Cele mai citite

(P) Top 8 filme și seriale pe care merită să le vezi în weekend
Dacă vrei să te relaxezi în weekend și ai de gând să faci un maraton de filme și seriale, îți venim în ajutor cu o serie de recomandări. Am ales pentru tine atât comedii de succes, cât și drame și filme de Oscar, pe care le poți urmări online, pe diferite platforme de streaming.
Citeste mai mult ►