marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Top 5 filme pentru iubitorii de munte și călătorii

Ești pasionat de munte și ți-ar plăcea să mergi în cât mai multe călătorii? Vei fi încântat de lista cu filme pe care ti-am pregătit-o! Fie că ești amator de călătorii sau practici meseria de alpinist, aceste cinci pelicule îți vor capta atenția și te vor ține cu sufletul la gură până în ultimul minut.
(P) Top 5 filme pentru iubitorii de munte și călătorii
Iată ce poți viziona dacă îți place să călătorești și cum poți extrage adevărate lecții de viață, din rândurile de mai jos.
 
North Face, 2008
Filmul North Face a apărut în 2008 și este considerat o capodoperă, în special pentru iubitorii de alpinism și sporturi extreme. Acesta înfățișează cazul celei de-a doua încercări de a escalada partea nordică a muntelui Eiger din Alpi, în anul 1936, fiind bazat pe o poveste adevărată.
 
North Face este un film de aventură și suspans, în care doi alpiniști germani încep o aventură fără precedent, pentru a stabili un nou record mondial, fiind presați de propaganda nazistă. Pentru că este vorba despre escaladarea celei mai periculoase părți a Alpilor, pelicula te va ține cu sufletul la gură încă de la primele scene. În plus, vei avea multe de învățat din el, indiferent de sportul pe care îl preferi.

The Way, 2010
Îți plac călătoriile? Din lista de filme pe care trebuie să le vezi se numără și The Way, un film emoționant și captivant, care îți prezintă celebrul drum El Camino de Santiago, care străbate numeroase țări europene.
 
În această poveste inspirațională, actorul principal călătorește în Franța pentru a afla ce s-a întâmplat cu fiul său, ucis într-o furtună pe munte. Ca omagiu adus fiului său, tatăl pornește în aventura vieții sale, parcurgând întregul drum Camino de Santiago. Pentru că pe drum acesta se împrietenește cu alți călători, filmul se transformă într-o adevărată lecție de viață, întrucât fiecare personaj are motive întemeiate de a porni în acest pelerinaj.

Mountain, 2017
Dacă-ți plac documentarele care vorbesc despre relația fascinantă dintre om și natură, Mountain va fi pe gustul tău! Îți sunt prezentați cei mai înalți munți de pe glob și cele mai înalte vârfuri ale lumii, prin imagini și filmări care îți taie respirația.
 
Everest, 2015
Un alt film care îți va menține atenția neîntreruptă pe tot parcursul său este Everest, bazat pe cartea Into thin air, a lui Jon Krakauer. Acesta prezintă evenimentele incredibile ale dezastrului din Muntele Everest în 1996, concentrându-se pe încercările de supraviețuire a două grupuri de expediție conduse de alpiniști experimentați.
 
Este evidențiat și modul în care a fost pusă în pericol viața alpiniștilor și ghizilor montani, controversele fiind prezente în filmul Everest.
 
Meru, 2015
Meru pune în scenă prima ascensiune a traseului montan Shark’s Fin pe Meru, În Himalaya indiană. Acțiunea se învârte în jurul celor trei alpiniști, care, după ce au avut un eșec în a escalada munții în 2008, se întorc trei ani mai târziu pentru a repeta experiența.
 
Povestea este extrem de interesantă și prezintă aventurile celor trei alpiniști, precum și dorința lor de a transforma un vis în realitate.
 
Ți-am stârnit apetitul de a crea propria poveste demnă de o ecranizare? Totuși, pentru a evita orice posibilă accidentare, mergi pe munte echipat! Ai nevoie de îmbrăcăminte adecvată, care să prevină înghețul, de bocanci Salomon, comozi și călduroși și de un rucsac potrivit, în care să iei cu tine toate obiectele de care ai nevoie.
 
Ești pregătit de aventură?


Modifică setările cookies