marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Trei costume de mire care pot fi purtate și după marele eveniment

I-ai pus întrebarea și ea ți-a răspuns cu “da”? Felicitări! Acum urmează adevăratele încercări, care deseori culminează cu ziua nunții – o zi ce poate decurge ca un vis sau ca opusul său. Restaurant, fotograf, videograf, flori, tort... o atentă planificare a tuturor aspectelor joacă un rol important, însă hainele sunt cele care chiar pot înclina balanța către visul frumos pentru că a fi mulțumit de felul în care arăți ajută la depășirea situațiilor problematice.
(P) Trei costume de mire care pot fi purtate și după marele eveniment
Desigur, opinia generală este că mireasa are o misiune grea atunci când vine vorba de ținută, însă nici mirele nu este departe. Ca mire, atunci când scapi de grija costumului, ziua petrecerii se anunță una relaxantă, ca o recompensă pentru tot stresul cauzat de pregătirile de dinaintea evenimentului.
  
Rândurile ce urmează sunt pentru toți viitorii miri care vor să scape de bătăi de cap cu un costum care să-i pună în valoare în cea mai specială zi din viața lor. Ce tip de costum să alegi, cum poți să-l obții cât mai ușor și cam în cât timp...  sunt doar câteva dintre întrebările la care vei găsi un răspuns care să-ți ușureze misiunea.

 
Înainte de a descoperi ce costume se poartă, toții viitorii miri trebuie să știe că sunt câteva detalii de care trebuie să țină cont pentru o nuntă de vis. Tradiționala ținută de mire este formată din aproximativ 7 piese: sacou, pantaloni, vestă sau brâu – în funcție de modelul sacoului, cămașă de culoare albă, papion, pantofi eleganți, din piele și batistă de buzunar. 
 
Aceasta este informația de bază, de la care orice mire pleacă în căutarea costumului, însă opțiunile sunt nelimitate. Totodată, în general, bugetul alocat pentru costumul de ginere este mai generos decât pentru un costum oarecare, motiv pentru care o mișcare inteligentă pe care o poate face viitorul mire este să investească într-un costum de calitate, made-to-measure sau bespoke în funcție de nevoile și prioritățile sale.
 
Specialiștii SARTO – atelier de croitorie autentic pentru gentleman-ul propun o nouă perspectivă asupra costumului de mire de calitate: aceea de investiție pe termen lung, deoarece costumul poate fi purtat și cu alte ocazii, ulterior achiziției. O variantă bespoke creată în atelierul SARTO chiar permite o intervenție viitorare asupra costumului pentru cazul în care apar mici schimbări neprevazute de greutate, pentru că este croit cu rezerve care permit lărgirea sau strâmtarea sa, în funcție de posibile viitoare schimbări ale constituției. 
 
Indiferent că optează pentru o variantă made-to-measure sau bespoke, viitorii miri trebuie să aibă în vedere că măsurarea și personalizarea stă la baza succesului oricărei ținute perfecte, iar aceste principii se aplică pentru fiecare model de costum de mire recomandat de consilierii SARTO, pentru o nuntă perfectă:

Smoching

...tuxedo sau black tie, toate gravitează în jurul aceluiași concept: un costum elegant și sofisticat, dar simplu în același timp. Indiferent de cum preferăm să-i spunem, acest costum este cea mai avantajoasă opțiune pentru că poate fi purtat după momentul nunții  - poate chiar la următoare petrecere de Revelion sau orice alt eveniment special, cu dress code black tie, care se anunță pe agendă. În general, un astfel de costum negru este alegerea clasică, însă și bleumarinul poate fi o opțiune, mai ales dacă se integrează natural în decorul nunții. 

The Morning Suit

Pentru cei îndrăgostiți de clasic, acesta este varianta formală de bază în universul costumelor. Un astfel de costum este, de obicei, în 3 piese: redingotă, vestă și pantaloni. Nu este atât de flexibil ca smochingul, puține ocazii viitoare fiind consierate potrivite pentru purtarea acestui costum, însă îl transformă, cu siguranță, pe cel care îl poartă, în candidat veritabil la mirele anului. 
 
De exemplu, un costum Hopkins de la SARTO, din lână uni în culoare navy, cu vestă și pantalori gri în contrast poate fi o alegere inspirată pentru ceremonii deosebite de-a lungul întregului an. Construcția redingotei, detaliile de pe vestă și pantalonii în contrast inspiră o atenție deosebită la detalii și o imortalizare a vremurilor de altadată.

The Lounge Suit

Sau costumul business, este costumul clasic, care poate fi cu un singur rând de nasturi sau cu două rânduri de nasturi. Deși numele lui ne duce cu gândul la conferințe și întâlniri de afaceri, acesta este o opțiune sigură și pentru miri, dacă tema nunții permite o ținută relaxată și dacă încălțămintea și accesoriile sunt alese cu atenție. În plus, este cea mai versatilă alegere atunci când vine vorba despre utilizare îndelungată. 

 
La SARTO, clienții care optează pentru un costum bespoke intră în contact cu maistrul croitor care le va desena tiparul și sunt invitați să observe procedeul de croire. Având în vedere faptul că procesul tehnologic este considerabil diferit între made-to-measure și bespoke, durata de execuție și prețul diferă. 
 
Un costum bespoke presupune 60 de ore de manoperă din partea unor croitori meticuloși și poate fi livrat în aproximativ 35 – 40 de zile, cu o probă intermediară ce survine la aproximativ trei săptămâni de la plasarea comenzii. În cazul costumului made-to-measure, durata de așteptare este mai mică, acesta putând fi livrat la aproximativ 20 – 25 de zile după comandă.

Foto: Shutterstock


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies