marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Vacanța în Emiratele Arabe Unite: ce trebuie să știi

Vacanțele înseamnă evadare, aventură, cunoaștere, nu numai rexare. Nu este de mirare că mulți turiști sunt atrași de vacanțele exotice, iar din acest punct de vedere Emiratele Arabe Unite reprezintă o destinație de vis.
(P) Vacanța în Emiratele Arabe Unite: ce trebuie să știi
Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care ar trebui să le știi dacă intenționezi să-ți petreci vacanța în Emiratele Arabe Unite. Îți spunem în acest articol ce trebuie să știi înainte de a-ți programa vacanța, astfel încât să te bucuri din plin de timpul petrecut în această țară.

Clima în Emiratele Arabe Unite

Clima este aridă. În mod surprinzător, precipitațiile există, dar fenomenul de evaporare este intensificat de temperaturile ridicate și de vânt. Specific acestei perioade este repartiția neuniformă a precipitațiilor, precum și diferențele mari care se înregistrează de la an la an. Există zone în care nu plouă chiar și 10-20 de ani.

De asemenea, există diferențe foarte mari în ceea ce privește temperaturile de peste zi și de peste noapte. Dacă ziua, mai ales în deșert, temperatura la nivelul nisipului poate ajunge la 72 de grade Celsius, în cursul nopții temperatura poate ajunge la 0 grade Celsius sau chiar mai puțin. Vântul este și el important, pentru că sporește gradul de uscăciune a aerului. În plus, vantul poartă nisipul.  

 
Obiective turistice ce nu trebuie ratate 

În Emiratele Arabe Unite te poți duce pentru reprize de shopping în Dubai, pentru obiectivele turistice, pentru plajă. Emiratele Arabe Unite nu înseamnă numai zgârie-nori, mall-uri imense, pârtii de schii interioare, dune în deșert. Iată ce poți vizita în Emiratele Arabe Unite:
 
Insula Palm Jumeirah 
 
Insula Palm Jumeirah este artificială și are forma unui palmier. Insula este legată de Dubai nu numai printr-un tunel, ci și printr-o linie de tren. Există aici un hotel impresionant, Atlantis. Turiștii se pot bucura de înotul cu delfinii, de aventură cu barca de mare viteză.
 
Burj Al Arab

Burj Al Arab este un hotel scump, unul dintre cele mai scumpe din lume. Este de asemenea și cel mai înalt hotel din lume. Are heliport și o flotă de limuzine Rolls Royce. La restaurant nu poți ajunge decât dacă ești cazat în hotel, sau dacă ai rezervare. Există și un restaurant subacvatic cu podeaua și pereții din sticlă, iar spectacolul oferit de viețuitoarele marine este de neuitat.
 
Burj Khalifa

Burj Khalifa este o altă construcție importantă pentru turiști. Biletele de vizitare se rezervă din timp. La baza structurii de peste 800 de metri, care a fost ridicată în numai 6 ani, se află celebra Dubai Fountain, ale cărei jeturi de apă dansează în ritmul muzicii. 
 
Grădina zoologică subacvatică

Această grădină zoologică nu este renumită neapărat prin faptul că este subacvatică, ci pentru că aici există numeroase specii de animale marine. Turiștii sunt invitați prin tunele ale acvariului, pentru a admira specimenele acvatice. Curajoșii pot face scufundări printre rechini.
 
Abu Dhabi:Moscheea Sheikh Zayed
 
În mod cert, Moscheea Sheikh Zayed (Marea Moschee) este una dintre cele mai importante atracții turistice din Emirate. Au lucrat la realizarea ei arhitecți renumiți din întreaga lume. Are o suprafață imensă (peste 120.000 metri pătrați). Materialul de construcție, marmura albă, a fost adus din Macedonia. Poate fi vizitată gratuit, mai puțin în zilele de vineri, cînd pot să-i treacă pragul cei de religie musulmană. Covorul care acoperă pardoseala este și el imens, peste 5.000 de metri pătrați, și a fost realizat din bumbac din Iran și lână din Noua Zeelandă. 
 
Turiștii dornici de aventură se pot plimba prin Medina Nouă, Medina Veche și prin talcioc, pot petrece ore în Dubai Mall, se pot rătăci pe străduțele din Cartierul Al Fahidi, cu străduțe înguste, construcții construite în stil arab.
 
Ferrari World

Pasionații de mașini, indiferent de vârstă, nu pot rata ocazia de a trece pragul acestui parc tematic. Există aici o pistă pentru juniori, dar și un roller coaster, unul dintre cele mai rapide din lume. Vizitatorii pot face un tur al fabricii Ferrari și de asemenea pot admira o colecție impresionantă de mașini Ferrari. 
 
De reținut

Pentru o vacanță în Emiratele Arabe Unite ai nevoie de pașaport și de viză.
Cel mai bune luni pentru o vacanță în Emiratele Arabe Unite sunt: ianuarie, februarie, martie, aprilie, octombrie, noiembrie și decembrie.
 
Lunile cu temperaturile cele mai ridicate sunt: mai, iunie, iulie, august și septembrie. Este bine să eviți perioada iunie-septembrie, nu numai din cauza temperaturilor ridicate, dar și a gradului de umezeală ridicat.
 
Ca orice țară arabă, Emiratele Arabe Unite vin la pachet cu o serie de reguli de comportament, dar și vestimentare, atât pentru femei cât și pentru bărbați. Informează-te din timp cu privire la acestea.

Sursa foto: www.shutterstock.com


Modifică setările cookies