marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cine trebuia sa fie Dana Scully din Dosarele X

Serialul care a marcat generatiile dintre 1993 si 2002, Dosarele X a fost numit unul dintre cele mai bune productii din istoria televiziunii moderne.

Cine trebuia sa fie Dana Scully din Dosarele X

 

Creat de Chris Carter, Dosarele X i-a facut celebri pe David Duchovny (Mulder) si Gillian Anderson (Scully) in rolurile agentilor speciali din cadrul FBI, care investigheaza cele mai bizare cazuri, inclusiv rapiri de extraterestri si evenimente supranaturale sau inexplicabile.


Insa putini sunt cei care stiu ca prima optiune pentru rolul agentului Dana Scully a fost Pamela Anderson, vedeta cunoscuta pentru aparitiile incendiare din revistele pentru barbati, dar si pentru interpretarea din Baywatch. Iar dezvaluirea a fost facuta chiar de Gillian Anderson, cea care avea sa devina eroina principala din Dosarele X.

 


"Pamela era un personaj mult mai familiar in ceea ce priveste gusturile oamenilor de la acea vreme. Cautau pe cineva mai dotat, mai inalt si mai aratos", a explicat Gillian. "La inceput, nimeni nu credea ca o sa ma descurc, ca pot sa fac ceva. Nu aveam un corp aspectuos, iar cei de la Fox erau convinsi ca nu sunt persoana potrivita pentru acest rol", a marturisit actrita in urma cu cativa ani pentru Yahoo.


Dosarele X s-a dovedit a fi unul dintre cele mai de succes seriale din istoria cinematografiei. Inca de la primele episoade, carisma actorilor din rolurile principale si scenariul inedit al fiecarui episod i-au cucerit pe spectatori. De-a lungul celor 9 sezoane, agentii se lupta sa scoata la suprafata adevarul despre conspiratiile guvernului, existenta extraterestrilor si experimentele pe care armata americana le face in secret.

 


Dupa 19 ani de la lansarea serialului, David Duchovny a ramas in continuare pe micile ecrane si imaginea sa s-a reimprospatat o data cu lansarea show-ului Californication din 2007 si care a ajuns la al cincilea sezon

Colega sa de platou, Gillian Anderson, n-a mai avut o cariera la fel de infloritoare si a ramas marcata de rolul lui Scully. In 1997, a jucat in "Playing by Heart", facand parte dintr-o distributie sonora formata din Angelina Jolie, Dennis Quaid, Sean Connery, Madeleine Stowe. In 2011 a avut o aparitie de senzatie in Johnny English...Reborn, insa nici acum nu a reusit sa isi schimbe imaginea creata in urma cu aproape doua decenii.


Actrita de 43 de ani a preferat intotdeauna sa stea departe de atentia presei, insa in urma cu cateva luni a fost foarte deschisa intr-un interviu acordat revistei "Out", pentru care a realizat un pictorial inedit. Out este o publicatie celebra de moda, adresata comunitatii gay.

 


Gillian Anderson a recunoscut ca in timpul facultatii a trecut si ea prin faza experimentelor si a avut cateva aventuri cu fete. "Am avut o relatie de durata cu o fata in timpul liceului. Nu am simtit niciodata ca sunt 100% lesbiana, dar stiu ca acea experienta a contat enorm pentru mine. Cred ca mi-am dat seama ca nu sunt pentru ca inca ma simteam atrasa de baieti".

Dupa ce a luat o pauza de pe marile ecrane, actrita a revenit in atentia publicului in 2011, cand a aparut alaturi de Rowan Atkinson in Johnny English Reborn. In 2012, Gillian Anderson pregateste 3 filme noi, dupa ce anul trecuta a facut furori in Marea Britanie, cu serialul "Great Expectations", produs de BBC.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies