marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Papa Francisc i-a invitat la Vatican pe Stephen Colbert, Chris Rock și pe Whoopi Goldberg la conclavul comedianților

„Voi uniți oamenii, pentru că râsul este contagios”, a declarat suveranul pontif în fața unei audiențe de peste 100 de comedianți din 15 țări.

Papa Francisc i-a invitat la Vatican pe Stephen Colbert, Chris Rock și pe Whoopi Goldberg la conclavul comedianților
Papa Francisc a organizat la Vatican un „conclav al comedianților” cu 100 dintre cei mai buni comici din lume. Printre invitați s-au numărat vedete precum Stephen Colbert, Conan O'Brien, Whoopi Goldberg și Chris Rock. Mai mult de 200 de persoane au fost în audiență la Palatul Apostolic, comedianții provenind din 15 țări.
 
„În mijlocul atâtor știri sumbre, cufundați cum suntem în multe urgențe sociale și chiar personale, voi aveți puterea de a răspândi pacea și zâmbetele”, a spus Papa Francisc la inedita adunare. „Voi uniți oamenii, pentru că râsul este contagios”, a mai spus suveranul pontif.



 

 
Papa Francisc a vorbit anterior despre importanța comediei, spunând că se roagă zilnic cerându-i lui Dumnezeu să îi acorde simțul umorului, iar în fața celor prezenți a menționat faptul că a făcut acest lucru timp de 40 de ani.
 
Evenimentul, organizat în comun de Dicasterul pentru Cultură și Educație și de Dicasterul pentru Comunicare al Vaticanului, a fost menit să „stabilească o legătură” între Biserica Catolică și artiști. „În timp ce comunicarea generează astăzi deseori conflicte, dumneavoastră știți cum să aduceți împreună realități diverse și uneori contrare. Cât de mult avem de învățat de la dumneavoastră!”, a mai spus Papa Francisc. El a adăugat că este în regulă să „râdem” în același mod în care „ne jucăm și glumim cu oamenii pe care îi iubim”.



 
La finalul discursului său, el a cerut audienței „să se roage pentru el, nu împotriva lui” - și a stârnit râsul mulțimii.

Stephen Merchant, scenarist și regizor al serialului „The Office”, a fost singurul comediant britanic care a participat la audiență. Ardal O'Hanlon de la „Father Ted” a alcătuit contingentul irlandez, iar cel mai mare grup - două treimi dintre participanți - a venit din Italia.
 
FOTO: Insta

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies