marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Parazit, unul dintre cele mai apreciate thrillere ale lui 2019, vine la Ora de Oscar la Pro Cinema 

4 Oscaruri, un Glob de Aur și Palme d'Or la Cannes pentru regizorul Bong Joon-ho din Coreea de Sud.

Parazit, unul dintre cele mai apreciate thrillere ale lui 2019, vine la Ora de Oscar la Pro Cinema
Bong Joon-ho a studiat sociologia şi filmul la Academia de Arte Frumoase din Coreea. În 2006, pelicula sa, „The Host“, a fost proiectată la Cannes, în Quinzaine des Réalisateurs. A revenit în 2009, în secțiunea Un Certain Regard, cu „Mother“, iar în 2017 a prezentat Okja în competiția oficială. Printre filmele lui Bong Joon-ho se regăsește și „Snowpiercer“, din a cărui distribuție face parte actorul român Vlad Ivanov.
 
2019 a fost anul său, devenind o revelație la nivel international, după ce a lansat „Parazit“/„Parasite“, un film neobișnuit, șocant, cu situații care te paralizează. O îmbinare a două lumi contrastante, cea a săracilor care trăiesc în ghetouri și cea a bogaților care locuiesc în fortărețe de lux. O comedie neagră cu accente de thriller ce descrie violența generată de inegalitățile sociale.


 
Pornind de la starea precară în care trăiește familia sa, un tânăr care se pregătește să dea la facultate obține, pe căi înșelătoare, un post de meditator bine plătit la o familie bogată. În speranța unui venit constant pentru familia sa, Ki-woo se îndreaptă spre casa familiei Park pentru un interviu. Ajuns acolo, o întâlnește pe Yeon-kyo, frumoasa moștenitoare a acestui imperiu. În urma acestei prime întâlniri între două familii și două lumi total opuse, membrii lor se trezesc în mijlocul unor situații incontrolabile.


 
Finalul este de-a dreptul șocant, dar încununează un traseu parcurs parcă relaxat, cu tresăriri puternice, din loc în loc. Poate cea mai mare calitate a acestui film e felul în care reușește să portretizeze diferența de clasă tot mai abruptă dintre locuitorii demisolurilor și elita dealurilor veșnic verzi și însorite, precum și lipsa unei clase de mijloc care să armonizeze societatea. Săracii sunt reduși la un simplu miros neplăcut al societății...

 


Filmul „Parazit“ este difuzat la Pro Cinema duminică de la ora 23:30.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies