marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Pasionați de film și scriere creativă, uniți-vă! Sunt ultimele zile de înscrieri la Write a Screenplay for CRIME DRAMA

Înscrierile pentru Write a Screenplay for CRIME DRAMA, concursul de scenarii și pitch-uri de film organizat de Pro TV în parteneriat cu Asociația Cinemascop, se apropie de final. Dacă vrei să-ți transformi pasiunea pentru scriere într-un scenariu de film, având alături numeroși profesioniști din lumea cinematografiei, acum este momentul. Înscrierile mai sunt deschise până luni, 01 aprilie. 
Pasionați de film și scriere creativă, uniți-vă! Sunt ultimele zile de înscrieri la Write a Screenplay for CRIME DRAMA

Se caută scenarii originale pentru mini-serii TV și lungmetraj

 
Concursul caută scenarii de CRIME DRAMA pentru mini-serii TV sau filme de lungmetraj, care vor fi dezvoltate în cadrul unor ateliere de training. 
 
Nu este necesar să ai scenariul definitivat la momentul aplicării, acesta va fi dezvoltat ulterior sub îndrumarea consultanților ediției, printre care se numără Marietta von Hausswolff von Baumgarten (scenarist de film și televiziune), Gabriela Iacob (Head of Scripted Development, PRO TV) și Cristian Mungiu (regizor).
 
Te poți înscrie dacă ești scenarist sau scriitor profesionist. Dar și dacă activezi într-un alt domeniu, ești pasionat și ai o idee pe care o vezi dezvoltată într-un film pe tema Crime Drama. Concursul se adresează atât profesioniștilor din cinematografie cât și persoanelor aflate la debut, pasionate de scriere creativă.  
 
Apelul este deschis până luni, 01 aprilie, ora 23 (ora României). Înscrierea se face printr-un email trimis la adresa info@cinemascop.eu, care să cuprindă: un logline al poveștii (cel mult 3 propoziții), o descriere a poveștii, un artistic statement, un sinopsis detaliat pentru mini-serie, outline pentru lungmetraj și/sau un pitchdeck de cel mult 3 pagini, o scenă de conflict cu dialog din scenariu (de cel mult 2 pagini) și un CV profesional.
 

De ce să aplici? Iată ce spun câțiva dintre participanții edițiilor trecute

 
“Competiția a fost o ocazie excelentă de a lucra la dezvoltarea primului meu film de lungmetraj, cu mentori de excepție care m-au ajutat să definesc subiectul scenariului meu, un lucru esențial dacă vrei să găsești o structură dramaturgică mai eficientă. Ne-am întâlnit în mod regulat, odată la fiecare trei sau patru săptămâni, iar între sesiuni a trebuit să trimit versiuni actualizate ale structurii și ale secvențelor. (…) Sprijinul lor m-a ajutat foarte mult în timpul scrierii primului meu draft. După ce am câștigat concursul, am reușit să intru în contact cu producătorii de la Mobra Films, care sunt foarte hotărâți să mă ajute să finanțez proiectul, care, sperăm noi, va putea fi realizat în coproducție în anii următori.”, a declarat Zsigmond Kungl, câștigător la secțiunea lungmetraj al ediției din 2023. 
 
Propunerile înscrise vor fi selectate pe o listă scurtă, în urma unor interviuri și sesiuni de pitching programate în perioada 24-30 aprilie 2024. Autorii proiectelor finaliste vor participa apoi la o serie de conferințe, master-classuri, ateliere de dezvoltare scenarii / sesiuni de training scenaristica TV, în perioada mai-august 2024.
 
“Dincolo de aspectul competitiv, WSF este o școală foarte bună. (...) Se scrie, se discută argumentat, se dau zeci de referințe, materiale de studiu, filme, interviuri, articole și cărți. Se revine la scris, se discută din nou, urmărind evoluția poveștii în fiecare etapă. Mentorii sunt oameni foarte dedicati si extrem de generosi, ce urmaresc toate etapele prin care trece proiectul”,  spune Rolando Matsangos, finalist la ediția de anul trecut a concursului. 
 
“Mi-a plăcut enorm să lucrez altfel decât o fac atunci când scriu un roman și m-a încântat seriozitatea deadline-urilor (pentru că m-am disciplinat și mi-am depășit niște limite).Cel mai mare câștig a fost totuși acela că am întâlnit oameni pasionați de film și de scris, că am vorbit mult cu ei, am râs mult, am învățat mult, iar pentru toate astea le sunt recunoscătoare”, adaugă Maria Orban, câștigătoare secțiunea lungmetraj în 2021. 
 
Regulamentul noii ediții –  Write a ScreenPlay for Crime Drama și informații complete despre procedura de înscriere, despre etape,  sunt disponibile pe https://filmedefestival.ro/wsf/ 

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies