marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Patricia Arquette a fost recompensata cu statueta de aur pentru rolul impresionant din Boyhood. Discursul emotionant pentru care toata sala a aplaudat-o in picioare

Patricia Arquette era considerata principala favorita la castigarea statuetei de aur la categoria cea mai buna actrita in rol secundar, lucru care s-a si intamplat in aceasta noapte, incunanand un sezon plin de succese. 

Patricia Arquette a fost recompensata cu statueta de aur pentru rolul impresionant din Boyhood. Discursul emotionant pentru care toata sala a aplaudat-o in picioare

"Multumesc Academiei, frumoaselor mele colege nominalizate. Multumesc echipei si familiei mele din Boyhood, Ethan Hawke, Ellar Coltrane si Richard Linklater. Le multumesc tuturor femeilor care au nascut si celor care isi platesc taxele, ne-am luptat pentru toate aceste drepturi. Noi femeile trebuie sa avem drepturi egale ca toti cetatentii din SUA. Va multumesc" a spus actrita recompensata cu Oscar pentru cei 12 ani petrecuti pentru rolul din Boyhood.
 

Rolul din Boyhood care prezinta povestea baiatului filmat in timp real, pe o perioada de 12 ani, in care interpreteaza rolul mamei cu doi copii, divortata si care incearca sa le ofere acestora o viata mai buna i-a adus Patriciei Arquette primul Oscar, aceasta fiind cea mai importanta realizare a carierei. 



 

"A fost o experienta unica, mai ales atunci cand am vazut filmul complet pentru prima data. Practic ma uitam si la felul in care a evoluat viata mea. 'Aici m-am casatorit', 'Aici am divortat', 'Aici e anul in care am dus copilul la scoala', 'In anul asta s-a casatorit Ethan Hawke', 'Aici a divortat Ethan', 'Aici Rick a devenit tata de gemeni'. A fost o nebunie sa urmaresc filmul din acest punct de vedere", a explicat aceasta intr-un interviu pentru hitfix.com. 
 

La 19 ani, Patricia Arquette a aflat ca este insarcinata cu prietenul ei de la vremea respectiva, un cantaret punk rock. Dupa nasterea baiatului, cei doi s-au despartit, iar aceasta si-a crescut singura copilul, pe Enzo.


 

"Nu cred ca as mai fi continuat cariera cinematografica daca nu as fi devenit mama", a marturisit femeia care s-a folosit de experienta de viata pentru a oferi cat mai multa naturalete personajului interpretat in Boyhood. "Mi-au placut indrazneala si realismul cu care a jucat. Am vorbit despre tineretea ei, despre postura de parinte singur. Nu imi imaginez ca as fi putut lucra cu cineva care nu avea copii", a explicat si Richard Linklater. 
 

Pe parcursul celor 12 ani in care a filmat pentru Boyhood, Patricia Arquette s-a casatorit cu actorul Thomas Jane, a mai facut un copil, apoi a divortat. In plus, aceasta este considerata una dintre cele mai curajoase actrite de la Hollywood, datorita indraznelii de a nu apela la nicio interventie care sa-i acopere sau sa-i atenueze semnele imbatranirii.



 

Filmul Boyhood este un experiment unic in istoria cinematografica pentru ca a fost filmat pe durata a 12 ani si prezinta evolutia unui baietel, din copilarie si pana la maturitate. Nici un alt regizor nu a mai incercat asta pana acum, un proiect atat de complex si de durata. Insa roadele sunt pe masura asteptarilor. Cinefilii, fanii si criticii au fost fascinati de acest film, cu un scor aproape perfect pe Rotten Tomateos, de 98%: “Boyhood” este "cel mai neobisnuit film pe care il vom vedea multi ani de acum incolo", "acesta este cel mai grandios film despre maturizare pe care il vom vedea vreodata" sau "acesta nu este doar un film bun, ci un film care stabileste noi standarde si arata cum pot fi facute adevaratele capodopere" sunt doar cateva dintre laudele aduse filmului de catre criticii de film.


Galerie foto


Modifică setările cookies