marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Pe locuri, fiti gata, vizionati! Incepe Festivalul Filmului European!

Festivalul Filmului European a fost lansat marti, la Institutul Cultural Roman din Capitala, sub sloganul "Filme de tot felul", organizatorii precizand ca anul acesta nu exista o tema a evenimentului, care se desfasoara intre 7 si 31 mai, in Bucuresti, Brasov, Timisoara si Iasi.

Pe locuri, fiti gata, vizionati! Incepe Festivalul Filmului European!

Editia de la Bucuresti a Festivalului Filmului European se deschide pe 7 mai, la CinemaPro, cu pelicula "Gomorra", de Matteo Garrone, si se inchide pe 17 mai, la Muzeul Taranului Roman (MTR), cu filmul "Trei maimute" (Turcia), de Nuri Bilge Ceylan.

Printre cei care vor fi prezenti la eveniment se numara si regizorul Radu Jude, alaturi de o parte a echipei cu care a realizat filmul "Cea maifericita fata din lume", care va avea premiera pe 8 mai, la Cinema Studio, urmand sa fie proiectat si in cadrul editiei iesene a Festivalului, pe 28 mai.

Premiera filmului "Calatoria lui Gruber", al lui Radu Gabrea, va avea loc la Cinema Studio, pe 14 mai, cu participarea regizorului si a echipei sale.

Un alt film romanesc inclus in festival este "experimentul" lui George Dorobantu, "Elevator", dupa cum s-a exprimat Alex Leo Serban.

Festivalul, cuprinzand in total 40 de filme din 24 de tari, va continua la Brasov (15 - 17 mai, Centrul Cultural Reduta), Timisoara (21 - 24 mai, Cinema City) si Iasi (28 - 31 mai, Cinema City).


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies