marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Penelope Cruz face 38 de ani: de la muza lui Pedro Almodovar la singura actrita spaniola cu incasari de un miliard de $. Cele mai frumoase imagini din cariera sa

Poate cea mai populara actrita spaniola a momentului si unul dintre cele mai apreciate staruri exportate de Spania la Hollywood, Penelope Cruz a demonstrat ca nu este doar o femeie incredibil de frumoasa, ci o artista desavarsita. La 38 de ani, actrita arata perfect si revine pe marile ecrane cu un rol colorat in filmul lui Woody Allen - To Rome with Love.

Penelope Cruz face 38 de ani: de la muza lui Pedro Almodovar la singura actrita spaniola cu incasari de un miliard de $. Cele mai frumoase imagini din cariera sa

GALERIE FOTO: 20 de imagini din cariera lui Penelope Cruz!

 

Nascuta in Madrid pe 28 aprilie, 1974, Penélope Cruz Sánchez a devenit cunoscuta gratie unor filme ca Blow, Nine si Vicky Cristina Barcelona. S-a nascut intr-o familie modesta, insa a studiat baletul de la 6 ani.  La 15 ani a renuntat la scoala si a devenit model part-time. Incepe sa fie interesata de actorie si sa se prezinte la auditiile aceluiasi agent, dar este respinsa de multe ori. La 18 ani debuteaza impresionant in filmul "Jamón, jamón" (1992) regizat de Bigas Luna. Pelicula s-a bucurat de un succes urias, castigand 9 premii Goya si Oscarul pentru cel mai bun film strain si a ramas cunoscuta pentru scenele ei nud. Filmul a speriat-o pentru ca era tanara si lipsita de experienta, insa asta nu a facut-o sa renunte.


"Cel mai greu lucru din lume este sa incepi o cariera cunoscuta doar pentru ca arati bine, iar dupa aia sa incerci sa devii o actrita serioasa. Nimeni nu te va lua in considerare odata ce esti cunoscuta doar ca o femeie frumoasa" declara actrita.

Penelope Cruz, acum 20 de ani. Actrita a devenit cunoscuta ca si sotul ei Javier Bardem cu rolul din Jamon, jamon (pentru care Cruz primeste o nominalizare la premiile Goya).

 

Vorbeste engleza, franceza si italiana pe langa spaniola natala si ajunge sa fie cunoscuta ca fiind muza regizorului spaniol Pedro Almodovar. Ea a devenit celebra cu rolul din filmul "Totul despre mama mea", pe care mentorul sau l-a lansat in 1999. Regizorul spunea despre Penelope intr-un intreviu ca:”Este impresionat cat de departe poate sa mearga cu un rol cand intra in spiritul personajului. Daca nu ar fi fost actrita, cred ca ar fi fost o femeie nebuna. Din cauza emotiilor foarte intense pe care le are.”Ea a fost nominalizata la premiile Oscar in 2007, pentru rolul din "Volver", tot sub semnatura lui Almodovar. Printre filmele in care a mai jucat se numara "Belle Epoque" (1992), "Deschide ochii" (1997), "Femeia mereu deasupra" (2000) si "Nu te misca" (2004).


“Vanilla Sky” a fost filmul care i-a schimbat radical viata lui Penelope, nu numai pentru ca i-a adus primele 100 de milioane de dolari din viata sa si ca ridicat-o in topul actritelor de la Hollywood, ci si pentru ca a inceput o relatie cu Tom Cruise. In 2011 are un succes rasunator cu Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi, film cu incasari de peste un miliard de dolari, fiind singura actrita spaniola care reuseste acest lucru. Actrita a facut atunci echipa cu Johnny Depp cu care a mai lucrat si la filmul Blow in 2005.


"Intotdeauna ma tem pe platourile de filmare. Am o nesiguranta atat de mare incat, in prima saptamana de filmare, mereu ma tem ca as putea fi concediata. Cred ca aceasta este o frica pe care o au majoritatea actorilor. Insa Pedro (Almodovar) ma poate intimida mai mult decat oricine pentru ca tin foarte mult la el si nu vreau sa il dezamagesc" a declarat actrita


Actrita a luat un Oscar in 2009 pentru rolul din Vicky Cristina Barcelona al lui Woody Allen, iar in 2010 a mai primit o nominalizare la premiile Oscar, pentru prestatia sa din musicalul "Nine". Penelope Cruz este casatorita cu actorul spaniol Javier Bardem si a devenit mamica pentru prima oara in luna ianuarie in 2011 cand a nascut un baietel – Leo. Cei doi s-au cunoscut cu ocazia filmarilor pentru lungmetrajul "Jamón, Jamón", de Bigas Luna, in 1992, si au jucat impreuna in 2008, in filmul regizat de Woody Allen "Vicky Cristina Barcelona", care i-a adus actritei spaniole, in anul urmator, un premiu Oscar.
 



Penelope este a doua persoana de origine spaniola care castiga un premiu Oscar, dupa victoria lui Javier Bardem din 2007, dar este singura femeie din Spania care reuseste aceasta performanta. Cunoscuta si pentru actiunile sale caritabile, Penelope Cruz  a fost inclusa de nenumarate ori in topul celor mai frumoase femei din lume.

Cu o lista impresionant? de filme in care a jucat, Penelope Cruz a declarat ca nu se va mai implica in mai mult de un film sau doua pe an. In acest an Penelope Cruz s-ar putea alatura sotului ei, actorul Javier Bardem, in viitorul film al lui Ridley Scott, „The Counselor“.Cruz este prima alegere a regizorului pentru drama politista in care Bardem joaca alaturi de Michael Fassbender si Brad Pitt.

”Sunt atat de multe lucruri pe care mai vreau sa le fac. Refuz sa ajung la 50 de ani si  sa stau acasa asteptand sa sune telefonul. In Spania, actritele lucreaza pana imbatranesc. Acesta este planul meu” dezvaluia actrita.


Penelope Cruz in aprilie 2012 la premiera filmului "To Rome With Love"

 

Sursa foto: Getty/ Hepta
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies