marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Periferic, cel mai nominalizat film la premiile GOPO 2012. Ce film are cele mai mari sanse sa castige marele premiu

Mai este doar o luna pana la a sasea editie a Oscarului filmului romanesc, asa cum au fost supranumite, "Premiile Gopo", unde sunt recompensate cele mai importante realizari cinematografice de anul acesta. In cursa pentru statuetele Gopo, s-au inscris 98 de titluri, un record absolut. Cele mai multe nominalizari le-a obtinut lungmetrajul "Periferic".

Periferic, cel mai nominalizat film la premiile GOPO 2012. Ce film are cele mai mari sanse sa castige marele premiu

Cei peste 400 de profesionisti votanti au de ales intre 5 filme la categoria lungmetraj. "Aurora", "Crulic - drumul spre dincolo", "Din dragoste cu cele mai bune intentii", "Loverboy" si "Periferic".


Regizorul anului 2011 va fi ales dintre Cristi Puiu - "Aurora", Adrian Sitaru - "Din dragoste cu cele mai bune intentii", Bogdan George Apetri - "Periferic" si Catalin Mitulescu- "Loverboy."


Printre nominalizatii pentru actorul anului 2011 intr-un rol principal ii gasim pe Bogdan Dumitrache, pentru rolul Alex din filmul "Din dragoste cu cele mai bune intentii", pe Cristi Puiu pentru rolul Viorel din filmul "Aurora" si pe Vlad Ivanov pentru rolul Emilian Velicanu din filmul "Principii de viata".

La categoria rol principal feminin se bat Ada Condeescu, pentru rolul Veli din filmul Loverboy, Ana Ularu pentru rolul Matilda din Periferic si Natasa Raab pentru rolul Mama din pelicula "Din dragoste cu cele mai bune intentii."
 

"Au fost filme neasteptat de complexe si de ambitioase" a povestit actrita Ozana Oancea. Premiul publicului, acordat filmului autohton cu cele mai mari incasari revine anul acesta productiei MediaPro Pictures, "Nasa/The Godmather". Pelicula a fost urmarita de aproape 27.000 de spectatori.


Periferic, unul dintre cele mai premiate filme din ultimii ani, a reusit sa stranga cele mai multe nominalizari la Premiile Gopo din 2012, nu mai putin de 12, printre care si pentru cel mai bun film, cea mai buna actrita in rol principal, cel mai bun regizor si cea mai buna imagine.


Filmul regizat de Bogdan George Apetri ii are in distributie pe Ana Ularu,  Mimi Branescu, Andi Vasluianu si este povestea Matildei, o tanara eliberata din inchisoare care planuieste sa fuga din tara.


Pelicula a avut un buget de 850.000 de euro.Eliberata din inchisoare pentru 24 de ore, Matilda nu mai vrea sa se intoarca si planuieste sa fuga din tara. Pina la sfirsitul zilei, insa, ea trebuie sa-si priveasca-n fata trecutul tulbure.

Isi viziteaza familia pe care a parasit-o cu mult timp in urma. Andrei, fratele de care s-a indepartat, nu prea vrea sa o ajute, iar sotia acestuia ar alunga-o de-a dreptul. Dar Matilda nu vrea sa renunte, iar dupa declansarea conflictului, scad nu doar sansele de a primi vreun ajutor, ci si de a se impaca cu familia ei.

Matilda trebuie apoi sa-l intilneasca pe Paul, un proxenet care e si tatal singurului ei copil. Ea nu vrea sa plece fara banii de care are nevoie pentru calatorie, iar el nu vrea sa ii dea ceea ce-i datoreaza – pina cind negocierile dintre ei sfirsesc intr-un mod neasteptat. Matilda e hotarita sa ia cu ea copilul abandonat, decizie care va schimba tot.

In final Matilda il intilneste pe Toma, fiul ei. Ii promite un viitor mai bun; insa inainte de a porni la drum, in cautarea unei noi vieti, ei trebuie sa se reapropie si sa uite trecutul. E o ultima decizie pe care trebuie sa o ia impreuna – sau nu.


Premiile GOPO vor fi transmite pe 26 martie in direct la PRO CINEMA, partener media al celui mai asteptat eveniment al filmului romanesc.

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies