marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Pinocchio ajunge pe marile ecrane, ca un cadou făcut copiilor de Robert Zemeckis

Adaptarea cinematografică a poveștii lui Carlo Collodi îl aduce în prim-plan pe Tom Hanks, în rolul lui Geppetto.

Pinocchio ajunge pe marile ecrane, ca un cadou făcut copiilor de Robert Zemeckis
Încărunțit, împlinit, cu ochelari și mustață, Tom Hanks intră perfect în rolul lui Geppetto, tatăl lui Pinocchio (Benjamin Evan Ainsworth), păpușa de lemn pe care o cioplește pentru a avea și el un copil care să-l bucure. De cealaltă parte, Pinocchio va trece prin aventuri incredibile, în călătoria pe care o face pentru a deveni un băiat adevărat, însoțit fiind de greierașul Giminy (Joseph Gordon-Levitt), care este îndrumătorul și „conștiința” lui, prigonit de Pescăruș (Lorraine Bracco) și salvat de Zână (Cynthia Erivo, nominalizată la Oscar)
 
Adaptarea făcută de Robert Zemeckis, după romanul pentru copii scris de autorul italian Carlo Collodi, este spectaculoasă, fiind realizată de studiourile Disney, care i-au fascinat pe cei mai mici dintre cinefili și cu producțiile „Frumoasa și bestia“ și „Regele Leu“. Nici nu-i de mirare, de vreme ce bugetul anunțat de producători a fost unul mai mult decât generos, de 150 de milioane de dolari. Iar filmările au fost realizate în patria acestei legendare povești clasice, Italia, în regiunea Toscana.



Inițial, proiectul i-a fost propus regizorului Sam Mendes, care a declinat în urma negocierilor avute. Totuși, alegerea lui Robert Zemeckis pare a fi de bun augur, el și Tom Hanks având deja un istoric cinematografic comun, după ce au colaborat pentru alte trei producții de succes: „Forrest Gump“ (1994), „Cast Away“ (2000) și „The Polar Express“ (2004).


 
Trailer-ul official al filmului a fost prezentat chiar pe 1 iunie, de Ziua Internațională a Copiilor, venind ca un cadou din partea Disney pentru cei mici. Lansarea este programată să aibă loc pe 8 septembrie 2022.
 
FOTO: pagina oficială

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies