marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Pinocchio ajunge pe marile ecrane, ca un cadou făcut copiilor de Robert Zemeckis

Adaptarea cinematografică a poveștii lui Carlo Collodi îl aduce în prim-plan pe Tom Hanks, în rolul lui Geppetto.

Pinocchio ajunge pe marile ecrane, ca un cadou făcut copiilor de Robert Zemeckis
Încărunțit, împlinit, cu ochelari și mustață, Tom Hanks intră perfect în rolul lui Geppetto, tatăl lui Pinocchio (Benjamin Evan Ainsworth), păpușa de lemn pe care o cioplește pentru a avea și el un copil care să-l bucure. De cealaltă parte, Pinocchio va trece prin aventuri incredibile, în călătoria pe care o face pentru a deveni un băiat adevărat, însoțit fiind de greierașul Giminy (Joseph Gordon-Levitt), care este îndrumătorul și „conștiința” lui, prigonit de Pescăruș (Lorraine Bracco) și salvat de Zână (Cynthia Erivo, nominalizată la Oscar)
 
Adaptarea făcută de Robert Zemeckis, după romanul pentru copii scris de autorul italian Carlo Collodi, este spectaculoasă, fiind realizată de studiourile Disney, care i-au fascinat pe cei mai mici dintre cinefili și cu producțiile „Frumoasa și bestia“ și „Regele Leu“. Nici nu-i de mirare, de vreme ce bugetul anunțat de producători a fost unul mai mult decât generos, de 150 de milioane de dolari. Iar filmările au fost realizate în patria acestei legendare povești clasice, Italia, în regiunea Toscana.Inițial, proiectul i-a fost propus regizorului Sam Mendes, care a declinat în urma negocierilor avute. Totuși, alegerea lui Robert Zemeckis pare a fi de bun augur, el și Tom Hanks având deja un istoric cinematografic comun, după ce au colaborat pentru alte trei producții de succes: „Forrest Gump“ (1994), „Cast Away“ (2000) și „The Polar Express“ (2004).


 
Trailer-ul official al filmului a fost prezentat chiar pe 1 iunie, de Ziua Internațională a Copiilor, venind ca un cadou din partea Disney pentru cei mici. Lansarea este programată să aibă loc pe 8 septembrie 2022.
 
FOTO: pagina oficială

Galerie foto

Cele mai citite

Vedete pe covorul roșu la Gala de Închidere TIFF 2022

După proiecția a aproximativ 200 de lungmetraje și scurtmetraje, întâlniri ale actorilor cu publicul, cine-concerte, expoziții, workshop-uri, dezbateri și experiențe cine-culinare, s-a tras Cortina peste TIFF 2022, nu înainte însă de-a invita publicul la o Gală de închidere spectaculoasă.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies