marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Police Academy: cea mai buna serie de comedie politista e reinventata dupa 28 de ani. Ce s-a intamplat cu actorii care  faceau incasari record in anii  '80

Cei mai nebuni si zapaciti politisti din America se intorc din nou pe marile ecrane la  28 de ani de la lansarea uneia dintre cele mai populare francize de comedie -  Police Academy.

Police Academy: cea mai buna serie de comedie politista e reinventata dupa 28 de ani. Ce s-a intamplat cu actorii care faceau incasari record in anii 80

Galerie foto: unde sunt astazi actorii din Academia de Politie!


In 1984, o comedie spumoasa despre o scoala de politie invadata de inadaptabili, nebuni si ciudati care vor sa devina politisti adevarati devenea un adevarat hit de box office in SUA. Filmul cu Steve Guttenberg, G.W. Bailey si Kim Cattrall a fost un mare succes si a fost urmat de sase continuari (ultima lansata in 1994) si un serial de televiziune.

La 28 de ani de la premiera, regizorul Scott Zabielski si producatorii de la New Line Cinema sunt pregatiti de un remake al primului film din franciza care a inceput o legenda a comicului politist. Police Academy i-a cucerit complet pe fani prin comicul exploziv care a creat o serie nemuritoare si a reusit sa impresioneze generatii.

Cat de tare esti la filme? Fa aici quiz-ul Procinema si arata-ne ca esti specialist in filme!


G.W. Bailey in rolul fantasticului Capitan Thaddeus Harris


Police Academy s-a bazat pe interpretarile unor actori care au creat personaje emblematice: Steve Guttenberg in rolul lui cadetului Carey Mahoney, George Gaynes in rolul siretului Comisar Eric Lassard, David Graf in rolul obsedatului de arme Eugene Tackleberry, Michael Winslow in rolul lui Larvell Jones, Kim Cattrall in rolul frumoasei Karen Thompson si nu in ultimul rand legendarii G.W. Bailey ( M*A*S*H) si Bubba Smith.


G.W. Bailey, unul dintre cele mai populare personaje ale seriei in rolul Capitanului Thaddeus Harris a aparut in 6 filme din franciza. La 67 de ani, actorul a fost vazut cel mai recent in serialul The Closer.


Filmul a facut incasari de 81 de milioane de dolari si putini stiu  ca Bruce Willis, Tom Hanks, Michael Keaton si Judge Reinhold au fost abordati pentru rolul lui Mahoney. Police Academy din 1984 este singurul film din serie in care apare actrita Kim Cattrall, mult mai celebra acum pentru rolul Samanthei Jones din serialul "Sex and the City". O alta frumusete care a aparut in franciza pe vremea cand inca era o necunoscuta este Sharon Stone. Actrita a jucat in Police Academy 4: Citizens on Patrol din 1987 pana sa uimeasca planeta cu interpretarile din Total Recall in 1990 si Basic Instinct in 1992.
 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies