marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Povestea emotionanta care nascut cei mai celebri amanti din istoria filmului: de ce Spencer Tracy nu si-a parasit nevasta pentru Katharine Hepburn

Viata lui Spencer Tracy, unul din actorii emblematici ai Hollywood-ului, a atras intotdeauna atentia presei si a publicului, in special datorita aventurii de ani de zile pe care a avut-o cu celebra actrita Katharine Hepburn, una dintre cele mai frumoase femei din anii '40.

Povestea emotionanta care nascut cei mai celebri amanti din istoria filmului: de ce Spencer Tracy nu si-a parasit nevasta pentru Katharine Hepburn

El era baiatul de aur al Hollywood-ului caruia ii placeau poate prea mult bautura si femeile si care putea sa joace orice tip de rol, ea era femeia care purta pantaloni pe vremea cand erau o moda scandaloasa pentru doamne, care nu s-a temut de eticheta publica de amanta si care a fost onorata cu 4 premii Oscar, pe ultimul l-a luat la 74 de ani.


Desi Spencer Tracy si Katharine Hepburn au fost amanti timp de 26 de ani si au jucat impreuna in 9 filme, actorul nu a renuntat niciodata la sotia sa, Louise Treadwell, cu care a fost casatorit timp de 46 de ani si care a fost alaturi de el pana in clipa mortii. O noua carte aduce la lumina secretele care au nascut cel mai misterios si celebru cuplu de amanti din istoria filmului, scrie Daily Mail.

James Curtis, autorul biografiei de 1000 de pagini a lui Spencer Tracy, aduce din nou in atentia presei unul dintre cele mai celebre triunghiuri amorose din istoria Hollywood-ului si viata personala extrem de incurcata pe care actorul american a trait-o.


Spencer Tracy a avut o cariera glorioasa, a jucat in 75 de filme si a fost numit de Institutul American de Film pe locul 9 in topul celor mai mari actori din istorie. A fost nominalizat de 9 ori la Oscar si a fost primul actor din istorie care a luat doua Oscaruri consecutive pentru cel mai bun actor principal, in 1938 si 1939, pentru "Captain Courageous", respectiv "Boys Town".


In 1923, Spencer Tracy s-a casatorit cu actrita Louise Treadwell, care in acel moment, era mai cunoscuta decat el. La noua luni dupa casatorie, cei doi aveau primul copil, John. Din pacate, cuplul a trecut prin clipe cumplite cand si-a dat seama ca baiatul lor e surdomut.

Din acel moment, Louise s-a schimbat total: a devenit obsedata, depresiva, incercand din rasputeri sa caute un leac pentru copilul lor. "Nu mai exista nimic in viata ei in afara de Johnny. Si nu era corect fata de Spencer, care se simtea pus pe locul doi" a spus Emile Derming, o costumiera de teatru care deseori era babysitter pentru copilul cuplului.

Conform biografiei scrisa de James Curtis, in acel moment au aparut primele zvonuri despre o relatie dintre Spencer Tracy si Selena Royle. Actrita a recunoscut abia dupa zeci de ani ca l-a iubit: "Am fost indragostita de Spence si cred ca si el era indragostit de mine", dar a negat intotdeauna ca s-a culcat cu el.


Emile Derming, cea care statea deseori cu copiii familiei, a mai oferit si alte informatii picante despre viata personala a cuplului. "Intr-una din seri, Spencer si Louise au venit acasa si se certau teribil. Imi spuneam in gand ca daca as avea un sot ca el, i-as sparge farfurii in cap".

Abia dupa 3 luni de la diagnosticul final oferit de medici, Louise i-a spus sotului ei despre John si suferinta sa. Vestea l-a cutremurat, facandu-l sa se simta vinovat ani la rand pentru necazul fiului sau. "Cand a aflat, si-a pus capul in palme, era devastat. Imi aduc aminte cum spunea cu inima sfasiata ca fiul sau nu va mai putea sa ii spuna tata." a mai povestit Emile Derming.


Tracy era bantuit de un sentiment de vinovatie pentru scaparile sale conjugale, fie ele emotionale sau fizice. Insa era frustat de faptul ca sotia sa nu ii mai ofera atentie. "Spencer era foarte suparat. Louise isi dedica toata viata fiului ei, si pe el nu il baga deloc in seama" este declaratia lui Chuck Sligh ( cel mai bun prieten al sau) din biografia realizata de Curtis.


In mod ironic, Spencer Tracy era prea catolic pentru un divort, insa nu pentru a-si insela nevasta.  In timp ce Louise renuntase la cariera sa pentru a fi alaturi de fiul ei, Spencer Tracy facea filme pe banda rulanta si era cuplat de presa cu toate partenerele sale din filme. Louise era atat de afectata de drama fiului ei, incat s-a zbatut ani la rand sa construiasca o scoala pentru surdomuti.

Dupa 10 ani de casnicie, au aparut si primele zvonuri ca cei doi sunt separati. Intr-o declaratie oferita presei, el a spus: "Daca este cineva vinovat, atunci eu sunt acela. Eu si doamna Tracy suntem buni prieteni, si poate ca faptul ca locuim separat va duce la un moment dat la o apropiere."

Spencer Tracy ajunsese sa castige si 1000 de dolari pe saptamana - o suma colosala in acea perioada: manca si consuma alcool in exces si a devenit dependent de dulciuri. Desi continua sa aiba aventuri cu tinere actrite, el nu putea sa isi abandoneze familia: "Ce as putea sa ii zic lui Johnny? Cum sa ii explic unui copil de 9 ani ca o sa o parasesc pe mama lui?" ii marturisea acesta lui Humprey Bogart.

Nevoita sa infrunte intrebarile presei, Louise a facut fata cu demnitate. Printre cele mai celebre femei din viata lui Spencer s-au numarat si Ingrid Bergman (pe care Katharine Hepburn era geloasa), Joan Crawford si Bette Davis.

In 1941, se infiripa una dintre cele cele mai cunoscute povesti de dragoste de la Hollywood. In acel an s-au cunoscut Katharine Hepburn si Spencer Tracy, pe platourile de filmare de la Women of the Year. Atractia  pe care cei doi o afiseaza in pelicula este considerata a fi cea mai credibila din toata istoria filmului. Dragostea pasionala dintre ei doi nu putea fi evitata nici macar in fata camerelor. Cei doi au aparut impreuna in Woman of the Year (1942), Keeper of the Flame (1942), Without Love (1945), The Sea of Grass (1947), State of the Union (1948) , Adam's Rib (1949), Pat and Mike (1952), Desk Set (1957),  Guess Who's Coming to Dinner (1967).


 


Cei doi au pastrat o relatie timp de 26 de ani. Desi nu i-a zis niciodata ca o iubeste, pe Katharine nu a deranjat-o: "Nu mi-a zis-o, dar nu ar fi stat atata timp in preajma mea, daca nu o simtea, nu?"

In seara in care Spencer Tracy a murit (10 iunie 1967) Katharine Hepburn era cu el. Conform declaratiilor sale, actorul s-a trezit in miezul noptii sa bea un pahar cu apa, iar Katharine s-a dus dupa el. Pana sa ajunga in bucatarie a auzit sunetul paharului spargandu-se pe jos, iar cand a ajuns l-a gasit pe Spencer Tracy intins pe podea, fara suflare, in urma unui infarct. In mod ironic, in final, cea care a stat langa Spencer Tracy a fost sotia sa Louise, si nu marea lui dragoste, Katharine Hepburn.

La cateva zile dupa inmormantare, Katharine Hepburn s-a oferit cu un telefon catre Louise sa-i ajute pe copiii lui Spencer (in acel moment Johnny avea 42 de ani, iar fata, Susie, 34 de ani).

"Tinandu-ma in umbra, nediscutand despre relatia noastra, ea era sotia, cea care trimitea felicitarile de Craciun.  Am fost apropiati timp de 30 ani, dar nu eu le-am distrus casnicia. Cand am aparut eu, era deja distrusa" s-a aparat Katherine Hepburn care a murit in 2003 la 96 de ani.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies