marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Povestea primului actor care a jucat un rol de vampir. Care sunt cei mai buni 15 vampiri din filme

De la inspaimantatori la sexy, vampirii au imbracat multe forme la Hollywood in aproape 90 de ani. Unul dintre cele mai populare roluri a adus in prim plan nume mari ale cinematografiei mondiale.

Povestea primului actor care a jucat un rol de vampir. Care sunt cei mai buni 15 vampiri din filme

Colin Farrell a castigat inimile impatimitilor de horror cu comedia Fright Night lansata acum o saptamana.  Cine este insa primul actor care a cucerit marele ecran ca vampir?


CLICK AICI PENTRU SLIDE SHOW CU CEI MAI POPULARI VAMPIRI DIN FILME!


Primul vampir care a cucerit cinema-ul este celebrul Nosferatu din horrorul Nosferatu – Simfonia groazei, un film mut german in cinci acte, produs in anul 1922 sub regia lui Friedrich Wilhelm Murnau. Filmul este o adaptare neautorizata a romanului „Dracula” scris de irlandezul Bram Stoker si este unul dintre cele mai cunoscute filme expresioniste germane.


Neamtul Max Schreck a  fost primul actor care l-a adus pe marile ecrane pe Dracula.  Nu te ingrozeste, dar te bantuie. Se spune ca actorul nu a fost vazut niciodata fara machiaj de colegii de platou iar unul din miturile raspandite la vremea respectiva era ca Max Schreck era in realitate un vampir care se prefacea ca este un actor ce joaca rolul unui vampir.
 


Pentru ca nu avea drepturi de ecranizare, scenaristul Henrik Galeen a schimbat, pentru film, multe nume din romanul "Dracula": Jonathan Harker a devenit Hutter, Dracula e Orlok, Mina-Ellen, Renfield-Knock, iar locul actiunii este Wisborg, nu Londra. De asemenea, Galeen a adaugat elementul epidemei de ciuma transmisa de vampir.


Filmul desi s-a dovedit a fi un esec financiar, este considerat un clasic din era filmului mut.  Compania care l-a produs, Prena a fost data in judecata de familia Stoker. In 1925, s-a decis ca toate copiile filmului sa fie distruse. Unele insa au ramas.
 

CLICK AICI PENTRU SLIDE SHOW CU CEI MAI POPULARI VAMPIRI DIN FILME!


 

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies