marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Pozitia copilului: filmul romanesc a fost numit la Berlin cel mai bun film al anului de criticii internationali

"Pozitia copilului" de Calin Netzer a primit, vineri seara, premiul criticii internationale - FIPRESCI la Festivalul International de Film de la Berlin.

Pozitia copilului: filmul romanesc a fost numit la Berlin cel mai bun film al anului de criticii internationali


"Pozitia copilului", in regia lui Calin Peter Netzer, a fost primit cu aplauze la premiera mondiala de luni, in competitia oficiala a Festivalului International de Film de la Berlin, presa internationala incluzându-l printre favoritii editiei.


Pelicula a primit Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din competitia festivalului dintre cele 19 filme aflate in cursa pentru Ursul de Aur. Ceremonia a avut loc la Film Haus Berlin, iar trofeul i-a fost inmânat scenaristului Razvan Radulescu, co-autor al scenariului, alaturi de Calin Peter Netzer.


Premiul vine cu o zi inainte de marea gala de premiere a Festivalului International de Film de la Berlin.


"Pozitia copilului" concureaza la Ursul de Aur cu alte 18 pelicule. La proiectia oficiala de la Berlinale Palast, au luat parte actorii Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache, regizorul Calin Peter Netzer, coscenaristul Razvan Radulescu, directorul de imagine Andrei Butica, monteurul si sound-designer-ul Dana Bunescu, scenografa Malina Ionescu, inginerul de sunet Cristian Tarnovetchi si producatoarea Ada Solomon.


"Pozitia copilului" este cel de-al treilea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer, dupa multi-premiatele "Maria" (2003) si "Medalia de onoare" (2010). Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din România de azi.


Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mama si fiu. Li se alatura, intr-o distributie selecta, nume ca Natasa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu si Vlad Ivanov.

 

 Modifică setările cookies