marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiere la cinema: Argo, cum a folosit CIA un film fals pentru cea mai periculoasa misiune de salvare din istorie

Premiere la cinema: Argo, cum a folosit CIA un film fals pentru cea mai periculoasa misiune de salvare din istorie

www.procinema.ro iti spune ce nu trebuie sa ratezi in urmatoarele saptamani in cinematografe. CLICK aici pentru programul complet de la toate cinematografele din tara

 

Argo
Regie: Ben Affleck
Distributie: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman
Data: 12 noiembrie

Ben Affleck aduce pe marile ecrane ca regizor si actor una dintre cele mai ciudate operatiuni din istoria CIA. Povestea filmului este bazata pe dosare reale, facute publice de CIA in 1997, tratand colaborarea guvernelor din Canada si SUA in vederea salvarii a 6 diplomati americani pe fundalul crizei ostaticilor din Iran din 1979. Expertul CIA Tony Mendez (Affleck) concepe un plan ingenios pentru extragerea celor 6 de pe teritoriul Iranului. Tot in Argo joaca John Goodman (The Big Lebowski, The Artist) si Bryan Cranston (serialul Breaking Bad). Poate Hollywood-ul sa salveze ziua la final? Pelicula a facut incasari spectaculoase in SUA si a fost extrem de laudata fiind una dintre favoritele Premiilor Oscar in 2013.

 

 

Dredd 3D
Regizor: Pete Travis
Distributie: Karl Urban, Olivia Thirlby,Lena Headey
Data: 12 noiembrie

The Avengers, The Dark Knight Rises si The Amazing Spider-Man nu sunt singurele filme cu super eroi ale anului. O alta pelicula inspirata din benzile desenate, pe care amatorii genului o asteapta cu sufletul la gura este Dredd. Povestea din Dredd este plasata intr-un viitor dominat de violenta, in care legile sunt ignorate, astfel incat prevenirea si pedepsirea infractiunilor cade cu totul in sarcina politiei.Protagonistul, Judge Dredd, face echipa cu o agenta tanara, Cassandra Anderson (Olivia Thirlby), pentru a distruge reteaua celor care fac trafic cu un drogul numit SLO-MO, al carui efect este acela de modificare a realitatii. Personajul negativ al peliculei este Medeline „Ma-Ma” Madrigal, interpretata de Lena Headey (Terminator: The Sarah Connor Chronicles, Game of Thrones). Filmul a primit recenzii pozitive si a fost declarat mai bun decat cel cu Sylvester Stallone din 1995.


 

 

Killer Joe/ Joe, asasin in timpul liber
Regizor: William Friedkin
Distributie: Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Juno Temple
Data: 12 noiembrie

Orice viata are un pret? Asta este intrebarea cu care se confrunta Chris Smith, un vanzator ambulant de droguri care tanjeste dupa o pauza. Cand marfa ii este furata chiar de mama lui, el trebuie sa faca repede rost de 6,000 de dolari sau va fi omorat. Thrillerul regizat de William Friedkin promite sa nu dezamageasca pe cei care adora scenele de violenta neasteptate si de umor negru.
 

 

 

Celeste and Jesse Forever / Celeste si Jesse pentru totdeauna
Regizor: Lee Toland Krieger
Distributie: Rashida Jones, Andy Samberg, Elijah Wood
Data: 12 noiembrie


Filmul prezinta povestea lui Celeste (Rashida Jones) si Jesse (Andy Samberg), un cuplu in pragul divortului, care insa incearca sa pastreze relatia de prietenie dintre ei, cu toate ca fiecare din fostii parteneri a inceput o noua relatie. Filmul are multe intorsaturi si rasturnari de situatie si trece rapid de la comedie la drama, de la ras si amuzament, la plans si tristete.
 

 

 

Alte filme de vazut la cinema:

 

 Upside Down/ Intre doua lumi
Regie: Juan Diego Solanas
Distributie: Kirsten Dunst, Jim Sturgess
Data: 2 noiembrie

 

Kirsten Dunst si Jim Sturgess sunt protagonistii unei povesti de iubire neobisnuite. Ce-ai face daca femeia pe care o iubesti traieste intr-un univers paralel cu al tau, situat deasupra ta si pe care nu-l poti vizita? Drama romatica SF Upside Down este povestea lui Eve (Kirsten Dunst) si a lui Adam (Jim Sturgess) doi tineri care traiesc in doua lumi paralele situate una deasupra celeilalte si unde totul functioneaza in oglinda. Lumea de deasupra este o planeta a bogatiei si a luxului, in timp ce jos se afla un taram al celor mai putin favorizati. Adam care se indragosteste in copilarie de Eve va fi in stare de orice pentru a o recupera pe aceasta desi sunt despartiti de regulile opuse din cele doua lumi.

 

 

 

 Love is All You Need/ Te iubesc oricum
Regie: Susanne Bier
Distributie: Pierce Brosnan, Trine Dyrholm
Data: 2 noiembrie

Te iubesc oricum este noul film al laureatei cu Oscar, Susanne Bier, o comedie romantica cu Pierce Brosnan si Trine Dyrholm, al carei scenariu e scris de Bier impreuna cu Anders Thomas Jensen.Philip (Brosnan), un englez care traieste in Danemarca, este un vaduv singuratic si tata al unei fete care tocmai urmeaza sa se marite. Ida e o coafeza din Danemarca care se recupereaza dupa un tratament de chimioterapie si care tocmai a fost parasita de sot pentru o femeie mai tanara, Tilda. Destinele acestor doua suflete ranite sunt pe cale sa se interesecteze atunci cand cei doi se imbarca intr-o calatorie spre Italia, acolo unde urmeaza sa aiba loc nunta lui Patrick, fiul lui Philip, cu Astrid, fiica Idei.

 

 

 

Skyfall
Regie: Sam Mendes
Distributie: Daniel Craig, Ralph Fiennes, Bérénice Marlohe, Naomie Harris
Data: 26 octombrie


 

Bond. James Bond. Daniel Craig revine pentru a treia oara in rolul agentului 007. Regizat de Sam Mendes si cu o distributie de lux: Daniel Craig, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Berenice Marlohe, Naomie Harris, Judi Dench, Albert Finney si Ben Whishaw, Skyfall, al 23-lea film din seria agentului 007 promite actiune la cote inalte.  Atunci cand trecutul lui M se intoarce sa o bantuie si MI6 ajunge sa fie atacata, Bond trebuie sa gaseasca si sa distruga amenintarea, indiferent de ce-l poate costa pe erou. In 2012 se implinesc 50 de ani de la lansarea primului film cu agentul 007, care l-a avut in rolul principal pe Sean Connery.

 

 

Dupa dealuri
Regie: Cristian Mungiu
Distributie: Cristina Flutur, Cosmina Stratan
Data: 26 octombrie
 


Dupa ce a cucerit Cannes-ul in primavara cu pelicula sa, Dupa dealuri, obtinand premiul pentru scenariu si cea mai buna actrita- premiu impartit de Cristina Flutur, Cosmina Stratan, regizorul roman aduce in Romania cel mai recen film al sau. Dupa dealuri spune povestea a doua fete care au crescut impreuna si care se reintalnesc dupa cativa ani de despartire. Alina se intoarce din Germania sa o ia cu ea pe Voichita, prietena ei din copilarie fata de care se simte inca foarte atasata. Voichita si-a gasit insa calea in credinta, iar maicile printre care traieste la manastire tin locul familiei pe care nu a avut-o niciodata. Alina lupta cu toate puterile sa recastige afectiunea Voichitei, facandu-i pe cei din jur sa se intrebe de unde vine forta care o anima. Rolurile principale sunt interpretate de doua actrite iesence debutante in film: Cosmina Stratan (Voichita) si Cristina Flutur (Alina), secondate de Valeriu Andriuta (Parintele) si Dana Tapalaga (Maica stareta).

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies