marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiere la cinema: Daniel Day-Lewis elibereaza America in Lincoln, un film cu 12 nominalizari la Oscar

Premiere la cinema: Daniel Day-Lewis elibereaza America in Lincoln, un film cu 12 nominalizari la Oscar

www.procinema.ro iti spune ce nu trebuie sa ratezi in urmatoarele saptamani in cinematografe. CLICK aici pentru programul complet de la toate cinematografele din tara

 

 

Din 1 februarie la cinema:

 

Lincoln
Regie: Steven Spielberg
Distributie: Daniel Day-Lewis, Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones

 

Filmul lui Steven Spielberg promite sa fie profund si intens, o radiografie complexa si amanuntita a ultimelor momente ce il leaga pe cel de-al 16-lea presedinte american de istoria politica a Statelor Unite. Cu Daniel Day-Lewis in rolul faimosului presedinte american, Lincoln este o drama ce se concentreaza pe votarea celui de-al 13 amendament, legea prin care sclavia a fost interzisa in Statele Unite. In 1862, presedintele republican si abolitionistul Abraham Lincoln emancipeaza negrii din statele confederate din Sud. Dupa victoria prezidentiala obtinuta in 1860, statele din Sud isi declara independenta. Razboiul de secesiunie se incheie cu victoria Nordului. Filmul a primit 7 nominalizari la Globurile de Aur 2013 si 12 nominalizari la Oscar 2013.
 

Amour
Regie: Michael Haneke
Distributie: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert

 

Castigator al Palme d'Or la Cannes in 2012 si nominalizat de 5 ori la Oscar 2013, Amour este o poveste despre iubirea matura dintre o femeie pe moarte si sotul ei, care incearca sa faca fata bolii acesteia. Georges (Jean-Louis Trintignant) si Anne (Emmanuelle Riva) sunt doi octogenari, fosti profesori de muzica si oameni cultivati. Fiica lor muziciana, traieste in strainatate cu familia ei. Intr-o zi, Anne are un accident. Dragostea care leaga cuplul va fi supusa unei dure incercari.
 

Silver Linings Playbook / Terapie pentru Happy-end
Regie: David Owen Russell
Distributie: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence. Robert De Niro

Daivd O. Russell, regizorul unor filme apreciate ca The Fighter sau Three Kings revine in atentia fanilor cu o comedie-drama, in care rolurile principale sunt jucate de Bradley Cooper si Jennifer Lawrence. Filmul spune povestea lui Pat Peoples (Bradley Cooper)  un fost profesor care a petrecut patru ani intr-o institutie care trateaza bolile mintale si care se muta inapoi cu parintii, dupa ce ani de zile a suferit de bipolarism. Acesta incearca sa se reimpace cu fosta sotie, fiind convins ca nu au trecut decat cateva luni de la plecarea sa. Intre timp, situatia se schimba atunci cand Pat o intalneste pe Tiffany (Jennifer Lawrence), o frumoasa vecina, care are si ea probleme mintale. The Silver Linings Playbook a primit 4 nominalizari la Globurile de Aur 2013 si 8 la Oscar 2013.

 

 


Hansel and Gretel: Witch Hunters/ Hansel si Gretel: Vanatorii de vrajitoare
Regie: Tommy Wirkola
Distributie: Jeremy Renner, Gemma Arterton, Peter Stormare

 
Hansel and Gretel: Witch Hunters este un film de actiune 3D pe modelul ecranizarii inspirate din basmele pentru copii. Dupa ce au dat de gustul sangelui cand erau copii, Hansel (Jeremy Renner) si Gretel (Gemma Arterton) au crescut pentru a deveni vanatori de vrajitoare pe simbrie. Acum, fara sa stie, Hansel si Gretel sunt cei care vor fi vanati, fiind nevoiti sa dea piept cu un rau mai inspaimantator decat maleficele vrajitoare... propriul lor trecut. Actiunea 3D este plasata in timpuri medievale insa pe langa vrajitoare si creaturi supranaturale gasim si ....arme automate.

 

 

 

Alte filme de vazut la cinema:

 

Les Miserables / Mizerabilii
Regie: Tom Hooper
Distributie: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway
Data: 25 ianuarie


Les Miserables este, fara indoiala, cel mai indraznet musical realizat vreodata. Cu peste 2000 de constume create, este primul film in care actorii sunt filmati live cantand melodiile din repertoriu, fara a mai fi inregistrati anterior. Mizerabilii este considerat cel mai bun si cunoscut roman scris de Victor Hugo in anul 1862, in timp ce se afla in exil. Romanul il urmarest pe Jean Valjean, un biet sarac condamnat la nouasprezece ani de munca in ocna pentru furtul unei paini pedepssa prelungita din cauza multiplelor incercari de evadare.Dupa ce isi ispaseste pedeapsa, Jean Valjean il intalneste pe generosul episcop Myriel Bienvenu, care ii va schimba viata radical intr-un sens pozitiv. Valjean ajunge printr-o imprejurare sa devina primarul unui orasel, inspirat de episcop, acesta usureaza munca cetatenilor, mentine fabrica de acolo in functiune, face multe fapte milostive si ajuta diferiti oameni aflati la nevoie, toate acestea sub un nume fals - Madeleine. In tot acest timp el fuge de furia inspectorului Javert.

 

 

The Last Stand / Ultima reduta
Regie: Jee-woon Kim
Distributie: Arnold Schwarzenegger, Eduardo Noriega, Forest Whitake
Data: 25 ianuarie

The Last Stand
marcheaza debutul in limba engleza a regizorului sud-corean Jee-woon Kim iar pentru Arnold aduce primul rol mare de la Terminator 3: Rise of the Machines din 2003.Filmul spune povestea unui serif aflat in pragul pensionarii pe nume Ray Owens (Arnold Schwarzenegger), care s-a resemnat sa lupte impotriva infractorilor marunti ce opereaza in micul oras Sommerton Junction situat la granita Statelor Unite ale Americii cu Mexicul. Atunci cand Cortez (Eduardo Noriega), cel mai cautat si faimos lider al traficantilor de droguri mexicani, reuseste sa evadeze in mod spectaculos dintr-un convoi de detinuti escortat de agenti FBI si se indreapta spre localitatea Sommerton Junction cu scopul de a se refugia in Mexic,  Ray Owens intrevede sansa de a-si rascumpara greselile trecutului capturandu-l pe infractor.

 

 

Django Unchained / Django Dezlantuit
Regie: Quentin Tarantino
Distributie: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio
Data: 18 ianuarie

Noul film semnat de Tarantino, Django Unchained, un western sangeros plasat intr-o America unde albii fac legea, iar negrii sunt sclavi, cel putin pana la un punct, a primit recenzii pline de entuziasm. Tarantino, care s-a ocupat de regie si scenariu, a ales o distributie stelara pentru acest film si nu avea cum sa dea gres: Jamie Foxx este Django, negrul care incearca sa isi salveze sotia sclava, Leonardo DiCaprio este Candie, un stapan malefic de sclavi, pe ale carui plantatii lucreaza sotia lui Django, interpretata de Kerry Washington, Christoph Waltz este un dentist care ii sare in ajutor lui Django, iar lista este completata de nume ca Samuel L.Jackson si Don Johnson.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies