marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiere la cinema: Iron Lady, filmul care i-a adus al treilea Oscar lui Meryl Streep vine in Romania

Premiere la cinema: Iron Lady, filmul care i-a adus al treilea Oscar lui Meryl Streep vine in Romania

www.procinema.ro iti spune ce nu trebuie sa ratezi in urmatoarele saptamani in cinematografe. CLICK aici pentru programul complet de la toate cinematografele din tara

Din 27 aprilie la cinema:

The Iron Lady/ Doamna de fier
Regie: Phyllida Lloyd
Distributie: Meryl Streep, Jim Broadbent,  Richard E. Grant
Buget: 13 milioane de $

La 2 luni dupa ce a fost premiat cu Oscar pentru interpretarea magnifica a legendarei Meryl Streep, Iron Lady ajunge si in cinematografele din Romania. Filmul urmareste povestea Baronesei Thatcher de la anii in care a fost nevoita sa se lupte cu barierele sociale si de gen pentru a ajunge prim ministru pana la decaderea politica in 1990. Povestea Doamnei de Fier apare in film sub forma unor flashback-uri ale lui "Maggie", prezentata ca o batrana care sufera de dementa senila, o boala dezvaluita in presa de fiica ei Carol, in 2008. Desi Meryl Streep a fost intens laudata pentru prestatia sa din film, pelicula a primit si critice dure atat din partea criticilor cat si din partea familiei si cunoscutilor lui Margaret Thatcher. Filmul a fost acuzat ca prezinta "un portret crud despre batranete, singuratate si decadenta sau ca este un fel de telenovela pentru ca Thatcher este pictata prea emotionala.



The Raven/ Corbul
Regie:  James McTeigue
Distributie: John Cusack, Alice Eve, Luke Evans

The Raven/Corbul spune povestea unui geniu al literaturii americane care este fortat sa retraiasca ororile pe care el insusi le-a imaginat in cartile sale.Edgar Allan Poe interpretat de John Cusack era un alcoolic genial, desi, pentru multi care l-au cunoscut, el le-a ramas in memorie doar ca un betiv scandalagiu. Autorul unor opere clasice, precum “The Black Cat,” “The Pit and the Pendulum” si, bineinteles, “The Raven”, Poe a ramas in istorie atat datorita imaginatiei sale macabre, cat si din cauza stilului sau de viata excentric. In filmul regizat de James McTeigu, Poe se alatura unui detectiv pentru a prinde un criminal in serie nebun care se inspira din scrierile sale. Primele recenzii nu au fost prea favorabile filmului care a fost taxat pentru ca nu a dezvoltat un Edgar Allan Poe mai complex si misterios.


 


Lockout/ Misiune pe MS One (27 aprilie )
Regie: James Mather, Stephen St. Leger
Distributie: Guy Pearce, Maggie Grace
Buget: 30 de milioane de $

Lockout este un film de actiune cu elemente de SF produs de Luc Besson. Actiunea filmului este plasata in anul 2079 si il are in centru pe Snow ( Guy Pearce) un barbat inchis pe nedrept intr-o inchisoare spatiala pe care o imparte cu cei mai periculosi raufactori. Atunci cand fata presedintelui (Maggie Grace) este sechestrata de catre detinuti, Snow isi negociaza libertatea promitand sa o elibereze din ghearele colegilor dementi. Ideea i-a apartinut genialului Besson cunoscut pentru scenariile de la Taken, The Fifth Element si Leon: The Professional, insa a fost cam terfelita de cuplul James Mather si Stephen St. Leger care a semnat si regia.

Polisse/ Ingerii pazitori
Regie:Maïwenn
Distributie: Karin Viard, Joey Starr
Buget: 8 milioane de $

Unul dintre filmele cu cel mai mare succes in Franta, anul trecut – nominalizat pentru 13 Premii Cesar, inclusiv Cel mai bun film, Cel mai bun regizor si 6 nominalizari individuale, pentru distributia sa de ansamblu, fenomenala Polisse a fost numit, de catre publicatia Hollywood Reporter "un puternic instrument de socuri emotionale". Filmul vorbeste despre cazurile cu care se confrunta intr-o zi obisnuita Brigada pentru protectia minorilor din cadrul Politiei si prezinta povesti de o profunda suferinta umana. Unul dintre cazurile prezentate este cel al unei razii intr-o tabara de tigani romani.
 


Ce alte filme mai puteti vedea la cinema in aceasta perioada:


Battleship
 
Regie: Peter Berg
Distributie: Taylor Kitsch, Liam Neeson, Alexander Skarsgard
Buget: 200 de milioane de $

 

Peter Berg (Hancock) e producatorul si regizorul blockbusterului Battleship, o aventura spectaculoasa care se intinde peste ape, in cer si peste pamint, in lupta pentru supravietuire a planetei noastre impotriva unei forte superioare.

Bazat pe jocul clasic de razboi Hasbro, Battleship ii are ca protagonisti pe Taylor Kitsch in rolul lui Hopper, un ofiter in marina americana detasat pe nava USS John Paul Jones, Brooklyn Decker, in rolul lui Sam, fizioterapeuta si logodnica a lui Hopper; Alexander Skarsgård este Stone, fratele mai mare al lui Hopper si ofiterul aflat la comanda vasului USS Samson, Rihanna este locotenentul Raikes, camaradul lui Hopper si specialista in arme, iar Liam Neeson este superiorul lui Hopper si Stone, precum si tatal lui Sam, amiralul Shan

 

 

 

 

Pirates! Band of Misfits  
Regie: Peter Lord
Distributie: Hugh Grant, Salma Hayek, Jeremy Piven, David Tennant
Buget: 60 de milioane de $

 

Pirate Captain (vocea lui Hugh Grant) porneste intr-o misiune in care planuieste sa ii invinga pe rivalii sai, Black Bellamy (Jeremy Piven) si Cutlass Liz (Salma Hayek), pentru a le dovedi tuturor ca el este cel mai periculos si merita titlul de piratul anului. Pentru asta va primi ajutor si din partea omului de stiinta Charles Darwin (David Tennant). Insa, Pirate Captain va descoperi aventura vietii sale alaturi de echipajul sau si va fi purtat de la tarmul exoticei Blood Island pana pe strazile incetosate ale Londrei.
 

 



Project  X 

Regie:    Nima Nourizadeh
Distributie: Thomas Mann, Oliver Cooper
Buget: 12 milioane de $
 

Regizorul blockbusterului Hangover, Todd Phillips, produce comedia Project X - povestea unui grup de tineri care vor incerca sa simuleze o petrecere nebuna cu repercursiuni ciudate. 3 liceeni organizeaza un soi de petrecere pentru a se face cunoscuti: lucrurile scapa insa rau de tot de sub control si totul se transforma intr-un dezmat total.


 

 


Intouchables
 
Regie: Olivier Nakache, Éric Toledano
Distributie: Francois Cluzet, Omar Sy
Buget: 12 milioane de $

Cu un joc actoricesc remarcabil, un scenariu genial, bazat pe intamplari reale, dialoguri inteligente si umor de calitate, Invincibilii este unul dintre putinele filme aclamate de critici si iubite de public in egala masura. Povestea se centreaza in jurul unui aristorcrat instarit, care este nevoit sa isi angajeze un asistent personal. Spre surprinderea tututor, acesta il va alege pe Driss (Omar Syi), un tanar  din suburbii, proaspat iesit din inchisoare. Pe scurt, cea mai nepotrivita persoana pentru job.

 

Filmul a doborat atat recorduri de premii, cat si de box-office, fiind al treilea cel mai vizionat film din toate timpurile in Franta si primind 10 nominalizari la Premiile Cesar, premiul Cesar pentru cel mai bun actor (Omar Sy), premiul pentru cel mai bun actor (pentru Omar Sy si Francois Clouzet), precum si Tokyo Grand Prix pentru cel mai bun film la Tokyo International Film Festival. 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies