marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiere la cinema: Mizerabilii, cel mai indraznet musical facut vreodata, cu 8 nominalizari la Oscar 2013

Premiere la cinema: Mizerabilii, cel mai indraznet musical facut vreodata, cu 8 nominalizari la Oscar 2013

www.procinema.ro iti spune ce nu trebuie sa ratezi in urmatoarele saptamani in cinematografe. CLICK aici pentru programul complet de la toate cinematografele din tara

 

 

Din 25 ianuarie la cinema:

 

Les Miserables / Mizerabilii
Regie: Tom Hooper
Distributie: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway
Data: 25 ianuarie


Les Miserables este, fara indoiala, cel mai indraznet musical realizat vreodata. Cu peste 2000 de constume create, este primul film in care actorii sunt filmati live cantand melodiile din repertoriu, fara a mai fi inregistrati anterior. Mizerabilii este considerat cel mai bun si cunoscut roman scris de Victor Hugo in anul 1862, in timp ce se afla in exil. Romanul il urmarest pe Jean Valjean, un biet sarac condamnat la nouasprezece ani de munca in ocna pentru furtul unei paini pedepssa prelungita din cauza multiplelor incercari de evadare.Dupa ce isi ispaseste pedeapsa, Jean Valjean il intalneste pe generosul episcop Myriel Bienvenu, care ii va schimba viata radical intr-un sens pozitiv. Valjean ajunge printr-o imprejurare sa devina primarul unui orasel, inspirat de episcop, acesta usureaza munca cetatenilor, mentine fabrica de acolo in functiune, face multe fapte milostive si ajuta diferiti oameni aflati la nevoie, toate acestea sub un nume fals - Madeleine. In tot acest timp el fuge de furia inspectorului Javert.

 

 

The Last Stand / Ultima reduta
Regie: Jee-woon Kim
Distributie: Arnold Schwarzenegger, Eduardo Noriega, Forest Whitake
Data: 25 ianuarie

The Last Stand
marcheaza debutul in limba engleza a regizorului sud-corean Jee-woon Kim iar pentru Arnold aduce primul rol mare de la Terminator 3: Rise of the Machines din 2003.Filmul spune povestea unui serif aflat in pragul pensionarii pe nume Ray Owens (Arnold Schwarzenegger), care s-a resemnat sa lupte impotriva infractorilor marunti ce opereaza in micul oras Sommerton Junction situat la granita Statelor Unite ale Americii cu Mexicul. Atunci cand Cortez (Eduardo Noriega), cel mai cautat si faimos lider al traficantilor de droguri mexicani, reuseste sa evadeze in mod spectaculos dintr-un convoi de detinuti escortat de agenti FBI si se indreapta spre localitatea Sommerton Junction cu scopul de a se refugia in Mexic,  Ray Owens intrevede sansa de a-si rascumpara greselile trecutului capturandu-l pe infractor.

 

 

 

Ce alte filme mai poti vedea la cinema:

 

Django Unchained / Django Dezlantuit
Regie: Quentin Tarantino
Distributie: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio
Data: 18 ianuarie

Noul film semnat de Tarantino, Django Unchained, un western sangeros plasat intr-o America unde albii fac legea, iar negrii sunt sclavi, cel putin pana la un punct, a primit recenzii pline de entuziasm. Tarantino, care s-a ocupat de regie si scenariu, a ales o distributie stelara pentru acest film si nu avea cum sa dea gres: Jamie Foxx este Django, negrul care incearca sa isi salveze sotia sclava, Leonardo DiCaprio este Candie, un stapan malefic de sclavi, pe ale carui plantatii lucreaza sotia lui Django, interpretata de Kerry Washington, Christoph Waltz este un dentist care ii sare in ajutor lui Django, iar lista este completata de nume ca Samuel L.Jackson si Don Johnson.

 

 

 

Hyde Park on Hudson / Vizita regelui la Hyde Park on Hudson
Regie: Roger Michell
Distributie: Bill Murray, Laura Linney, Olivia Williams
Data: 18 ianuarie

Pelicula Hyde Park on Hudson spune povestea vizitei facute de regele si regina Angliei, la casa de vacanta a lui Roosevelt, in anul 1939. Filmul urmareste o tematica politica, dat fiind faptul ca familia regala voia sprijinul SUA in lupta cu regimul nazist, cat si o tenta dramatica, dar si comica urmarind asa-zisa aventura a presedintelui Rooseveltcu verisoara si confidenta sa, Daisy Suckley (Laura Linney). Olivia Williams o interpreteaza pe Eleanor Roosevelt, in timp ce Samuel West si Olivia Colman vor fi Regele George VI si Regina Elizabeth. Hyde Park on the Hudson este regizata de Roger Michell, cunoscut pentru Notting Hill (1999), Changing Lanes (2002) sau Morning Glory (2010).

 

 

Gangster Squad / Elita Gangsterilor
Regie:Ruben Fleischer
Distributie: Sean Penn, Ryan Gosling, Emma Stone
Data: 11 ianuarie


Gangster Squad este o productie sofisticata, cu cadre stilizate si special exagerate pentru a scoate in evidenta actiunea ce este plasata undeva in ani 1940 si se bazeaza pe povestea adevarata a unui echipaj secret al LAPD, care are misiunea de a dobori cu orice pret pe gangsterul Mickey Cohen interpretat de Sean Penn. Filmul este o cronica a luptei Departamentului de Politie din Los Angeles pentru expulzarea mafiei anilor '40 - '50. Mickey Cohen (Sean Penn) este seful mafiot nascut in Brookyln care face legea in Los Angeles. El este protejat de oamenii lui, de majoritatea politiei si de politicienii din oras. Un echipaj LAPD condus de sergentul John O'Mara (Josh Brolin) si Jerry Wooters (Ryan Gosling) incearca sa curete orasul de mafie.

 

 

This is 40/ Asa-i la 40 de ani!
Regie:Judd Apatow
Distributie: Paul Rudd, Leslie Mann, Maude Apatow
Data: 11 ianuarie


This is 40 este o comedie scrisa si regizata de Judd Apatow, centrata pe povestea lui Pete (Paul Rudd) si Debbie (Leslie Mann), un cuplu care simte ca relatie lor se slabeste, iar varsta de 40 de ani pare sa ii demoralizeze total. Cele doua personaje au mai aparut si in comedia Knocked Up din 2007 si este un spin-off.

 





Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies