marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiere la cinema: The Artist, cel mai premiat film din acest an ajunge in Romania

Premiere la cinema: The Artist, cel mai premiat film din acest an ajunge in Romania

www.procinema.ro iti spune ce nu trebuie sa ratezi in urmatoarele saptamani in cinematografe. CLICK aici pentru programul complet de la toate cinematografele din tara

 

Din 24 februarie la cinema:

 

The Artist 
Regie: Michel Hazanavicius
Distributie: Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John Goodman
Buget: 15 de milioane de $
Incasari: 49 de milioane de $

 

The Artist, filmul fenomen al anului, ajunge in acest weekend si in Romania. Cu 7 premii BAFTA si 10 nominalizari la Oscar,  The Artist a fost considerat una dintre mariile revelatii iar Jean Dujardin, actorul principal, a luat premiul pentru cel mai bun actor la Cannes. The Artist spune povestea lui George Valentin, un mega star din perioada cinemaului mut a carui cariera apune odata cu aparitia sonorului, totul in vreme ce femeia de care e indragostit devine un super star, paradoxal tocmai datorita noii tehnologii.

 

Regizorul francez de 44 de ani, Michel Hazanavicius a reusit sa aduca un omagiu incredibil, fermecator si extrem de inteligent Epocii de Aur a filmului mut a fost reactia presei franceze dupa premiera filmului. Filmul a carui scenariu poarta tot semnatura lui Hazanavicius este turnat in alb-negru iar muzica apare doar in 2 scene.Filmul este de o eleganta rara si si este principalul candidat la marele premiu de la Gala Premiilor Oscar.

 

 

 

The Vow  
Regizor: Michael Sucsy
Distributie: Rachel McAdams, Channing Tatum,  Sam Neill

 

In acest weekend intra in premiera  The Vow,  drama romantica de care s-au indragostit americanii si care a spulberat box-office-ul in primul weekend de la lansare. Cu Rachel McAdams si Channing Tatum in rolurile principale, The Vow a impresionat prin povestea emotionanta de dragoste.

 

Un accident teribil de masina o lasa pe Paige ( Rachel McAdams) in coma. Cand se trezeste fara memorie,  sotul ei Leo (Channing Tatum) incearca sa-i recastige iubirea. Filmul urmareste lupta tinerei pentru a-si recupera memoria si juramantul sotului ei de a nu-si parasi niciodata nevasta, chiar si atunci cand ea nu stie cine este el.

 


 

 

Ghost Rider: Spirit of Vengeance 
Regizor: Mark Neveldine, Brian Taylor
Distributie: Nicolas Cage, Ciaran Hinds, Idris Elba
Buget: 75 de milioane de $

 

Nicolas Cage se intoarce in rolul lui Johnny Blaze in Ghost Rider: Demonul razbunarii. Johnny se ascunde in Europa de Est, in incercarea de a scapa de blestemul puterilor sale demonice. Eroul se va alatura unei secte, pentru a-l invinge pe Diavol, care incearca sa capete forma umana. Astfel Johnny se va lupta sa salveze un tanar (Fergus Riordan) cu ajutorul caruia Diavolul (Ciaran Hinds) vrea sa aduca Apocalipsa. 

 

 

The Grey   
Regie: Joe Carnahan
Distributie: Liam Neeson, Dermot Mulroney,  Frank Grillo
Buget: 34 milioane de $

 

Drama in regia lui Joe Carnahan ii are in rolurile principale pe Liam Neeson, Dermot Mulroney si James Badge Dale. Filmul spune povestea lui Ottway (Liam Neeson) care in urma unui zbor cu un grup de oameni care lucreaza la foraj se prabuseste in Alaska cu avionul.  Supravietuitorii trebuie sa se lupte pentru a trai in salbaticie,cu vremea cumplita, cu lupii infometati si trebuie sa gaseasca o cale sa scape din cumplita Alaska.

 


Alte filme de vazut la cinema:


 

 

My Week With Marilyn 
Regie: Simon Curtis
Distributie: Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh
Buget: 10 milioane de $

Michelle Williams recreaza una dintre cele mai iconice actrite de la Hollywood, Marilyn Monroe. Michelle Williams este uimitoare in rolul lui Marilyn Monroe readucand la viata povestea de dragoste dintre ea si iubitul ei secret Colin Clark interpretat de Eddie Redmayne. Mult asteptatul film al lui Simon Curtis este povestea a doi actori legendari, Sir Laurence Olivier, in perioada de glorie, si altul aflat pe val, Marilyn Monroe, in timpul filmarilor la "Printul si dansatoarea", semnat de Olivier in 1957. Filmul reface zilele in care actrita americana, "sex simbolul secolului trecut", venita la Londra cu iubitul ei, dramaturgul Arthur Miller, se bucura de atmosfera londoneza dupa plecare acestuia. Marilyn Monroe descopera Londra intr-o saptamana idilica cu Colin Clark care era atunci asistent de platou. Michelle Williams a reusit sa smulga cu acest rol a treia nominalizare la Oscar.

 

 

 

 

This Means War 
Regizor:McG
Distributie: Reese Witherspoon, Chris Pine, Tom Hardy
Buget: 70 de milioane de $

This means war! este povestea a doi prieteni din copilarie (Tom Hardy si Chris Pine) care lucreaza impreuna la prestigioasa agentie CIA. Ei sunt bine antrenati, dispun de arme si dispozitive de ultima generatie si impreuna formeaza o echipa greu de invins.Relatia de prietenie este pusa la incercare atunci cand spionii descopera ca sunt indragostiti de aceeasi femeie, Lauren Scott (Reese Witherspoon). Aceasta se intalneste simultan cu amandoi, dar baietii nu ii marturisesc lui Lauren ca se cunosc intre ei si ca ii cunosc  planul, ci intra intr-o competitie, unul impotriva celuilalt, pentru castigarea inimii fetei. Aceasta competitie este departe de a fi corecta si se transforma treptat intr-un razboi, in care cei doi agenti se saboteaza reciproc in incercarea de a o cuceri pe Lauren.

 


 

 

Ultimul corupt din Romania
Regizor: Sergiu Nicolaeascu
Distributie: Horaria Malaele, Ion Ritiu, Mircea Diaconu, Catalina Grama

Sergiu Nicolaescu aduce pe marile ecrane continuarea povestii din Poker, care a avut un succes fenomenal anul trecut.

Astfel, mafiotul Titel Pangica (Horatiu Malaele) a devenit doctor in stiinte si a donat bani pentru un muzeu memorial inchinat vietii si operei sale: de la vanzator de rame in Obor la senator. Custodele muzeului este bunul sau prieten Claudiu Vitelaru (Valentin Teodosiu), caruia i-a furat locul de senator.

Partenerul lor de poker - chirurgul plastician Horia Vrabete (Vladimir Gaitan) - continua sa ajute nevestele disperate sa-si ia viata in piept cu ajutorul silicoanelor. Iar iubita lor - prin rotatie - Monica Lacusta (Catalina Grama) a ajuns sa aiba si ea o functie in guvern. Apare, in sfarsit, si Marcel (Ion Ritiu) pe care l-au asteptat mai rau ca pe Godot in Poker. Mai bine nu-l asteptau. Marcel - general din serviciile secrete - trebuie sa rezolve eterna si fascinanta cerinta a Bruxelles-ului: sa aresteze un corupt. Si cine e mai la indemana pentru asta decat unul dintre prietenii de-o viata? Care dintre ei?

 

 

 

 

Safe House 
Regizor: Daniel Espinosa
Distributie: Denzel Washington, Ryan Reynolds, Robert Patrick
Buget: 80 de milioane de $

 

Safe House  este un thriller cu  Denzel Washington si Ryan Reynolds, despre un agent CIA renegat extrem de periculos, Tobin Frost (Washington), care e consemnat intr-o casa conspirativa din Africa de Sud, si un agent incepator, Matt Weston (Reynolds). Acestia devin parteneri si trebuie sa aiba incredere unul in altul dupa ce casa e atacata de o echipa de mercenari. 

Cand casa conspirativa e atacata de mercenari, ei doi reusesc sa scape, dar acum fostii dusmani trebuie sa se alieze pentru a afla cine ii doreste morti. In ultimul an, Weston a fost frustrat de postul sau inactiv din Cape Town si visind sa devina agent operational, asteapta ocazia perfecta pentru a-si dovedi loialitatea. Cand singurul ocupant al casei se dovedeste a fi cel mai periculos om pe care l-a intalnit pana acum, Weston e gata pentru a-si face datoria.


La randul sau, Tobin Frost a reusit sa scape timp de aproape un deceniu. Unul din cei mai buni agenti de teren pe care i-a avut vreodata CIA, acesta a parasit agentia pentru a vinde secrete militare oricui era dispus sa plateasca mai bine, daunele facute de el Statelor Unite fiind incomensurabile. Iar acum poarta cu el un secret. Cei doi se aliaza pentru a-si a seama daca cei care i-au atacat sunt mercenari sau a fost mina cuiva din interior care vrea sa-i elimine.

 

 

 

The Descendants

Regie: Alexander Payne
Distributie: George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller
Buget: 20 de milioane de $


Bazat pe romanul lui Kaui Hart Hemmings, The Descendants spune povestea avocatului Matt King (George Clooney) un tata care incearca din rasputeri sa fie aproape de cele doua fiice instrainate ale sale, dupa ce sotia sa are un accident si ajunge in coma. Matt se zbate sa se apropie de fiicele sale si incearca sa se impace cu ideea ca nevasta sa il insala. Intre timp este presat de familie sa vanda terenul mostenit din Hawaii unei agentii imobiliare care vrea sa construiasca apartamente de lux. Regizorul revine dupa o pauza de 7 ani cu o poveste emotionanta numita de multi cel mai bun film al anului si in care George Clooney ofera o interpretarea senzationala, care i-ar putea aduce inca un Oscar, iar The Descendants are toate sansele sa primeasca o statueta pentru cel mai bun film la Gala Premiilor Oscar din 2012.



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies