marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiere la cinema: George Clooney face rolul carierei sale in "The Descendants",  filmul cu cele mai mari sanse la Oscar in 2012

Premiere la cinema: George Clooney face rolul carierei sale in The Descendants , filmul cu cele mai mari sanse la Oscar in 2012

www.procinema.ro iti spune ce nu trebuie sa ratezi in urmatoarele saptamani in cinematografe. CLICK aici pentru programul complet de la toate cinematografele din tara


Din 10 februarie  la cinema:


War Horse

Regie: Steven Spielberg
Distributie: Jeremy Irvine, Tom Hiddleston, Emily Watson, David Thewlis
Buget: 66 de milioane $

Inspirat de cartea pentru copii publicata de autorul britanic, Michael Morpurgo, Steven Spielberg aduce pe marile ecrane o poveste nominalizata la 6 premii Oscar, 2 Globuri de Aur si 5 premii BAFTA.

Calul de lupta este o aventura epica pentru toate varstele plasata in timpul Primului Razboi Mondial. Spre exasperarea nevestei sale, un fermier veteran de razboi din Dartmoor,Ted Narracott (Peter Mullan) cumpara in 1914 un cal de rasa cu care nu prea are ce sa faca la ferma sa. Fiul sau, tanarul Albert (Jeremy Irvine) leaga o prietenie stransa de calul Joey pe care il imblanzeste si antreneaza.

Atunci cand Ted este fortat sa vanda calul capitanului de cavalerie Nicholls (Tom Hiddleston), Joey ajunge cu armata britanica pe front unde va inspira si influenta vietile celor pe care ii intalneste - soldati britanici, nemti si chiar pe cea a unui fermier francez si pe cea a nepoatei acesteia. Patru ani mai tarziu Joey ajunge ranit intre liniile inamice iar englezii si nemtii uita de razboi pentru a-l salva. Astfel calul revine in tabara britanicilor unde se afla si tanarul Albert inrolat pe front si plecat in cautarea sa.
 

 

 

 

 

Journey to The Center of the Earth 2 3D
Regie: Brad Peyton
Distributie: Dwayne Johnson, Vanessa Hudgens, Michael Caine, Kristin Davis
Buget: 110 milioane $

Journey to The Center of the Earth 2 3D este continuarea fenomenului mondial din 2008, Calatorie spre centrul Pamantului, o noua experienta cinematografica extrema. De aceasta data tanarul Sean Anderson (Josh Hutcherson) are de-a face cu o situatie de-a dreptul ciudata: primeste intamplator un semnal bruiat, de pe un taram misterios, care practic nu ar trebui sa existe.

Este vorba despre celebra insula din scrierile lui Jules Verne, aceeasi despre care bunicul sau i-a spus nenumarate povesti si in cautarea careia si-a petrecut o mare parte din viata. Un loc magic, al vietuitoarelor ciudate, muntilor de aur si al vulcanilor letali, insula ascunde un secret incredibil.

Insotiti de un pilot de elicopter (Luis Guzman) si frumoasa, dar incapatanata sa fiica, Sean si tatal sau vitreg, Hank (Dwayne Johnson) pornesc in cautarea tinutului legendar, o calatorie ce se dovedeste a fi aventura vietii lor.

Insa, misiunea lor este aproape imposibila, pentru ca odata ajunsi acolo, sunt nevoiti atat sa protejeze speciile de-a dreptul unice, cat si sa se salveze inainte ca insula sa fie ingropa in ocean pentru totdeauna.


Star Wars: Episode I - Amenintarea Fantomei 3D

Regie: George Lucas
Distributie: Ewan McGregor, Liam Neeson, Natalie Portman, Jake Lloyd, Keira Knightley, Samuel L. Jackson, Sofia Coppola, Dominic West
Buget: 115 milioane $

In 2012, George Lucas pregasteste o surpriza de proportii fanilor seriei Star Wars si aduce pe marile ecrane "Razboiul Stelelor: Amenintarea fantomei" de aceasta data in format 3D.

"Razboiul Stelelor: Amenintarea Fantomei" prezinta povestea primilor cavaleri Jedi precum si inceputurile Fortei.

Actiunea este anterioara celei din "Razboiul Stelelor", productia din 1977 care a reinventat conceptul de science-fiction, si-l are in prim-plan pe tanarul Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor). Sub obladuirea mentorului sau spiritual Qui-Gon Jinn (Liam Neeson), Obi-Wan Kenobi se pregateste sa ajunga un cavaler Jedi. Anakin Skywalker (Jake Lloyd), care-l va avea mai tarziu drept fiu pe Luke Skywalker apare in "Amenintarea fantomei" drept un copilas de 9 ani. Cand va creste, el va fi sedus de partea intunecata a Fortei si va deveni maleficul Darth Vader.

 



 


One for The Money
Regie: Julie Anne Robinson
Distributie: Katherine Heigl, Jason O'Mara, Daniel Sunjata, John Leguizamo
Buget: 40 de milioane $


One for the Money/ Face toti banii este adaptarea unui roman semnat de Janet Evanovich si este regizat de Julie Anne Robinson. Divortata, falita si fara job, Stephanie Plum (Katherine Heigl), se vede nevoita sa se angajeze la firma de cautiuni a varului ei. Prima ei misiune e sa dea de urma unui politist local, dar lucrurile se complica cind afla ca cel pe care il cauta e un fost iubit din tinerete.


 

 

Alte filme de vazut la cinema:

 

The Descendants

Regie: Alexander Payne
Distributie: George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller
Buget: 20 de milioane de $


Bazat pe romanul lui Kaui Hart Hemmings, The Descendants spune povestea avocatului Matt King (George Clooney) un tata care incearca din rasputeri sa fie aproape de cele doua fiice instrainate ale sale, dupa ce sotia sa are un accident si ajunge in coma. Matt se zbate sa se apropie de fiicele sale si incearca sa se impace cu ideea ca nevasta sa il insala. Intre timp este presat de familie sa vanda terenul mostenit din Hawaii unei agentii imobiliare care vrea sa construiasca apartamente de lux. Regizorul revine dupa o pauza de 7 ani cu o poveste emotionanta numita de multi cel mai bun film al anului si in care George Clooney ofera o interpretarea senzationala, care i-ar putea aduce inca un Oscar, iar The Descendants are toate sansele sa primeasca o statueta pentru cel mai bun film la Gala Premiilor Oscar din 2012.


 

Tinker, Tailor, Soldier, Spy
Regie: Tomas Alfredson
Distributie: Gary Oldman, Colin Firth, Mark Strong, Tom Hardy, John Hurt
Buget: 21 de milioane de  $
 


Tinker, Tailor, Soldier, Spy este adaptarea pentru marele ecran a romanului lui John le Carré, un clasic al genului si un imens succes de librarii. Thrillerul este regizat de Tomas Alfredson (Let The Right One In), iar adaptarea scenariului le apartine lui Bridget O’Connor si Peter Straughan. Thriller-ul de spionaj i-a impresionat pe critici, la fel si prestatia lui Oldman, care face unul din cele mai bune roluri din cariera sa.

In 1973, Razboiul Rece face in continuare ravagii in planul relatiilor internationale. Serviciul Secret al Marii Britanii (SIS), cunoscut sub numele MI6, cu nume de cod “Circus”, face eforturi ca sa tina pasul cu serviciile de spionaj ale altor tari pentru a mentine siguranta Marii Britanii. Seful “Circului”, cunoscut sub numele de “Control” (John Hurt), trimite agentul operativ Jim Prideaux (Mark Strong) in Ungaria, dar misiunea acestuia esueaza, iar Control e fortat sa-si dea demisia, la fel ca locotenentul care e mina sa dreapta, George Smiley (Gary Oldman), un agent de cariera cu simturile ascutite. 

 

 

Haywire
Regie: Lem Dobbs
Distributie: Gina Carano, Michael Douglas, Ewan McGregor, Antonio Banderas, Michael Fassbender
Buget:  23 de milioane de $
 


Steven Soderbergh aduce pe marile ecrane  Haywire, un thriller exploziv, cu o distributie exceptionala si o prezinta pe noua batausa a Hollywood-ului, Gina Carano. Frumoasa Mallory Kane (Gina Carano) este angajata ca agent sub acoperire pentru a indeplini sarcini secrete. Dupa o misiune de eliberare a unui ostatec in Barcelona, Mallory este trimisa pentru o noua aventura in Dublin. Insa cand aceasta se termina prost, Mallory afla ca a fost tradata chiar de catre cei care au angajat-o si porneste in cautarea razbunarii.
 

 

 

 

 


 

The Ides of March
Regie: George Clooney
Distributie: Paul Giamatti, George Clooney, Ryan Gosling, Philip Seymour Hoffman
Buget: 12.5 milioane de $


George Clooney i-a cucerit pe toti cu The Ides of March, in care portretizeaza dur scena politica din SUA si jocurile murdare din spatele alegerilor la presedintie. Drama politica regizata de George Clooney i-a impresionat pe critici prin interpretarile superbe ale lui Ryan Gosling si George Clooney si scenariul original. The Ides of March ajunge in Romania pe 27 ianuarie.


 

 

Man on a Ledge
Regie: Asger Leth
Distributie: Sam Worthington, Elizabeth Banks, Jamie Bell, Kyra Sedgwick, Ed Harris, Genesis Rodriguez, Edward Burns
Buget: 40 milioane de $

 

Dupa succesul pe care l-a avut cu Avatar, Sam Worthington este unul din cei mai cautati actori ai momentului. Saptamana asta il puteti vedea in thriller-ul Man on a Ledge, alaturi de Elizabeth Banks si Jamie Bell. Nick Cassidy (Sam Worthington) este un politist cinstit. Inchis pentru o crima pe care nu a facut-o aceste sa pregateste de razbunare. Nick ameninta ca se va arunca de pe acoperisul unei cladiri din Manhattan, insa tentativa de suicid este defapt fatada unui lucru mult mai important - cel mai mare furt de diamante facut vreodata. Zeci de politisti ajung la fata locului iar o psiholoaga - Lydia Anderson (Elizabeth Banks) incearca sa-l convinga sa nu se arunce. Acestia nu au nici cea mai mica banuiala ca omul de pe acoperisul cladirii incearca de fapt sa distraga atentia de la un jaf de 30 de milioane de dolari

 

 

 

J. Edgar
Regie: Clint Eastwood
Distributie: Leonardo DiCaprio, Ammie Hammer, Naomi Watts, Judi Dench
Buget: 35 de milioane de $


J. Edgar Hoover ( Leonardo DiCaprio) omul care reprezentat fata legii in America timp de 50 de ani era temut si respectat in egala masura, insa in spatele usilor ascunde secrete care i-ar fi distrus imaginea, cariera si viata.

Filmul, care marcheaza prima colaborare a lui Leonardo DiCaprio cu Clint Eastwood, este finantat de Warner Bros si este o biografie a lui J. Edgar Hoover - fondatorul Federal Bureau of Investigation (FBI), considerat un adevarat erou al luptei impotriva criminalitatii in America.Rolul din J. Edgar i-a adus lu Leonardo DiCaprio a 7-a nominalizare la Globul de Aur.

 

 

Underworld: Awakening
Regie:Måns Mårlind, Björn Stein
Distributie: Kate Beckinsale, Michael Ealy, Stephen Rea, India Eisley
Buget: 65 de milioane de dolari

Kate Beckinsale revine in rolul care a facut-o celebra si la costumul mulat negru care i-a innebunit pe fanii acesteia.

Eroina vampir Selene (Kate Beckinsale) se trezeste dupa ce a fost tinuta captiv timp de 15 ani intr-o lume in care existenta vampirilor si a Lycanilor ( varcolaci) este amenintata de oameni. Selene pleaca in cautarea fiicei sale de 14 ani Nissa care este un hibrid vampir -  Lycan. Impreuna trebuie sa opreasca BioCom care vor sa creeze o super rasa distrugatoare de Lycani.




Modifică setările cookies