marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiere la cinema: The Theory of Everything, un film de Oscar, cu interpretari exceptionale, despre viata lui Stephen Hawking

Premierele saptamanii:

1. The Theory of Evertyhing

2. Big Eyes

3. The Woman in Black 2

Premiere la cinema: The Theory of Everything, un film de Oscar, cu interpretari exceptionale, despre viata lui Stephen Hawking

The Theory of Evertyhing
Regie: James Marsh
Distributie: Eddie Redmayne, Felicity Jones
Data: 20 februarie

 

Filmul "The Theory of Everything" se concentreaza pe relatia dintre savantul Stephen Hawking si prima sa sotie, Jane, interpretata de Felicity Jones. Ambii actori au fost laudati pentru interpretarile puternice si autentice din filmul regizat de James Marsh. Redmayne a trecut printr-o transformare dramatica si este de nerecunoscut, asa ca asta ar putea fi un bonus pentru a intrat in cursa pentru Oscaruri in 2015.

 

 

Big Eyes
Regie: Tim Burton
Distributie: Christoph Waltz, Amy Adams
Data: 20 februarie

 

In "Big Eyes", Walter (Christoph Waltz)  si Margaret Keane (Amy Adams) sunt doi artisti casatoriti care au devenit faimosi in anii '60 pentru picturile lor cu femei si copii cu ochii foarte mari. Picturile au devenit foarte populare, gasindu-se in orice benzinarie sau magazin din SUA. Totul a mers foarte bine pana cand Margaret, o fire foarte timida, s-a saturat sa stea in umbra, in timp ce  sotul ei primea toate laudele pentru munca ce era de fapt a ei. Cei doi au divortat in 1965 din aceasta cauza iar Margaret chiar l-a provocat pe Walter in nenumarate randuri sa picteze ceva ad-hoc in public, dar acesta a refuzat de fiecare data.

 


The Woman in Black 2
Regie: Tom Harper
Distributie: Helen McCroy, Phoebe Fox
Data: 20 februarie

 

Din cauza bombardamentelor din timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, profesoarele Eve Parkins (Phoebe Fox) si Jean Hogg (Helen McCrory) sunt nevoite sa isi evacueze elevii in Crythin Gifford, un satuc aflat la mica distanta de oras. Acestia se cazeaza in aceeasi casa, in care, in urma cu 40 de ani, Arthur Kipps a investigat primul sau caz supranatural. In foarte scurt timp, Eve realizeaza si ea ca locuinta este bantuita.

 

 


Alte filme de vazut la cinema:

Fifty Shades of Grey
Regie: Sam Taylor-Johnson
Distributie: Jamie Dornan, Dakota Johnson
Data: 13 februarie

 

Fifty Shades of Grey este adaptarea romanului erotic devenit best-seller si care a innebunit femeile din intreaga lume. Filmul urmareste viata Anastasiei Steele (Dakota Johnson), o tanara studenta virgina, care se indragosteste de un playboy miliardar, Christian Grey (Jamie Dornan). Cei doi incep o relatie neconventionala, bazata pe sex si semneaza un contract care le va schimba complet viata.


Kingsman: Secret Service 
Regie:Matthew Vaughn
Distributie: Colin Firth, Samuel L. Jackson
Data: 13 februarie

Jack, un fost spion in serviciile secrete britanice MI-6 (Colin Firth) este nevoie sa recruteze si sa ia sub aripa sa un pusti, Gary, un pierde vara care ii este nepot. Jack spera sa faca din el viitorul super spion, dar pana acolo este cale lunga.Filmul este regizat de Matthew Vaughn ("X-men: First Class", "Layer Cake") si ii are in distributie pe Colin Firth, Samuel L. Jackson, Michael Caine. Peloicula are la baza benzile desenate "Kingsman: Secret Service" create de Mark Millar. Kingsman: Secret Service se lanseaza in SUA pe 13 februarie 2015.

 

 

Whiplash
Regie: Damien Chazelle
Distributie: Miles Teller, J.K. Simmons
Data: 6 februarie

 

Whiplash prezinta drama unui student aflat la inceputul unei anevoioase experiente: transformarea in tobosarul principal al celei mai bune orchestre de jazz din Statele Unite ale Americii. Protagonist este Andrew Neiman, interpretat de Miles Teller, care a mai jucat in "Aventura de doua nopti/ Two Night Stand" si "Divergent", un tobosar de jazz care, la 19 ani, viseaza sa devina star. Filmul a primit cinci nominalizari la Oscar, inclusiv pentru Best Picture sau cel mai bun actor in rol secundar.

 

 

 

Jupiter Ascending
Regie: Lana si Andy Wachowski
Distributie: Channing Tatum, Mila Kunis
Data: 6 februarie

Jupiter Ascending este un film SF scris, produs si regizat de The Wachowski Brothers, cunoscuti pentru trilogia The Matrix si Cloud Atlas. Filmul, a carui actiune se petrece undeva in viitorul indepartat, o are in centru pe femeia de serviciu Jupiter Jones, jucata de Mila Kunis, care va afla ca are un destin genetic deosebit de important.Jupiter il inalneste pe Caine, jucat de Channing Tatum, un luptator interplanetar trimis de Regina Universului sa o ucida pe tanara. Fostul soldat modificat genetic ii explica lui Jupiter ca din cauza unui eveniment extraordinar care a avut loc in noaptea in care ea s-a nascut, ADN-ul ei ar putea sa o faca urmatoarea conducatoare a universului. Cei doi vor porni impreuna intr-o aventura galactica, in timp ce povestea se va desfasura rapid.

 



Modifică setările cookies