marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiere la cinema: cel mai mare film cu super eroi, The Avengers poate fi vazut si in Romania

Premiere la cinema: cel mai mare film cu super eroi, The Avengers poate fi vazut si in Romania

www.procinema.ro iti spune ce nu trebuie sa ratezi in urmatoarele saptamani in cinematografe. CLICK aici pentru programul complet de la toate cinematografele din tara


Din 4 mai la cinema:


The Avengers/Razbunatorii 3D
Regie: Joss Whedon
Distributie: Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson

The Avengers este o imbinare excelenta de umor, actiune si eroism, care ridica mult stacheta si convinge ca si filmele cu super eroi pot fi intr-adevar bune si fara cusur. Productia cu buget de 200 de milioane de dolari are o distributie de 5 stele: Iron Man (Robert Downey Jr), Hulk (Mark Ruffalo), Captain America ( Chris Evans), Thor ( Chris Hemsworth), Hawkeye ( Jeremy  Renner) si Black Widow (Scarlett Johansson), formeaza “echipa de soc” care va salva omenirea.


The Five-Year Engagement/ Te mai mariti cu mine?
Regie: Nicholas Stoller
Distributie: Jason Segel, Emily Blunt, Chris Pratt

Comedia romantica The Five Year Engagement/Te mai mariti cu mine? prezinta povestea de dragoste dintre Tom (Jason Segal) si Violet (Emily Blunt), doi tineri care dupa ce se logodesc au parte de o multime de obstacole pana la nunta care aproape ca nu se stie daca va mai avea loc.


Le Havre
Regie: Aki Kaurismäki
Distributie: André Wilms, Blondin Miguel, Jean-Pierre Darroussin

Dstins cu premiul FIPRESCI la Festivalul de la Cannes 2011, Le Havre este un amestec pe care l-ai crede altfel imposibil: umor sec, basm, luciditate, nostalgie, sensibilitate si realism.Suprarealist, tandru, atasant, amuzant, boem – filmul „Le Havre” a sedus anul trecut jurnalistii de la Cannes, care l-au aplaudat minute in sir la premiera. Mica bijuterie a cineastului finlandez Aki Kaurismäki este o comedie despre prietenia dintre un batran artist si un baietel african imigrant, urmarit de politie, care incearca sa-si regaseasca mama.Stilul aparte, inconfundabil al lui Kaurismäki este, dupa cum remarca publicatia „Variety”, „o placere de la un capat la altul".

 


 

Ce alte filme mai poti vedea in aceasta saptamana la cinema:

The Iron Lady/ Doamna de fier
Regie: Phyllida Lloyd
Distributie: Meryl Streep, Jim Broadbent,  Richard E. Grant
Buget: 13 milioane de $

La 2 luni dupa ce a fost premiat cu Oscar pentru interpretarea magnifica a legendarei Meryl Streep, Iron Lady ajunge si in cinematografele din Romania. Filmul urmareste povestea Baronesei Thatcher de la anii in care a fost nevoita sa se lupte cu barierele sociale si de gen pentru a ajunge prim ministru pana la decaderea politica in 1990. Povestea Doamnei de Fier apare in film sub forma unor flashback-uri ale lui "Maggie", prezentata ca o batrana care sufera de dementa senila, o boala dezvaluita in presa de fiica ei Carol, in 2008. Desi Meryl Streep a fost intens laudata pentru prestatia sa din film, pelicula a primit si critice dure atat din partea criticilor cat si din partea familiei si cunoscutilor lui Margaret Thatcher. Filmul a fost acuzat ca prezinta "un portret crud despre batranete, singuratate si decadenta sau ca este un fel de telenovela pentru ca Thatcher este pictata prea emotionala.



The Raven/ Corbul
Regie:  James McTeigue
Distributie: John Cusack, Alice Eve, Luke Evans

The Raven/Corbul spune povestea unui geniu al literaturii americane care este fortat sa retraiasca ororile pe care el insusi le-a imaginat in cartile sale.Edgar Allan Poe interpretat de John Cusack era un alcoolic genial, desi, pentru multi care l-au cunoscut, el le-a ramas in memorie doar ca un betiv scandalagiu. Autorul unor opere clasice, precum “The Black Cat,” “The Pit and the Pendulum” si, bineinteles, “The Raven”, Poe a ramas in istorie atat datorita imaginatiei sale macabre, cat si din cauza stilului sau de viata excentric. In filmul regizat de James McTeigu, Poe se alatura unui detectiv pentru a prinde un criminal in serie nebun care se inspira din scrierile sale. Primele recenzii nu au fost prea favorabile filmului care a fost taxat pentru ca nu a dezvoltat un Edgar Allan Poe mai complex si misterios.


 


Lockout/ Misiune pe MS One (27 aprilie )
Regie: James Mather, Stephen St. Leger
Distributie: Guy Pearce, Maggie Grace
Buget: 30 de milioane de $

Lockout este un film de actiune cu elemente de SF produs de Luc Besson. Actiunea filmului este plasata in anul 2079 si il are in centru pe Snow ( Guy Pearce) un barbat inchis pe nedrept intr-o inchisoare spatiala pe care o imparte cu cei mai periculosi raufactori. Atunci cand fata presedintelui (Maggie Grace) este sechestrata de catre detinuti, Snow isi negociaza libertatea promitand sa o elibereze din ghearele colegilor dementi. Ideea i-a apartinut genialului Besson cunoscut pentru scenariile de la Taken, The Fifth Element si Leon: The Professional, insa a fost cam terfelita de cuplul James Mather si Stephen St. Leger care a semnat si regia.

Polisse/ Ingerii pazitori
Regie:Maïwenn
Distributie: Karin Viard, Joey Starr
Buget: 8 milioane de $

Unul dintre filmele cu cel mai mare succes in Franta, anul trecut – nominalizat pentru 13 Premii Cesar, inclusiv Cel mai bun film, Cel mai bun regizor si 6 nominalizari individuale, pentru distributia sa de ansamblu, fenomenala Polisse a fost numit, de catre publicatia Hollywood Reporter "un puternic instrument de socuri emotionale". Filmul vorbeste despre cazurile cu care se confrunta intr-o zi obisnuita Brigada pentru protectia minorilor din cadrul Politiei si prezinta povesti de o profunda suferinta umana. Unul dintre cazurile prezentate este cel al unei razii intr-o tabara de tigani romani.
 




Modifică setările cookies