marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premierele lunii mai: 12 filme pe care nu trebuie sa le ratezi la cinema

Luna mai aduce pe marile ecrane din Romania cateva dintre cele mai asteptate blockbustere ale anului. Fanii serie Stark Trek vor descoperi aventurile capitanului Kirk in Star Trek: Into Darkness, amatorii de comedie vor rade in hohote la The Hangover 3, iar pasionatii de viteza se pot delecta cu Fast and Furious 6. Insa, luna mai le pregateste o surpriza cinefililor, premiera filmului The Great Gastby cu Leonardo DiCaprio, filmul care deschide Festivalul de Film de la Cannes in acest an.

Premierele lunii mai: 12 filme pe care nu trebuie sa le ratezi la cinema

 

Pain and Gain / Trage tare si te scoti
Regie:Michael Bay
Distributie:  Dwayne Johnson, Mark Wahlberg
Data: 3 mai

 

Regizorul Michael Bay ne prezinta comedia de actiune „Trage tare si te scoti/Pain and Gain”, cu Mark Wahlberg, Dwayne Johnson si Anthony Mackie, bazata pe incredibila poveste adevarata a unui grup de instructori de fitness din anii ’90 de la Miami care, in goana lor dupa Visul American se decid sa dea o lovitura care ia o cale extrem de periculoasa. Din distributie fac parte si Ed Harris, Anthony Mackie, Ken Jeong, Tony Shalhoub, Rebel Wilson si Rob Corddry.

 

 

Dans la maison / In casa
Regie: François Ozon
Distributie: Fabrice Luchini, Ernst Umhauer, Kristin Scott Thomas
Data: 3 mai

 

"Dans la Maison" este ecranizarea romanului "The Boy In The Last Row" de Juan Mayorga, o poveste despre un adolescent care e capabil sa-i corupa si sa-i manipuleze pe toti din jurul sau.

 

 

 

4.3.2.1 Pentru un pumn  de diamante
Regie: Noel Clarke, Mark Davis
Distributie: Ophelia Lovibond, Shanika Warren-Markland, Emma Roberts
Data: 3 mai
 

Patru eleve de liceu se intalnesc intr-o cafenea in Londra, pentru a o trimite pe una dintre ele la New York, unde aceasta intentioneaza sa cunoasca un tip intalnit pe internet. Dar atunci cand fetele se despart, o scurta intalnire cu o banda de baieti rai continua cu un periculos lant de intamplari care a inceput la Amsterdam cu furtul unor diamante...

 


Evil Dead
Regie: Fede Alvarez
Distributie: Jane Levy, Shiloh Fernandez, Lou Taylor Pucci
Data: 10 mai
 

Remake al celebrului film din 1981 regizat de Sam Raimi, Evil Dead in viziunea lui Fede Alvarez prezinta povestea unui grup de prieteni care se retrag intr-o cabana din padure, unde descopera o carte ce are puterea de a dezlantui infernul.

 

 

Trance
Regie: Danny Boyle
Distributie: James McAvoy, Rosario Dawson, Vincent Cassel
Data: 10 mai
 

Filmul in care James McAvoy joaca alaturi de Rosario Dawson si Vincent Cassel este un remake al thriller-ului britanic de televiziune cu acelasi titlu din anul 2001, care a fost scris si regizat de catre Joe Ahearne. Trance ii are in centrul actiunii pe un asistent la o mare casa de licitatii Simon (James McAvoy), un experimentat hot de tablouri Aiden (Vincent Cassel) si un medium care se pricepe la hipnoza Elizabeth (Rosario Dawson). Cei doi barbati pun la cale un jaf, insa atunci cand Simon, complicele lui Aiden, se loveste la cap si devine amnezic nu-si mai aminteste unde este pastrata valoroasa pictura pe care grupul de hoti intentiona sa o sustraga. Aiden il suspecteaza pe Simon ca face joc dublu si ca incearca sa il traga pe sfoara mimand pierderea de memorie, motiv pentru care recurge la serviciile mediumului Elizabeth pentru a patrunde in mintea bulversata a acestuia. Barbatii incep sa dezvolte cu aceasta relatii neobisnuite.

 


The Big Wedding
Regie: Justin Zackham
Distributie: Robert De Niro, Diane Keaton
Data: 10 mai

 

The Big Wedding  este o comedie romantica in regia lui Justin Zackham. The Big Wedding spune povestea unei familii minunate care incearca sa treaca cu bine peste nunta ce va avea loc in week-end, petrecere ce se poate transforma intr-un fiasco. Pentru amuzamentul copiilor, fostul cuplu Don (Robert De Niro) si Ellie Griffin (Diane Keaton) trebuie sa se comporte din nou ca o familie fericita pentru ca mama bilogica a baiatului lor adoptat se decide sa vina la nunta.

 

 

Hummingbird
Regie: Steven Knight
Distributie: Jason Statham, Vicky McClure, Ian Pirie
Data: 10 mai
 

Hummingbird este noul film de actiune cu Jason Statham in rol principal. Filmul urmareste povestea unui fost soldat in Fortele Speciale, care se trezeste inexplicabil pe strazi.

 

 

Zarafa
Regie:Rémi Bezançon, Jean-Christophe Lie 
Distributie: Max Renaudin Pratt, Simon Abkarian
Data: 10 mai
 

Zarafa este o animatie cu totul speciala, care aduce povestea adevarata a primei girafe a Frantei si a calatoriei sale pline de peripetii, cu balonul, din Egipt, pana la gradina zoologica din Paris.


Sub un baobab, in inima Africii, copiii il asculta pe batranul intelept care le spune povestea tanarului Maki, cel care fuge de un traficant de sclavi si se imprieteneste cu o girafa pe nume Zarafa. La putin timp, girafa este capturata; el urmeaza sa fie daruit regelui Frantei. Maki refuza sa lase asta sa se intample. Ii promite mamei lui Zarafa ca il va aduce pe acesta inapoi. Impreuna cu un print al desertului pe nume Hassan si un capitan de balon, Malatere, Maki porneste intr-o calatorie plina de aventuri deasupra Mediteranei si a Alpilor inzapeziti, pana la Paris, unde sosirea primei girafe in Europa este un eveniment senzational. Se observa in curand ca locul lui Zarafa nu este in oras. Hotarat sa-si tina promisiunea, Maki incearca sa-l salveze pe Zarafa.
 

 

 

The Great Gatsby
Regie: Baz Luhrmann
Distributie: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Joel Edgerton
Data: 17 mai

 


The Great Gatsby este o drama despre visul american, care ne prezinta totodata iubiri imposibile, tradari si tragedii.Evenimentele sunt privite prin ochii scriitorului aspirant Nick Carraway (Tobey Maguire), care soseste la New York in primavara anului 1922 si se instaleaza in locuinta de langa vila luxoasa a lui Jay Gatsby (Leo DiCaprio). Nick este atras de stilul de viata al acestuia si devine martorul unor obsesii care se vor sfarsi tragic. Gatsby are totul mai putin dragostea femeii pe care o iubeste si este dispus sa faca orice pentru a o castiga pe Daisy (Carey Mulligan). Numai ca Daisy este o tanara frumoasa, superficiala si frivola care se complace intr-o casnicie formala, nu are un caracter puternic si nu stie sa aprecieze iubirea lui Gatsby, ceea ce face ca deznodamantul povestii sa fie unul tragic. Marele Gatsby este povestea visului american neimplinit.

Star Trek Into Darkness
Regie: J.J. Abrams
Distributie: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana
Data: 17 mai


Fara indoiala Star Trek Into Darkness sau Star Trek 2 este unul dintre cele mai asteptate filme science fiction din 2013. Cand echipajul navei Enterprise este chemat inapoi acasa, descopera ca o forta rauvoitoare din cadrul propriei organizatii a detonat flota, lasand lumea intr-o stare de criza. Avand de reglat un cont personal, capitanul Kirk (Chris Pine) conduce o expeditie in zona de razboi, pentru a pune mana pe o arma de distrugere in masa. Pe masura ce eroii sunt aruncati intr-un joc epic de sah pe viata si pe moarte, iubirea este pusa la incercare, unele prietenii se destrama si Kirk face mari sacrificii pentru unica familie pe care o mai are – echipajul sau. In distributia filmului ii regasim pe Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban, Anton Yelchin, Benedict Cumberbatch

 

 

The Fast and the Furious 6
Regie: Justin Lin
Distributie: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson
Data: 24 mai


Dupa succesul nebun pe care l-a avut Fast Five in 2011, care a facut 626 de milioane de dolari la nivel mondial, producatorii au luat decizia de a continua franciza cu cel putin doua filme noi In capitolul 6 al seriei, regizorul Justin Lin muta actiunea francizei Furios si Iute din America in Europa. Desi nu se stiu foarte multe lucruri despre povestea din spatele urmatorului film, se pare ca acesta ii implica pe toti membri echipajului intr-un nou jaf fantastic, iar rolul personajului negativ este detinut de Luke Evans (Zeus din Immortals).Acesta va juca rolul unui lider pentru un alt echipaj care incearca sa puna la cale acelasi jaf.
 

 

 

The Hangover Part 3
Regie: Todd Phillips
Distributie: Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms
Data: 31 mai
 

In noul film, celebrul grup format din Phil, Stu, Alan si Doug se va indrepta spre Tijuana, Mexic, pentru a-si salva prietenul (Zach Galifianakis) dintr-un spital de nebuni. De aceasta data nu este vorba de nicio nunta si de nicio petrecere pentru burlaci. Asa ca nimic nu ar putea merge rau, nu? Insa cand gasca de lupi pleaca la drum, toate pariurile se anuleaza.

 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies