marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premierele lunii martie: 19 filme pe care nu trebuie sa le ratezi la cinema

Primavara incepe in cinematografele din Romania cu umor si actiune. Dupa o luna grea - februarie, in care s-au lansat majoritatea filmelor de Oscar in Romania, martie aduce comedia Gambit, drama biografica Hitchcok, dar si noul film de actiune al lui Jason Statham - Parker. Tot in martie se va lansa si Pozitia copilului, castigatorul Ursului de Aur la Berlin in acest an, dar si fantezia Oz: The Great and The Powerful.

Premierele lunii martie: 19 filme pe care nu trebuie sa le ratezi la cinema


I Give It A Year / Primul an de casnicie
Regie:Dan Mazer
Distributie: Rose Byrne, Anna Faris, Simon Baker
Data:1 martie

 

Va reusi casnicia dintre Rose Byrne si Rafe Spall sa reziste mai mult de un an? I Give It A Year este o comedie romantica promitatoare despre doi tineri foarte diferiti care se intalnesc la o petrecere si, in ciuda tuturor diferentelor dintre ei, se indragostesc. Ceva vreme mai tarziu, nunta e la doi pasi, dar toti cei din jur par sa creada ca mariajul lor nu va rezista nici macar un an. Cum reactionezi cand anturajul crede ca ai casnicia pe butuci?
 



Parker

Regie: Taylor Hackford
Distributie: Jason Statham, Jennifer Lopez, Michael Chiklis
Data:1 martie


Disclaimer: acesta este un film strict pentru fanii lui Jason Statham sau pentru cei care vor sa vada posteriorul lui Jennifer Lopez. In Parker, Palm Beach devine decorul unui furt de bijuterii in valoare de 50 de milioane de $. Tradat de partenerii sai in crima Parker (Jason Statham), un geniul criminal care chiar crede in onoarea hotilor, porneste sa se razbune. Parker  ii vaneaza pe fostii sai colegi (Michael Chiklis, Wendell Parker, Micah A. Hauptman si Clifton Collins Jr.) pana in Palm Beach unde acestia planuiesc o lovitura eleborata. Parker pozeaza intr-un miliardar texan si se cupleaza cu un agent imobiliar Leslie (Lopez) pentru a-si duce la capat misiunea. Ea stie bine orasul, e frumoasa, desteapta si ambitioasa. Impreuna, ei concep un plan sa fure de la fosta echipa a lui Parker si sa scape fara urma.

 



Hitchcock

Regie: Sacha Gervasi
Distributie: Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansso
Data:1 martie

 

Hitchcock este o drama biografica despre cum a realizat maestrul suspansului filmul Psycho - poate capodopera carierei sale. Era 1960 cand marele regizor, devenit celebru pentru originalitate si, mai ales, pentru suspansul provocat de ingeniozitatea sa, propunea cinematografiei proiectul filmului Psycho, dar s-a lovit de reticenta studiourilor care nu au vrut sa-l finanteze si de ostilitatea mai multor persoane din industria filmului, amenintandu-l chiar ca Psycho nu va vedea niciodata lumina cinematografului. Ambitionat, acesta si-a pus la bataie toata averea si a facut multe sacrificii, convins fiind ca eforturile sale vor fi rasplatite. Toate aceste probleme le veti descoperi in thrilerul "Hitchcock", care spune povestea din spatele horror-ului, Psycho devenit un clasic al cinematografiei mondiale.
 


Mama

Regie: Andrés Muschietti
Distributie: Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau, Megan Charpentier
Data: 1 martie

 

Anuntat de producatori ca cel mai infricosator film al anului 2013, Mama (produs de Guillermo del Toro) este un thriller horror supranatural ce spune povestea a doua fetite care au disparut fara urma chiar in ziua in care mama lor a fost ucisa. Cand acestea sunt in cele din urma gasite cativa ani mai tarziu si primesc sansa la o noua viata, salvatorii lor descopera ingroziti ca inca fetele sunt urmarite de cineva care le viziteaza tarziu in fiecare noapte.Din ziua in care tatal fetitelor le-a ucis mama, surorile Victoria si Lilly fost cautate fara oprire de unchiul Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) si prietena sa Annabel (Jessica Chastain). In mod incredibil, surorile sunt gasite in viata dupa 5 ani, traind intr-o cabana darapanata. Povestea demna de un film de groaza incepe cand cei doi salvatori isi pun intrebarea daca nu cumva cele doua fetite au venit in casa lor cu oaspeti nepoftiti, adusi din trecutul negru al copilariei lor.

 

 


Killing Time

Regie: Florin Piersic Jr.
Distributie: Florin Piersic Jr., Cristian Gutau, Olimpia Melinte
Data:1 martie


Killing Time, cel de-al treilea lungmetraj scris si regizat de Florin Piersic Jr., va avea premiera pe marile ecrane romanesti pe 1 martie, informeaza distribuitorii, Transilvania Film. Doi asasini platiti isi asteapta viitoarea victima intr-un apartament gol. Orele se scurg. Tensiunea creste. Glumitele nevinovate se transforma in impunsaturi ironice. Insultele devin amenintari. Va curge sange.


Stand Up Guys / Trei tipi duri
Regie: Fisher Stevens
Distributie: Al Pacino, Alan Arkin, Christopher Walken
Data: 8 martie

 

 

Trei dintre cei mai mari actori ai Hollywood-ului se transforma in gangsteri. Filmul regizat de Fisher Stevens urmareste doi asasini profesionisti care intra in bucluc atunci cand unuia dintre ei i se cere sa il anihileze pe celalalt. Val (Al Pacino) este eliberat din inchisoare dupa ce a stat prizonier  28 de ani pentru ca nu a vrut sa-l toarne pe partenerul sau. Cel mai bun prieten al sau Doc (Christopher Walken) vine sa-l intampine la iesire iar cei doi se reunesc cu un vechi prieten Hirsch (Alan Arkin). Acestia petrec o ultima noapte de dezmat, incing atmosfera dintr-un bordel, sparg cateva masini si evita cu maiestrie sa fie capturati de politisti. Inainte ca unul dintre ei sa fie ucis, acestia sunt fortati sa se confrunte cu alegerile mai mult sau mai putin inspirate pe care le-au facut in momentele-cheie din vietile lor si sa se impace cu faptul ca au imbatranit si nu mai sunt de folos nimanui.
 


 

Snitch / Capcana
Regie: Ric Roman Waugh
Distributie: Dwayne Johnson, Susan Sarandon, Jon Bernthal
Data: 8 martie
 


Filmul este inspirat din fapte reale si spune povestea unui tata al carui fiu este acuzat pe nedrept de trafic de droguri, primind astfel o pedeapsa de 10 ani. Disperat sa-si salveze fiul, tatal face un pact cu poliția, fiind de acord sa lucreze ca agent sub acoperire intr-un cartel de droguri.


Oz: The Great and The Powerful / Oz: Grozavul si Puternicul

Regie: Sam Raimi
Distributie: James Franco, Michelle Williams, Rachel Weisz
Data:8 martie

 

 

Anul acesta Hollywood-ul ne spune povesti mai mult sau mai putin fidele basmelor dupa care sunt ecranizate. Cel mai mare, mai promitator si mai extravagant dintre toate promite sa fie Oz the Great and Powerful, care anunta o lume magica pe marile ecrane. Filmul Oz the Great and Powerful ne va arata cum s-a nascut marele vrajitor din Oz, cel despre care se vorbeste in povestea lui Dorothy din legendarul The Wizard of Oz (1939). Oz: The Great and Powerful este povestea unui om egocentric si a unui Don Juan de profesie, care descopera ca Oz este taramul in care primeste o a doua sansa de a se reabilita si de a invata cum sa devina o persoana altruista.

 


 


Pozitia Copilului
Regie: Calin Peter Netzer
Distributie: Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Natasa Raab
Data: 8 martie

 

Aclamatul film romanesc, primul din istoria cinema-ului autohton premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin este un must see pentru cinefilii din Romania. Pozitia Copilului - o drama psihologica cu efecte pozitive asa cum o descrie regizorul ei, o are in centru pe Cornelia (Luminita Gheorghiu), o mama dominatoare care incearca sa isi salveze fiul, Barbu, de la inchisoare, dupa ce acesta a omorat un copil intr-un accident de masina. Barbu (Bogdan Dumitrache) risca sa stea 15 ani dupa gratii. Dar, pe cat de mult vrea sa scape de inchisoare, tot asa de mult isi doreste sa scape de mama sa, care i-a controlat tot timpul viata si care nu-i da voie sa se maturizeze.


Gambit /  Razbunare cu Stil

Regie: Michael Hoffman
Distributie: Colin Firth, Cameron Diaz, Alan Rickman
Data: 15 martie


Gambit este o comedie mai aparte, iar numele scenaristilor clarifica lucrurile: ei sunt celebri frati Coen, care de data aceasta nu regizeaza ci doar scriu povestea. Filmul ii are ca protagonisti pe Colin Firth si Cameron Diaz, care formeaza un cuplu de hoti ce vor sa pacaleasca un bogat colectionar de arta sa cumpere un Monet fals. Filmul este un remake al unei comedii din 1961 care ii avea ca protagonisti pe Michael Caine si Shirley MacLaine.
 



This Must Be The Place/ Rocker Hit: Ochi pentru ochi

Regie: Paolo Sorrentino
Distributie: Sean Penn, Frances McDormand, Judd Hirsch
Data: 15 martie

This Must Be the Place este unul dintre cele mai ciudate filme despre Holocaust facute vreodata. Cheyenne este un fost rock-star. La varsta de 50 de ani, isi pastreaza infatisarea gotica si traieste, dintr-o renta, la Dublin. Moartea tatalui sau, tata cu care intrerupsese orice legatura, il aduce inapoi la New York, unde descopera ca batranul avusese o obsesie: sa razbune umilirea careia ii cazuse victima odinioara. Cheyenne decide sa ii indeplineasca dorinta si porneste, in ritmul lui propriu, intr-o calatorie prin America. Filmul a fost premiat la Cannes in 2011 cu Prize of the Ecumenical Jury.

 


Warm Bodies/ Iubitul meu e zombi
Regie: Jonathan Levine
Distributie: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, John Malkovich
Data: 15 martie

Warm Bodies este o comedie romantica intre un zombi si o blonda. Da, si noua ni s-a parut o idee cam tampita. Adica, serios? O poveste de dragoste dintre o femeie si un zombi dupa ce o epidemie a acaparat planeta? Pe un Pamant infestat de zombi, R (Nicholas Hoult)  este singurul din specia lui cu probleme existentiale. R cutreiera pamantul in cautarea unui scop. Totul se schimba pentru el in momentul in care o intalneste pe Julie (Teresa Palmer). Ceva se trezeste in el si, cumva, simte nevoia sa o salveze. Ceea ce si face, asta dupa ce ii mananca prietenul.

Jack The Giant Killer / Jack si Uriasii
Regie: Bryan Singer
Distributie: Nicholas Hoult, Stanley Tucci, Ewan McGregor
Data: 22 martie
 

Martie e luna filmelor inspirate de basme. Cand o printesa este rapita, pacea dintre regatul oamenilor si cel al gigantilor este distrusa. Jack (Nicholas Hoult), un tanar fermier, are ocazia de a conduce o periculoasa expeditie in inima regatului gigantilor pentru a o salva.
 



The Croods

Regie: Kirk De Micco, Chris Sanders
Distributie: Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone
Data: 22 martie
 

Pentru amatorii de animatii, The Croods se anunta un proiect interesant.  Filmul prezinta povestea unei familii preistorice care traieste intr-o pestera ce le-a fost intotdeauna casa si credeau ca tot ce este dincolo de aceasta este periculos. Cand unul dintre copii se decide sa exploreze lumea si iese din cuvantul tatalui sau,dezastrul se produce iar pestera lor este distrusa .Toate stancile din preajma pesterii au fost distruse, lasand la vedere o noua lume extraordinara care ii va fascina pe cei din familie si care ii va face pe acestia sa isi doareasca sa vada tot ce aceasta lume are de oferit.

 

Vehicle 19 / Cursa infernala
Regie: Mukunda Michael Dewil
Distributie: Paul Walker, Naima McLean, Gys de Villiers
Data: 22 martie


Paul Walker ramane iute, desi nu e furios. Starul francizei Fast & Furious, Walker este in noul thriller un detinut eliberat pe cautiune care inchiriaza fara sa stie o masina care-l arunca intr-o cursa infernala atunci cand descopera in portbagaj un „pasager” nedorit, o femeie legata de maini si de picioare – Rachel Shabangu (Naima McLean). Pentru ca a inchiriat masina care nu trebuia, se trezeste acum cu toata politia pe urmele lui, care vrea cu orice pret ca femeia din masina sa nu ajunga sa depuna marturie intr-un caz care implica politisti corupti.
 



Domestic
Regie: Adrian Sitaru
Distributie: Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Ioana Flora
Data: 22 martie


Regizorul Adrian Sitaru vrea sa dea lovitura cu un film ce ar putea deveni comedia romaneasca a anului. Domestic este o poveste despre oameni obisnuiti si animalele alaturi de care isi traiesc viata. In Domestic apar un iepure, o gaina, o pisica, un caine si un porumbel si cativa dintre actorii favoriti ai regizorului: Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Ioana Flora, Clara Voda si Sergiu Costache.


The Host / Gazda
Regie: Andrew Niccol
Distributie: Saoirse Ronan, Diane Kruger, William Hurt
Data: 29 martie

 

Autoarea americana Stephenie Meyer a scris un "mic fenomen" numit Twilight, asa ca nu e deloc surprinzator ca ecranizarea romanului The Host/Gazda scris in 2008 atrage deja un interes enorm. Filmul spune povestea unor extraterestri, numiti "suflete" care pun stapanire pe corpurile oamenilor carora le distrug personalitatea si le omoara constiinta. The Host/Gazda are in centru si un triunghi amoros ce se invarte in jurul adolescentei Melanie Stryder interpretata de actrita irlandeza de 18 ani, Saoirse Ronan. Intr-un viitor post apocaliptic si dezolant, lumea noastra a fost invadata de un dusman invizibil. Oamenii devin gazde pentru acesti invadatori, mintile le sunt luate, in timp ce corpurile lor raman intacte si isi continua vietile, aparent neschimbate. O mare parte din omenire a cedat.Cand Melanie, unul dintre putinii oameni „salbatici” in viata, este capturata, are convingerea ca i-a sosit sfarsitul. Wanderer, „sufletul” invadator care a intrat in corpul lui Melanie, a fost avertizata despre provocarile cauzate de trairea in corpul unui om: emotiile covarsitoare, multitudinea de simturi, memoriile mult prea clare. Dar mai era ceva dificil, ceva la care Wanderer nu se astepta: vechiul chirias al corpului ei refuza sa renunte la posesiile mintii ei.
 


Stoker
Regie: Chan-wook Park
Distributie: Mia Wasikowska, Nicole Kidman, Matthew Goode
Data: 29 martie

 

Filmul reprezinta debutul in limba engleza al apreciatului cineast asiatic Chan-wook Park. Stoker relateaza povestea dramatica a unei familii dupa moartea tatalui - Richard Stoker (Dermot Mulroney) si intoarcerea in oras a enigmaticului unchi Charlie (Matthew Goode), fratele lui Richard si cumnatul lui Evelyn (Nicole Kidman).India (Mia Wasikowska), fiica precoce a lui Evelyn si Richard Stoker, este intrigata de comportamentul bizar al lui Charlie si nu se poate impiedica sa remarce faptul ca lantul de disparitii suspecte din oras coincide cu intoarcerea acasa a unchiului ei.Wentworth Miller (Michael Scofield din Prison Break, lansat in 2005) a scris scenariul.

G.I. Joe: Retaliation / G.I. Joe: Represalii
Regie: Jon M. Chu
Distributie: Channing Tatum, Dwayne Johnson, Ray Park
Data: 22 martie


G.I. Joe: Represalii este urmarea marelui succes la incasari, G.I. Joe: The Rise of Cobra, care a cumulat peste 300 de milioane de dolari in toata lumea.In acest nou episod, soldatii se lupta nu numai cu dusmanul lor de moarte, Cobra, ci sunt fortati sa faca fata si amenintarilor care vin din interiorul guvernului Statelor Unite si care le pun in pericol existenta.

 


 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies