marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiile Emmy 2014, anul in care vedetele de cinema au cucerit televiziunea: starurile din televiziune patrund mult mai greu la Hollywood

Duminica noapte, pe 24 august, are loc decernarea Premiilor Primetime Emmy, cele mai prestigioase trofee acordate in domeniul televiziunii. O scurta analiza ne arata ca vedetele de la Hollywood si-au gasit loc mult mai usor in productiile pentru televiziune, insa, starurile de televiziune patrund mai greu la Hollywood.

Premiile Emmy 2014, anul in care vedetele de cinema au cucerit televiziunea: starurile din televiziune patrund mult mai greu la Hollywood


VEZI AICI LISTA COMPLETA CU NOMINALIZATII LA PREMIILE EMMY 2014

 

 

Televiziunea isi deschide din ce in ce mai mult portile pentru vedetele de la Hollywood, dupa cum ar trebui sa o demonstreze, luni, gala de decernare a premiilor Emmy, dar, pentru vedetele micului ecran, accesul in lumea cinematografiei ramane mai dificil.

 

Kevin Spacey, Jeff Daniels, Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Jon Voight sunt cativa dintre actorii nominalizati anul acesta la premiile Emmy si care si-au construit cariera, in principal, pe marele ecran.

 


Matthew McConaughey, in cursa pentru premiul pentru cel mai bun actor, a primit deja un Oscar pentru rolul din "Dallas Buyers' Club". Kevin Spacey a primit deja doua, pentru cel mai bun actor in rol secundar, in "Suspecti de serviciu", din 1995, si pentru cel mai bun rol principal, in "American Beauty", din 1999.


Pentru ei, rolul dintr-un serial TV de succes adauga un pic de prestigiu carierelor lor. De cealalta parte, insa, pentru multi actori de televiziune de succes, tranzitia catre marele ecran ramane dificila.
George Clooney, care a trecut din studiourile TV ale serialului "Spitalul de urgenta" pe firmamentul vedetelor de la Hollywood, "este ultimul care a reusit cu adevarat", remarca Glen Williamson, profesor la UCLA School of Theater, Film and Television.

 

 

 


Gillian Anderson, vedeta a serialului TV "Dosarele X", Sarah Jessica Parker si prietenele sale din "Totul despre sex" au avut o prezenta discreta pe marele ecran, excluzand filmele bazate pe serialele deteleviziune in care au jucat, chiar daca Cynthia Nixon (Miranda din "Totul despre sex", n.r.), o revelatie a anilor 1980 dupa aparitia, in 1984, in pelicula "Amadeus", regizata de Milos Forman, s-a facut remarcata in teatru.


In afara de Jennifer Aniston, blocata parca in roluri de "fata draguta" si in comedii, fostele vedete din serialul "Prietenii tai" au ramas, de asemenea, pe micul ecran sau in roluri mici la cinematograf. La fel s-a intamplat si in cazul vedetelor din "Neveste disperate" si "Naufragiatii", printre alte exemple.

 


Unii si-au petrecut intreaga cariera in studiouri de televiziune, Julianna Margulies, David Duchovny si Robin Wright obtinand numeroase roluri in filme de cinema, dar niciunul nu a coincis cu faima castigata la televizor.
Acum ca serialele TV "Mad Men" si "Breaking Bad" ajung la final, ramane de vazut daca protagonistii acestor productii cu mare succes la public, Jon Hamm, nominalizat la Emmy pentru cel mai bun actor, respectiv Bryan Cranston, care a castigat de trei ori acest premiu, inclusiv anul trecut, vor reusi sa treaca testul.

Citeste mai multe pe mediafax.ro


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies