marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiile Emmy 2015: Game of Thrones a primit cele mai multe nominalizari. Vezi lista completa 

"Game of Thrones", productie de succes a postului american HBO, s-a plasat in fruntea nominalizarilor la Emmy Awards, cele mai prestigioase premii ale televiziunii americane, talonat indeaproape de 'House of Cards' si 'Transparent', relateaza Agerpres.

Premiile Emmy 2015: Game of Thrones a primit cele mai multe nominalizari. Vezi lista completa

 

'Game of Thrones', care pune in scena rivalitatile sangeroase intre clanuri, a primit 24 de nominalizari joi la Emmy Awards, urmat de 'American Horror: Freak Show', cu Jessica Lange in rolul principal (19 nominalizari). 'Game of Thrones' isi confirma astfel suprematia ca serial cu 126 de nominalizari in total anul acesta. Serialul in care joaca Peter Dinklage (nominalizat pentru cel mai bun actor in rol secundar) candideaza si la premiul pentru cea mai buna drama, pe care inca nu l-a castigat. 

 

Va avea insa ca rivale serialele 'Better call Saul', inspirat dintr-un personaj al serialului cult 'Breaking Bad', alaturi de 'Downton Abbey', 'Homeland', 'House of Cards', 'Mad Men' si 'Orange is the new black'. Anul trecut a fost 'Breaking Bad' cel care a primit acest trofeu, impreuna cu 'Modern Family' care a castigat pentru a cincea oara premiul pentru cea mai buna comedie a anului. 

 

Serialul in care joaca actrita de origine columbiana Sofia Vergara aspira sa castige si anul acesta titlul, insa are rivale puternice ca 'Louie', 'Parks and Recreations', 'Silicon Valley', 'Transparent', 'The Unbreakable Kimmy Schimdt' si 'Veep'. Debutantul 'Transparent', difuzat de Amazon, este unul din marile succese ale anului. Povestea unui tata transsexual si a copiilor sai a castigat deja un Golden Globe pentru interpretarea actorului Jeffrey Tambor, nominalizat joi si la Emmy Awards pentru cel mai bun actor de comedie. 

 

O alta productie difuzata de platforma pioniera Netflix, 'House of Cards', despre intrigile de culise ale politicii americane, porneste de pe o buna pozitie cu 11 nominalizari in total. 'Orange is the new Black', un alt succes difuzat de Netflix, a primit doar patru nominalizari intre care pentru cea mai buna actrita in rol secundar, Uzo Aduba. 

 

In schimb, 'The Affair', marele succes al sezonului de primavara a fost trecut cu vederea, la fel ca "Broadwalk Empire', citat in doar trei categorii, sau de musicalul Fox cu mare succes de public. In schimb, Taraji Henson, care joaca rolul principal, candideaza la premiul pentru cea mai buna actrita, alaturi de Claire Danes ('Homeland'), Robin Wright ('House of Cards'), Viola Davis, avocata de temut din 'How to get away with murder', sau de Elisabeth Moss, curajoasa Peggy din 'Mad Men'. 

 

In ce priveste actorii, Jon Hamm, seducatorul Don Draper din 'Mad Men', spera sa-i sufle anul acesta premiul intrigantului Kevin Spacey din 'House of Cards'. Controversa privind lipsa de diversitate la Hollywood ramane de actualitate: Emmy Awards mentioneaza intr-un comunicat "o crestere anuala cu 60% a numarului femeilor scenariste si regizoare nominalizate'. 

 

La randul lor, Taraji Henson si Viola Davis, au sansa sa devina primele actrite de culoare laureate cu un premiu Emmy pentru cea mai buna actrita intr-o drama, avand in vedere ca Kerry Washington ('Scandal') nu l-a primit niciodata in ciuda celor doua nominalizari ale sale.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies