marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiile Gopo 2013: au inceput inscrierile pentru cea de-a saptea editie a celui mai important eveniment cinematografic din Romania

Cea de-a saptea editie a Galei Premiilor Gopo, eveniment ce recompenseaza realizarile anuale ale cinematografiei autohtone, va avea loc pe 25 martie 2013, in Bucuresti.

Premiile Gopo 2013: au inceput inscrierile pentru cea de-a saptea editie a celui mai important eveniment cinematografic din Romania

articole relationate

Inscrierile pentru cea de-a saptea editie vor avea loc in perioada 24 ianuarie- 4 februarie 2013. Eligibile pentru a fi jurizate si nominalizate la Premiile Gopo 2013 sunt scurt si lung metrajele de fictiune, precum si documentarele, productii romanesti sau coproductii cu participare majoritar romaneasca, care au avut premiera in festivalurile, pe marile si micile ecrane din Romania in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2012.

Producatorii si realizatorii de film din Romania sunt invitati sa completeze Fisa tehnica disponibila pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro si sa o trimita in format electronic pe adresa roxana.elekes@premiilegopo.ro.

De-a lungul primelor sase editii ale Galei Premiilor Gopo, profesionisti din toate domeniile cinematografiei romanesti au fost recompensati pentru performantele lor. In 2012, lungmetrajul Aurora a cucerit trei statuete Gopo importante, pentru Cel mai Bun Film, Cea mai Buna Regie (Cristi Puiu), Cel mai bun scenariu (Cristi Puiu). Premiul pentru Cea mai Buna Actrita intr-un Rol Principal a fost castigat de Ana Ularu (pentru interpretarea din filmul Periferic), iar Bogdan Dumitrache a fost recompensat cu Premiul pentru Cel mai Bun Actor intr-un Rol Principal (pentru interpretarea din filmul Din dragoste cu cele mai bune intentii).

 

Vezi aici regulamentul complet si fisa tehnica pentru inscriere la Premiile Gopo 2013


Nominalizarile la toate categoriile vor fi stabilite de un juriu de preselectie alcatuit in acest an din 11 profesionisti ai domeniului: regizorul Marian Crisan, actrita Ana Ularu, producatoarea Velvet Moraru, directorul de imagine Alexandru Sterian, scenografa Viorica Petrovici si criticii de film Eugenia Voda, Cristian Tudor Popescu, Cristi Luca, Alin Ludu Dumbrava, Cristi Marculescu, Anca Gradinariu.

Dupa anuntul nominalizarilor (cu o luna inaintea premiilor), peste 400 de profesionisti activi din toate domeniile industriei de film romanesti vor fi invitati sa voteze pentru desemnarea castigatorilor trofeelor din acest an, fie in plic sigilat, prin posta, fie online, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de prestigioasa firma de audit si consultanta  PricewaterhouseCoopers, cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat inca din 2011 un parteneriat extrem de important.
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies