marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiile Gopo 2014: prezentarea celor 5 filme care se lupta pentru marele trofeu in cea mai importanta noapte a filmului romanesc

Pe 24 martie, de la ora 19:00 are loc cea de-a opta editie a Premiilor Gopo, gala ce va fi transmisa in exclusivitate si in direct pe PRO CINEMA si www.procinema.ro. Cinci dintre cele mai bune filme ale acestui an se lupta pentru a obtine cel mai important trofeu din cinematografia romaneasca.

Premiile Gopo 2014: prezentarea celor 5 filme care se lupta pentru marele trofeu in cea mai importanta noapte a filmului romanesc

Se apropie Premiile Gopo 2014. Si in acest an competitia este acerba, in lupta aflandu-se cele mai bune filme lansate anul trecut. Printre ele este si Pozitia Copilului, castigatorul Ursului de Aur la Festivalul de Film de la Berlin. La fel de interesant este si Cainele Japonez, in care Victor Rebengiuc face din nou un rol magistral.

 

Gala premiilor Gopo va avea loc pe 24 martie, de la ora 19:00 pe PRO CINEMA si va transmisa live si pe www.procinema.ro

 

Mai jos, va prezentam cele 5 filme care se lupta pentru trofeul Gopo pentru cel mai bun film in 2014


CAINELE JAPONEZ
Producator: Tudor Giurgiu (Libra Film Productions)
Regia: Tudor Cristian Jurgiu

 

 

Cainele japonez este cel mai recent film in care joaca magistralul Victor Rebengiuc. Dupa ce isi pierde sotia, casa si toata averea din cauza inundatiilor, Costache Moldu (Victor Rebengiuc) trebuie sa aleaga daca pastreaza sau nu pamantul care i-a fost dat de catre primarie. Intoarcerea fiului sau, Ticu (Serban Pavlu), din Japonia il va ajuta sa ia o decizie in acest sens.

 

 

CAND SE LASA SEARA PESTE BUCURESTI SAU METABOLISM
Producator: Marcela Ursu, Sylvie Pialat (42 KM Film)
Regia: Corneliu Porumboiu

 

Cand se lasa seara peste Bucuresti sau metabolism este cel mai recent film regizat de Corneliu Porumboiu. Suntem in mijlocul filmarilor. Paul, regizorul (interpretat de Bogdan Dumitrache), are o relatie amoroasa cu Alina, o actrita dintr-un rol secundar (jucata de Diana Avramut). A doua zi se vor filma ultimele scene in care apare Alina. Paul se hotaraste sa filmeze o scena nud cu ea. Se trezeste de dimineata, plin de indoieli, si isi schimba planurile: in loc sa filmeze scena nud, ii spune producatorului ca are o criza de ulcer. Apoi isi ia o zi libera pentru a se intalni cu Alina. Treptat, filmul se intrepatrunde din ce in ce mai mult cu viata reala, iar filmarea ia o turnura neasteptata.

 

 

 

LA LIMITA DE JOS A CERULUI
Producator: Alexandru Teodorescu (Saga Film)
Regia: Igor Cobileanski

 

La limita de jos a cerului spune povestea lui Viorel (Igor Babiac), un tinar care traieste intr-un orasel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al sau (Sergiu Voloc) il taraste dupa el in visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa il bate la cap sa isi gaseasca un serviciu, iar femeia pe care o iubeste (Ela Ionescu) urmeaza sa plece cu iubitul care trebuie sa iasa din arest preventiv. Viorel decide sa isi schimbe viata in bine, insa realizeaza curand ca binele e o chestiune relativa.

 


 

 

POZITIA COPILULUI
Producator: Calin Peter Netzer, Ada Solomon (Parada Film)
Regia: Calin Peter Netzer

 

Filmu Pozitia Copilului abordeaza o lume mai putin explorata in cinematografia autohtona, cea a intimitatii noilor imbogatiti ai Romaniei. Protagonisti sunt doi dintre cei mai apreciati actori ai momentului: Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache, in ipostaza de mama si fiu intr-o productie care vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor, despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. "Pozitia copilului" este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi.

 


ROCKER
Producator: Anca Puiu (Mandragora)
Regia: Marian Crisan

 

Victor e un rocker trecut de 40 de ani, vaduv, care locuieste cu fiul sau Alin intr-un apartament dintr-un cartier rau famat din Oradea. Alin e dependent de droguri, dar tatal sau ar face orice pentru el, inclusiv sa-l ajute pe el si pe colegii sai din trupa punk Iguanele sa pregateasca un concert live. Desi Victor e si el un fel de rebel fara cauza, i-ar face placere sa duca in sfarsit o viata linistita alaturi de prietena sa, care are si ea un fiu. Victor se intelege mult mai bine cu fiul iubitei lui, decat cu propriul sau fiu, pentru care trebuie sa faca lucruri pe care le detesta, inclusiv sa-i injecteze heroina de care e dependent. Al doilea film din cariera lui Marian Crisan este o drama impresionanta cu Dan Chiorean, Alin State, Crina Semciuc in rolurile principale.





Modifică setările cookies