marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

PREMIILE OSCAR. Editia din acest an a intregistrat cea mai slaba audienta din ultimii 8 ani. Cati oameni s-au uitat la gala prezentata de Chris Rock

Audienta la gala premiilor Oscar a scazut la cel mai mic nivel in pofida umorului cinic al prezentatorului Chris Rock privind absenta actorilor de culoare din competitie si in general a sub-reprezentarii lor la Hollywood.

PREMIILE OSCAR. Editia din acest an a intregistrat cea mai slaba audienta din ultimii 8 ani. Cati oameni s-au uitat la gala prezentata de Chris Rock

Potrivit cifrelor comunicate luni de postul ABC, ceremonia de duminica, la care au triumfat epopeea jurnalistica 'Spotlight' si odiseea supravieturii "The Revenant', a avut o audienta de 34,3 milioane de telespectatori, relateaza AFP, conform Agerpres.


Anul trecut, gala care se numara printre cele mai urmarite programe ale anului in SUA si este difuzata in mod traditional de ABC, filiala a Disney, a avut o audienta de 37,3 milioane de telespectatori, cu Neil Patrick Harris ca prezentator.


Duminica, ceremonia animata cu verva de comediantul afroamerican Chris Rock, si de la care Leonardo DiCaprio si Brie Larson au plecat cu statuetele pentru cel mai bun actor si cea mai buna actrita, a avut cea mai slaba audienta din 2008.

Doar 32 de milioane de persoane au urmarit in medie gala prezentata in acel an de comicul Jon Stewart in cadrul careia 'No Country for old Men' a fost incununat cel mai bun film al anului. In ultimii 15 ani prezentatoarea Ellen de Generes a fost cea care a obtinut recordul de audienta: 43,7 milioane de telespectatori in 2014, cand a triumfat filmul 'Twelve years a slave'.


Duminica, Chris Rock a abordat frontal problema sub-reprezentarii minoritatilor etnice la Oscaruri, pe care le-a calificat drept "premiile albilor" si a ajuns chiar sa se intrebe daca 'Hollywood-ul este rasist'.


Militantul pentru drepturile civice Al Sharpton a apreciat luni intr-un comunicat ca acesta este in parte motivul scaderii audientei de duminica, aratandu-i cu degetul pe cei care au facut apel la boicot si la stingerea televizoarelor,

Sursa: Agerpres
 



Modifică setările cookies