marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiile Tony 2014: cine sunt marii castigatori. Vezi lista completa si galerie foto de la cea mai importanta gala a teatrului american

Spectacolul "A Gentleman's Guide to Love & Murder", regizat de Darko Tresnjak, a fost desemnat comedia muzicala a anului la cea de-a 68-a editie a premiilor Tony, care au fost decernate duminica seara, la Radio City Music Hall din New York.

Premiile Tony 2014: cine sunt marii castigatori. Vezi lista completa si galerie foto de la cea mai importanta gala a teatrului american

 

VEZI AICI Galerie foto de la Premiile Tony 2014

 

Premiul Tony pentru cel mai bun actor intr-un musical i-a fost acordat lui Neil Patrick Harris, pentru rolul unei cantarete rock transsexuale din Germania de Est din spectacolul "Hedwig and the Angry Inch". Neil Patrick Harris, un actor, cantaret si producator in varsta de 40 de ani, a prezentat patru editii ale premiilor Tony si este cunoscut mai ales pentru rolul lui Barney Stinson din serialul "Cum am cunoscut-o pe mama voastra/ How I met your mother".

Totodata, spectacolul "Hedwig and the Angry Inch" a primit premiul Tony pentru cea mai buna reluare pentru scena a unui musical.

 


Audra McDonald a primit, pentru a sasea oara, premiul Tony pentru cea mai buna actrita, stabilind astfel o performanta fara precedent, pentru interpretarea rolului cantaretei de jazz Billie Holiday din spectacolul "Lady Day at Emerson's bar and grill". Bryan Cranston - cunoscut pentru rolul lui Walter White din serialul "Breaking Bad" - a fost distins cu premiul Tony pentru cel mai bun debut, pentru interpretarea rolului fostului presedinte american Lyndon B. Johnson in "All the Way", desemnat, la randul lui, cel mai bun spectacol.

 

 

 

Premiul pentru cea mai buna actrita intr-un musical i-a fost acordat lui Jessie Mueller, pentru rolul cantaretei Carole King din "Beautiful, the Carole King Musical".

 


Musicalul satiric "A Gentleman's Guide to Love & Murder", despre un mostenitor la tronul britanic care isi elimina pe rand cei opt adversari, nominalizat la zece premii Tony, a primit patru distinctii - pentru cea mai buna comedie muzicala, cel mai bun libret, cel mai bun regizor (Darko Tresnjak) si pentru cele mai bune costume realizate pentru un musical.

 

 


Tony Awards, "Oscarurile" industriei teatrale americane, au fost decise prin vot de aproximativ 800 de profesionisti si jurnalisti din domeniu, fiind decernate la 26 de categorii. Cea de-a 68-a editie a galei premiilor Tony, prezentata de Hugh Jackman, s-a bucurat de prezenta unor actori si muzicieni precum Bradley Cooper, Kevin Bacon, Lucy Liu, Clint Eastwood, Ethan Hawke, Gloria Estefan, Tina Fey si Patti Labelle.

 

 

 

 

 

Acordate de American Theatre Wing si de League of American Theatres and Producers, premiile Tony au fost create in 1947, in memoria Antoinettei ("Tony") Perry, presedintele American Theatre Wing in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Din 1978, gala premiilor Tony este difuzata de postul de televiziune CBS.

 

 

 

Sursa: Mediafax.ro
 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies