marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premierele lunii octombrie: 10 filme pe care nu trebuie sa le ratezi la cinema

Luna octombrie aduce pe marile ecrane din Romania 3 filme de actiune impresionante: Bruce Willis si Joseph Gordon-Levitt duc o lupta in viitor in Looper, considerat cel mai bun film science-fiction al anului, Liam Neeson ramane cel mai periculos tata din lume in Taken 2, iar Daniel Craig se pregateste pentru o cursa nebuna in Skyfall, al 23-lea film din seria James Bond.

Sammy Adventures 2 3D/Aventurile lui Sammy 2
Regie: Ben Stassen
Distributie: Pat Carroll, Carlos McCullers II, Cinda Adams
Data: 5 octombrie

Continuarea animatiei belgiene din 2010 promite sa fie o aventura de proportii pentru cei mici. Personajele simpatice se intorc, de aceasta data in 3D. Sammy si Ray, simpaticele broscute testoase se bucura de spectacolul magic al vietii din atol, in timp ce ii calauzesc pe "nou nascutii" Ricky si Ella in primul lor drum spre mare.  In decorul fabulos al marilor oceane, o noua serie de intamplari pe muchie de cutit ii asteapta pe micii aventurieri in lupta lor pentru libertate.



 

ParaNorman
Regie: Chris Butler, Sam Fell
Distributie: Kodi Smit-McPhee, Anna Kendrick, Casey Affleck
Data: 5 octombrie

Dupa succesul pe care l-a avut animatia Coraline, studioul Laika vrea sa ii cucereasca din nou pe fani cu o animatie ciudata, dar simpatica."ParaNorman" este un thriller-comedie al carui protagonist, un baietel de 11 ani cu puteri speciale, Norman Babcock, are de-a face cu zombi, fantome, vrajitoare si - cel mai rau - cu adulti, in incercarea de a-si salva oraselul de revolta care se pregateste in adancuri, sub morminte.
 

End of Watch/Ultima razie
Regie: David Ayer
Distributie: Jake Gyllenhaal, Michael Peña, Anna Kendrick
Data: 5 octombrie


End of Watch este o drama politista  despre familie, prietenie, dragoste, onoare si curaj cu Jake Gyllenhaal si  Michael Pena in rolurile a doi politisti din Los Angeles, Taylor si Zavala. Parteneriatul lor va fi amenintat de problemele intampinate in rezolvarea unui caz atunci cand cei doi confisca bani si arme de la un periculos cartel de mafioti.

Looper/Looper: Asasin in viitor
Regie: Rian Johnson
Distributie: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Paul Dano
Data: 5 octombrie

Nu exista nicio regula atunci cand trebuie sa te ucizi pe tine insuti. Povestea din spatele peliculei Looper cu Bruce Willis, Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt, Paul Dano a fost considerata unul dintre cele mai atragatoare concepte science fiction ale anului. Este anul 2077 atunci cand niste gangsteri din oras incearca sa-l ucida pe un barbat de 51 de ani, Joseph Simmons (Bruce Willis) folosindu-se de calatoria in timp si de varianta sa mai tanara, iar acesta isi ia destinul in propriile maini. Acesta fuge de varianta sa din trecut, tanarul de 25 de ani Joe (Joseph Gordon-Levitt) si incearca sa-si schimbe viitorul. Filmul a impresionat pe toata lumea in acest an la Festivalul de la Toronto, despre care multi au spus ca este cel mai bun film SF al anului.

Taken 2/ Taken 2: Teroare in Istanbul
Regie: Olivier Megaton
Distributie: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen
Data: 12 octombrie

I will find you, I will hunt you down, and I will kill you. Prima data i-au rapit fata, acum vin dupa el. Liam Neeson se intoarce in rolul fostului agent CIA cu abilitati deosebite, care a facut totul pentru a o salva pe fiica sa, Kim din mainile unor rapitori albanezi.  Dupa succesul nebun din 2008 pe care l-a avut Taken, producatorii revin cu inca o portie de adrenalina. In Taken 2, Liam Neeson va avea parte de multa actiune si schimburi de focuri inventive. Filmul este regizat de Olivier Megaton (Columbiana) si are aceeasi distributie ca precedentul (Liam Neeson, Famke Janssen si Maggie Grace).


Lay the Favorite
Regie: Stephen Frears
Distributie: Bruce Willis, Rebecca Hall, Catherine Zeta-Jones, Vince Vaughn
Data: 12 octombrie

Bruce Willis, Catherine Zeta-Jones, Joshua Jackson si Rebcca Hall se intalnesc pe marile ecrane intr-o drama-comedie regizata de Stephen Frears, cunoscut pentru The Queen. Lay the Favorite este povestea lui Beth (Rebecca Hall), o tanara de vreo 30 de ani care ajunge la Las Vegas, unde il impresioneaza pe Dink (Burce Willis), un parior profesionist. Beth si Dink vor lua casele de pariuri pe nepregatite, dar asta nu inseamna ca relatia lor va merge doar in sus de acum inainte, mai ales cand pe fir intra si Tulip, sotia lui Dink, interpretata de Catherine Zeta-Jones. Filmul are la  baza  romanul auto-biografic al lui Beth Raymer.

 



Hotel Transylvania
Regie:Genndy Tartakovsky
Distributie: Adam Sandler, Selena Gomez, Kevin James, Steve Buscemi
Data: 19 octombrie

Dracula revine pe marile ecrane intr-o serie de aventuri animate si pline de haz, aflate in regia lui Gendy Tartakovsky iar din distributie mai fac parte Kevin James, Fran Drescher, David Spade, CeeLo Green si Steve Buscemi.Adam Sandler si Selena Gomez vor sa ne arate o lume a vampirilor mai fermecatoare.Dracula este conducatorul unui hotel de cinci stele in care monstrii se pot relaxa si pot fi ei insisi fara a fi deranjati de prezenta vreunei fiintei umane. Printre creaturile invitate sa isi petreaca vremea la hotel si sa scape de tortele aprinse, usturoi sau gloante sunt Frankenstein, omul invizibil Griffin, varcolacul Wayne cu sotia sa, Wanda si Murray, mumia.
 

Minte-ma frumos
Regie: Iura Luncasu
Distributie: Diana Dumitrescu, Andi Vasluianu
Data: 19 octombrie

Diana Dumitrescu isi face debutul pe marile ecrane intr-o comedie romaneasca spumoasa. Dana (Diana Dumitrescu) si Oana, ucenice cofetare si colege de apartament, sunt cum nu se poate mai diferite. Dana, tipa senzuala, suceste capetele barbatilor oriunde apare, pe cand Oana iubeste foarte mult prajiturile, de unde si formele mai rotunjoare. Si cum era de asteptat, cand discutiile lungi pe chat nu pot ramane vesnic virtuale, Toni si Oana isi dau intalnire fata-n fata. Dar exista o problema majora: Toni nu seamana deloc cu poza de profil, iar Dani ajunge la intalnire in locul lui. Dar oare la intalnire se prezinta chiar Oana? Sau fiecare dintre cei patru… minte frumos?

Asterix si Obelix: In Slujba Majestatii Sale
Regie:  Laurent Tirard
Distributie: Gérard Depardieu, Edouard Baer, Guillaume Gallienne
Data: 19 octombrie

Una dintre cele mai populare serii de comedii frantuzesti continua. Simpaticul Gerard Depardieu imbraca din nou costumul lui Obelix in cel de-al patrulea film din serie. Suntem in anul 50 i. H. Cezar vrea sa mai faca niste cuceriri, asa ca se hotaraste sa invadeze in fruntea legiunilor sale o insula aflata la granitele lumii stiute, acest tinut misterios numit Bretania.

Skyfall
Regie: Sam Mendes
Distributie: Daniel Craig, Ralph Fiennes, Bérénice Marlohe, Naomie Harris
Data: 26 octombrie

Bond. James Bond. Daniel Craig revine pentru a treia oara in rolul agentului 007. Regizat de Sam Mendes si cu o distributie de lux: Daniel Craig, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Berenice Marlohe, Naomie Harris, Judi Dench, Albert Finney si Ben Whishaw, Skyfall, al 23-lea film din seria agentului 007 promite actiune la cote inalte.  Atunci cand trecutul lui M se intoarce sa o bantuie si MI6 ajunge sa fie atacata, Bond trebuie sa gaseasca si sa distruga amenintarea, indiferent de ce-l poate costa pe erou. In 2012 se implinesc 50 de ani de la lansarea primului film cu agentul 007, care l-a avut in rolul principal pe Sean Connery.

 

Dupa dealuri
Regie: Cristian Mungiu
Distributie: Cristina Flutur, Cosmina Stratan
Data: 26 octombrie


Dupa ce a cucerit Cannes-ul in primavara cu pelicula sa, Dupa dealuri, obtinand premiul pentru scenariu si cea mai buna actrita- premiu impartit de Cristina Flutur, Cosmina Stratan, regizorul roman aduce in Romania cel mai recen film al sau. Dupa dealuri spune povestea a doua fete care au crescut impreuna si care se reintalnesc dupa cativa ani de despartire. Alina se intoarce din Germania sa o ia cu ea pe Voichita, prietena ei din copilarie fata de care se simte inca foarte atasata. Voichita si-a gasit insa calea in credinta, iar maicile printre care traieste la manastire tin locul familiei pe care nu a avut-o niciodata. Alina lupta cu toate puterile sa recastige afectiunea Voichitei, facandu-i pe cei din jur sa se intrebe de unde vine forta care o anima. Rolurile principale sunt interpretate de doua actrite iesence debutante in film: Cosmina Stratan (Voichita) si Cristina Flutur (Alina), secondate de Valeriu Andriuta (Parintele) si Dana Tapalaga (Maica stareta).

 


Modifică setările cookies