marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Printul din Bel-Air, serialul cu care ai crescut: cum i-a reinventat cariera lui Will Smith, actorul care acum 22 de ani era in faliment

Men in Black III lansat acum o saptamana in cinematografe a fost lider de box office in SUA si in Romania in acest weekend si l-a adus din nou in atentie pe Will Smith ca actor de top la nivel de incasari.Fanii si-au adus aminte cum  un serial extrem de popular in anii '90  -  Printul din Bel-Air  i-a reinventat complet cariera unui rapper sters care se afla in faliment.

Printul din Bel-Air, serialul cu care ai crescut: cum i-a reinventat cariera lui Will Smith, actorul care acum 22 de ani era in faliment

GALERIE FOTO: Cum s-au transformat actorii din Printul din Bel-Air!


Printul din Bel-Air a fost in anii '90 unul dintre putinele show-uri de exceptie difuzate de televiziunile romanesti in acea perioada. Serialul este povestea unei reveniri fantastice pentru un actor si a unui succes nesperat pentru un post TV - NBC. Numele serialului a fost inspirat de numele de scena al lui Will Smith care practic se juca pe el in show.

Will Smith a fost un popular rapper si un cantaret de succes la finalul anilor '80, insa stilul sau de viata opulent si nechibzuit l-a bagat in datorii imense. Actorul avea de platit taxe de peste 3 milioane de $ iar statul american i-a confiscat multe dintre proprietati lasandu-l in faliment. In 1990, producatorii de la reteaua de televiziune NBC l-au abordat pe actor dorind sa fac un serial bazat in mare parte pe viata sa.

Serialul creat de Andy Borowitz si Susan Borowitz urmarea povestea unui cantaret de muzica rap de culoare din West Philadelphia. El este trimis de catre familie sa locuiasca la rudele bogate din Bel Air. Aici, Will trebuie sa se obisnuiasca cu un stil de viata diferit si cu o familie cu care, aparent, nu are nimic in comun, ba chiar ii irita si cu care nu se intelege nici in ruptul capului.

Serialul destinat tinerilor a avut un succes urias si a fost difuzat timp de 6 sezoane intre 1990–1996. Audientele slabe din ultimele sezoane i-au facut pe cei de la NBC sa anuleze serialul in sezonul 4, insa o campanie lansata de fani prin intermediul a mii de scrisori l-au salvat. In serial si-au facut aparitia cantaretul Tom Jones, miliardarul Donald Trump, prezentatorul Jay Leno, fondatorul Playboy Hugh Hefner si modelul Tyra Banks care a jucat rolul iubitei lui Will Smith.

The Fresh Prince of Bel-Air l-a facut pe Will Smith un star iar celelalte proiecte ale sale de atunci - un super star. Serialul l-a aruncat pe Smith in lumea blockbusterelor ca Bad Boys, Men in Black, Independence Day, Hitch, Hancock, I Am Legend, I, Robot. Actorul a ajuns sa castige si peste 20 de milioane de dolari pe film. Smith a aratat nivelul talentului sau in filme ca Ali (2001) si The Pursuit of Happyness (2006) pentru care a primit nominalizari la Oscar.

Ca rapper Will Smith a lansat 5 albume din 1997 printre care Willenium, care s-a vandut in peste 2 million copii in SUA si Big Willie Style care s-a vandut in peste 9 milioane.

"Ma straduiam atat de mult atunci. Tin minte ca memoram tot scriptul inclusiv replicile colegilor pe care le sopteam pe platou. Mi se pare dezgustator sa ma uit acum la serial pentru ca interpretarea mea era groaznica"  a marturisit actorul.



The Fresh Prince of Bel-Air nu a reprezentat doar o trambulina profesionala si financiara pentru Will Smith - ci si drumul catre fericire. La filmari Will a cunoscut-o pe viitoarea nevasta - Jada Pinkett Smith care a dat auditii pentru rolul iubitei sale. Cei doi sunt casatoriti de 15 ani si au doi copii impreuna ce au intrat si ei cu succes in lumea showbiz-ului. Copiii lui Will Smith si Jaka Pinkett Smith sunt mici, dar deja stiu ce isi doresc sa faca atunci cand vor deveni mari. Cu putin ajutor din partea parintilor, fiul lor, Jaden, in varsta de 14 ani a aparut deja in film ca “The Day the Earth Stood Still”, “The Pursuit of Happyness”, unde a jucat alaturi de tatal sau si "Karate Kid". Sora lui mai mica, Willow, in varsta de 12 ani, a jucat in “I Am Legend”, aparand si ea alaturi de tatal sau. Will Smith si sotia sa au declarant ca ei deja le ofera lectii copiiilor lor pentru cum sa se pregateasca inainte de un rol: “Trebuie sa ramai fidel personajului tau si sa simti cu adevarat povestea lui”. Cu sustinerea pe care o au din partea parintilor si talentul de care dau dovada, copiii celebrului cuplu par hotarati sa duca numele familie mai departe in lumea filmului. Smith a mai fost insurat timp de 3 ani cu Sheree Smith alaturi de care are un copil.

Care este diferenta dintre Will Smith si restul distributiei din The Fresh Prince of Bel-Air? Will a continuat sa faca filme din ce in ce mai mari, in timp ce colegii sai le-au inchiriat. James Avery, Janet Hubert-Whitten, Alfonso Ribeiro, Karyn Parsons si Tatyana Ali nu au avut succesul lui Smith dupa incheierea serialului si au continuat cu roluri modeste pe TV.

 

Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies