marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Pro Cinema da AZI in premiera la TV "Nunta Muta", filmul romanesc cu succes in peste 30 de tari!

Nunta Muta va fi in premiera la  TV  pe Pro Cinema, la aniversarea a sapte ani, pe 19 aprilie, de la ora 20:00.

Pro Cinema da AZI in premiera la TV Nunta Muta , filmul romanesc cu succes in peste 30 de tari!

“Un film despre viata, moarte si adevar, un film cu mult umor, care sa vorbeasca lumii, cu duiosie si romantism despre dragoste intr-un spatiu nascator de vesnicie”, un film “despre dictatura si consecintele ei in plan comunitar si, respectiv, familial” – astfel descrie Horatiu Malaele filmul care marcheaza debutul sau in lung-metraj, pelicula “Nunta muta”, difuzata in premiera la televiziune de Pro Cinema, la aniversarea a sapte ani, pe 19 aprilie, de la ora 20:00.


S-a spus despre “Nunta muta” ca este un film care a lasat spectatorii amutiti. Comedie si drama in egala masura, lung-metrajul care marcheaza debutul in regie de film al lui Horatiu Malaele isi propune sa abordeze o tema care nu este noua in cinematografia post-decembrista, insa intr-un mod profund original si surprinzator.

“Imi doresc un film care sa placa in egala masura, batranului si copilului, prostului si inteleptului, profanului si initiatului”, spunea Horatiu Malaele despre Nunta muta, ceea ce, in buna masura s-a si intimplat.
Filmul istoriseste o poveste la prima vedere absurda, insa petrecuta in realitate.

Anul 1953, intr-un sat izolat din Romania, in “glorioasa” epoca stalinista. Doi tineri, Ana (Meda Victor) si Iancu (Alexandru Potoceanu) hotarasc, mai mult sau mai putin siliti de imprejurari, sa se casatoreasca. Doliul impus de moartea lui Stalin incurca insa planurile nuntasilor. Cum evenimentul nu se poate contramanda, se hotaraste ca nunta sa aiba totusi loc, insa ... “pe muteste”. Pe masura ce invitatii beau si se simt bine, ei uita de juramantul de tacere pe care l-au facut, moment in care "nunta muta" devine o "nunta galagioasa", o adevarata petrecere in toata regula. La apogeul petrecerii, turela unui tanc sovietic intra in casa, toti barbatii sint deportati, iar mireasa isi revede sotul abia peste 13 ani, cand este eliberat si doreste sa se intoarca acasa sa moara in pace.

 


Scena in care nuntasii petrec in tacere a fost filmata in 10 zile, desi secventa din film dureaza doar 18 minute.
 


Victor Rebengiuc, Tamara Buciuceanu, Valentin Teodosiu, Alexandru Bindea, George Mihaita, Mihai Constantin, George Ivascu si Dan Condurache fac parte din distributia filmului lui Malaele, pelicula ce s-a bucurat de succes in peste 30 de tari, dar, cum spune insusi regizorul, „Nunta muta” este un film “vandut in peste 30 de tari, dar condamnat de fundamentalistii bastinasi”, un film pe care Horatiu Malaele “ne ordona” sa-l urmarim.



Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies