marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Quvenzhané Wallis vine la Procinema: s-a nascut o stea la Hollywood, noua Shirley Temple a Americii nici nu stia ce este un Oscar

Prestatia ei in Beasts of the Southern Wild este una uluitoare, in ciuda faptului ca nu este pregatita profesional. "S-a nascut o stea", "noua Shirley Temple" si "o forta a naturii" asa au numit-o ziarele americane pe Quvenzhané Wallis. Filmul Beasts of the Southern Wild va fi in premiera nationala pe TV, pe PROCINEMA, pe 24 februarie de la ora 20.00.

Quvenzhané Wallis vine la Procinema: s-a nascut o stea la Hollywood, noua Shirley Temple a Americii nici nu stia ce este un Oscar

La 9 ani, Quvenzhané Wallis vorbeste mai bine si mai elocvent decat multe staruri americane de varsta adolescentei. Copila ajunsa cea mai tanara actrita din istorie nominalizata la Oscar si nu oriunde, ci la categoria cea mai bun actrita in rol principal, chiar la debutul ei cinematografic, este pe cale sa ajunga un fashion icon printre fetitele din Statele Unite. Toata lumea o iubeste si toti raman impresionati atunci cand stau de vorba cu micuta Hushpuppy. "Moda este punctul meu slab",  a recunoscut actrita intr-un interviu pentru Vogue.

 

Fetita nascuta si crescuta in Houma, in sudul Lousianei, adora culoarea roz si a dezvaluit si care este cea mai mare frica a ei: "Mi-e frica sa nu ma impiedic in rochie si sa ma fac de ras in public."  Intrebata cum se simte acum ca scrie istorie, aceasta a raspuns sincer: "Sunt fericita si incantata, insa nu este ceva la care te astepti la aceasta varsta."


Culmea, tanara stea nu viseaza sa ajunga actrita, ci medic dentist, iubeste sa pescuiasca alaturi de tatal ei, sa se uite la desene animate si cartile lui Roald Dahl si Dr. Seuss. "Vreau sa devin medic dentist ca sa fac pe toata lumea sa zambeasca".



Fetita de numai 9 ani provine dintr-o familie obisnuita: mama ei, Qulyndreia, este profesoara, iar tatal, Vejie Wallis, este sofer de camion. Prima parte a prenumelui ei, "Quven", este o combinatie a celor ale parintilor, iar "zhane" inseamna zana in limba swahili. Prietenii insa o numesc simplu: Quee-O.

 

Pentru ca Quvenzhane sa joace in "Beasts of the Southern Wild", parintii ei au "mintit" ca fetita avea sase ani, varsta minima ceruta de producatori, cu toate ca ea avea doar cinci. Chiar si asa, micuta a castigat rolul lui Hushpuppy in fata a 4.000 de concurenti. "O prietena a mamei a sunat-o si i-a spus ca se fac auditii pentru fetite intre 6-9 ani. Mama a spus ca eu am 5 ani si ca nu pot sa particip, insa prietena mamei a spus <<Cred ca poate sa participe>>” a dezvaluit aceasta despre modul in care a ajuns la auditii.


 


Regizorul Benh Zheitlin a declarat ca, dupa ce a vazut proba data de Quvenzhane Wallis a stiut ca a gasit ceea ce cauta si a schimbat scenariul filmului pentru a fi mai potrivit personalitatii ei. Filmul a avut premiera la Sundance Film Festival, in ianuarie 2012, si a castigat Marele Premiu al Juriului. In luna mai 2012, filmul a fost prezentat la Festivalul de la Cannes, unde a fost foarte apreciat si a castigat premiul cel mare la categoria "Cel mai bun film", iar micuta actrita, prezenta la gala, a primit o multime de aprecieri pentru rolul fetitei de sase ani ce traieste intr-o casa modesta impreuna cu tatal ei, care are probleme de sanatate.

Quvenzhané nu stia ce este Oscarul? "Nici macar nu stiam ce este ala Oscar, mi-au explicat atunci cand am facut o sesiune de interviuri cu presa. Trebuia sa fiu serioasa si sa stiu despre Oscar. Inainte intrebam mereu: <<Cine este Oscar? Cine este Oscar?>>. Chestia aia care sta asa (imita statueta Oscar).  Mi-au raspuns: <<Da!>> Eram foarte confuza asa ca a trebuit sa invat cateva chestii noi."

 

"De-abia stiu sa citesc", a marturisit tanara care a dezvaluit ca a avut nevoie de un tutore ca sa memoreze replicile din film. "La inceput totul era serios si dupa aia totul a fost amuzant" a marturisit tanara actrita despre filmarile de la Beasts. "Am 20 de gentute in forma de catei, o sa duc una la Oscaruri, este semnatura mea" a mai povestit aceasta.

 

In iulie 2012, a filmat al doilea ei film Twelve Years a Slave de Steve McQueen alaturi de Chiwetel Ejiofor, Brad Pitt si Michael Fassbender. Filmul este o drama istorica despre scalvie plasata in 1841. In acest film tanara va juca rolul fetitei unui new yorkez de culoare, care este rapit in Washington si  trimis pe post de sclav pe o plantatie din Louisiana.

 

Filmul Beasts of the Southern Wild va fi in premiera nationala pe TV, pe PROCINEMA, pe 24 februarie de la ora 20.00

 

 

Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies