marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ray Liotta a primit o nominalizare postumă la premiile Emmy pentru Black Bird

Actorul a mai avut o nominalizare la Emmy, pentru apariția în serialul „Spitalul de urgență“.

Ray Liotta a primit o nominalizare postumă la premiile Emmy pentru Black Bird
La mai bine de un an de la moartea sa, Ray Liotta a primit o nominalizare la premiile Emmy pentru rolul Big Jim Keene din serialul „Black Bird“/„Pasărea neagră“, realizat de Dennis Lehane pentru Apple TV+. Serialul despre crime reale urmărește viața criminalului în serie Larry Hall, interpretat de Paul Walter Hauser.
 
„Black Bird“ a adunat un total de patru nominalizări, iar Walter Hauser a fost nominalizat alături de Ray Liotta la categoria Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial sau film de serie limitată sau antologic, în timp ce Taron Egerton este nominalizat la categoria Cel mai bun actor principal. De asemenea, serialul a primit o nominalizare la categoria Cea mai bună imagine cinematografică.


 
Serialul îl urmărește pe Jimmy Keene, interpretat de Egerton, căruia i se oferă o înțelegere pentru a scăpa mai devreme de pedeapsa cu închisoarea dacă poate obține o mărturisire de la Hall. Liotta l-a interpretat pe tatăl său. „Am dezvoltat o legătură foarte specială cu el“, povestea Egerton pentru EW despre colegul său de platou. „A adus acest nivel de concentrare, tandrețe și vulnerabilitate în rol, care a fost pur și simplu superb.“ Egerton a adăugat că multe dintre scenele lui Ray Liotta „sunt inima serialului, într-adevăr. Este o relație foarte disfuncțională, dar este una plină de dragoste. Iar Ray chiar a adus asta. Și mi-a plăcut la nebunie să lucrez cu el. A fost una dintre cele mai speciale experiențe din cariera mea“.
 
Ray Liotta, cunoscut atât pentru roluri lui comice, cât și dramatice în filme precum „Goodfellas“ și „Unbreakable Kimmy Schmidt“, a murit în somn în mai 2022, la vârsta de 67 de ani, din cauza unei insuficiențe cardiace. Aceasta este cea de-a doua lui nominalizare la premiile Emmy, după ce în 2005 a câștigat premiul pentru cel mai bun actor invitat într-un serial dramatic, pentru rolul său din „Spitalul de urgență“.


 
„Sunt foarte recunoscătoare membrilor Academiei de Televiziune pentru că l-au onorat pe tatăl meu cu această nominalizare“, a declarat fiica lui, Karsen Liotta, într-un comunicat. „A fost incredibil de mândru de interpretarea sa din «Black Bird» și ar însemna enorm pentru el să fie nominalizat alături de Taron și Paul.“
 
Nominalizarea îl plasează pe Ray Liotta într-un grup restrâns de actori care au primit nominalizări postume, printre care Chadwick Boseman, Norm MacDonald și Jessica Walter, toți nominalizați în 2022. Anthony Bourdain, Carrie Fisher, Audrey Hepburn, Raul Julia, John Ritter, Fred Willard, Alice Pearce și câțiva alții au primit, de asemenea, nominalizări postume.
 
FOTO: 

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies