marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Razboi intre Marilyn Monroe si Laurence Olivier la filmarile pentru “Printul si dansatoarea”

In ultima zi a anului, pe 31 decembrie, de la ora 20:00, te

Razboi intre Marilyn Monroe si Laurence Olivier la filmarile pentru “Printul si dansatoarea”

De cinci ori nominalizat la premiul Bafta (printre care si la categoriile “cel mai bun film britanic”, “cel mai bun actor britanic”/Laurence Olivier si “cea mai buna actrita straina”/Marilyn Monroe), “Printul si dansatoarea” a fost singurul film pe care “cea mai sexy femeie a secolului XX”, dupa cum a numit-o revista People pe Marilyn Monroe, l-a facut in afara continentului american. Laurence Olivier a fost si regizorul si producatorul acestui film, dar, daca ar fi stiut in ce se baga, cu siguranta ar fi renuntat la proiect.

Laurence Olivier, sau “domnul Sir”, dupa cum il ironiza diva platinata, era atit de revoltat de comportamentul lui Marilyn pe platourile de filmare, incit experienta traita alaturi de ea l-a lecuit pentru o vreme de dorinta de a mai regiza filme. Antipatia dintre Olivier si Monroe a facut istorie, mai ales dupa aparitia cartii de memorii a lui Jack Cardiff, director de imagine de doua ori cistigator al premiului Oscar, care a lucrat cu cei doi actori la aceasta pelicula.

Olivier ii reprosa lui Monroe ca e aroganta si refuza sa socializeze cu ceilalti actori si echipa de filmare. Ce-l calca pe nervi pe actorul si regizorul britanic era de asemenea faptul ca Monroe, obsedata de o metoda cit mai corecta de a-si juca rolul, ii contesta orice decizie regizorala.

Aroganta i-o reprosa si Marilyn “domnului Sir”, cel proaspat innobilat la acea vreme si aflat pe culmile succesului. Si de asemenea faptul ca-i contesta nu numai calitatile actoricesti, ci si insusi statutul de sex-simbol! “Incearca sa fii sexy!”, i-a spus Olivier la un moment dat lui Marilyn, lasind-o pe aceasta fara cuvinte.

Nici chiar la douazeci de ani de la moartea tragica a actritei, antipatia lui Olivier nu se potolise: “Scorpia”, dupa cum ii spunea acesta, inca nu fusese iertata.

Cardiff insa face dreptate memoriei lui Monroe si lamureste ca asa-zisa aroganta era de fapt o timiditate excesiva. Actrita era considera si foarte naiva, ceea ce, din perspectiva lui Cardiff i-ar fi provocat moartea: “Marilyn, care a fost intotdeauna foarte naiva, tinea un jurnal in perioada in care era impreuna cu Jack Kennedy, inainte de a fi implicat Bobby. Notase acolo o multime de detalii legate de invadarea Cubei, pe care le aflase ea de la Jack. Acesta bineinteles ca a dorit jurnalul ei, astfel incit teoria asasinatului are sens pentru mine”, mai spune Cardiff.

Perioada filmarilor pentru “Printul si dansatoarea” a fost una dificila pentru Monroe in ceea ce priveste viata personala. Exista trei sau patru copii ale celebrei rochite albe pe care actrita o poarta in film, de diferite masuri si aceasta pentru ca greutatea lui Marilyn avea mari fluctuatii in acea perioada. Suferea de diferite afectiuni, care o faceau sa retina apa in organism. De asemenea, in timpul filmarilor la aceasta comedie, actrita a pierdut o sarcina, ceea ce a reprezentat o adevarata tragedie pentru ea.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies