marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Regele blockbusterelor: cum l-au facut pe Michael Bay femeile frumoase, exploziile si scenele de actiune cel mai cautat regizor de la Hollywood

Maestrul blockbusterelor de la Hollywood, Michael Bay, nu se dezminte. Este cunoscut pentru filmele cu bugete gigantice si efecte speciale fenomenale, este criticat pentru ca este misogin, insa a lucrat cu cateva dintre cele mai frumoase femei de la Hollywood. Nu degeaba cele mai tari lucruri din filmele sale sunt eroii duri, masinile, femeile, scenele de actiune si robotii, nu neaparat in aceasta ordine.

Regele blockbusterelor: cum l-au facut pe Michael Bay femeile frumoase, exploziile si scenele de actiune cel mai cautat regizor de la Hollywood

Vestea ca Michael Bay va lucra cu supermodelul israelian Bar Paly pentru noul sau film Pain and Gain i-a facut pe fani si mai curiosi sa afle ce se ascunde in spatele noului proiect al regizorului. Filmul este o comedie neagra cu Mark Wahlberg si Dwayne Johnson in rolurile principale, este scris de Christopher Markus si Stephen McFeely si are un buget surprinzator de mic fata de filmele cu care ne-a obisnuit pana acum - 25 de milioane de dolari.

Regizorul care le-a lansat pe Megan Fox si Rosie Huntington-Whiteley in lumea filmului a mai lucrat cu vedete ca Téa Leoni, Vanessa Marcil, Liv Tyler, Kate Beckinsale, Gabrielle Union, Scarlett Johansson, Isabel Lucas. Pain and Gain este o comedie pe care o are pe masa de lucru de peste zece ani si va spune povestea a doi bodybuilderi din Florida  care rapesc un om de afaceri pentru bani, insa il bat pana aproape de moarte. Cand acesta isi revine angajeaza un detectiv pentru a-i gasi pe atacatorii sai.
 

In film mai apar Anthony Mackie, Rob Corddry, Ed Harris si Tony Shaloub. Bar Paly va juca rolul unei imigrante ilegale din Romania, Sabina Petrescu care viseaza sa devina noua Marilyn Monroe. Modelul nascut in Israel a mai jucat in filme ca The Ruins si in seriale ca How I Met Your Mother si The Starter Wife unde a avut roluri episodice. Filmul este produs de Studiourile Paramount.

 

Bar Paly


Dupa ce termina filmarile la Pain and Gain regizorul demareaza productia la partea a patra din seria Transformers. Pelicula ce va ajunge pe marile ecrane pe 29 iunie 2014 nu-i va avea in distributie pe niciun actor din vechea garda, asa ca toata lumea se intreaba care va fi urmatorul fotomodel al francizei care a revolutionat efectele speciale.


Regizorul de 47 de ani care si-a inceput cariera facand reclame a ajuns creatorul unor filme ca The Rock, Armageddon, Pearl Harbor, The Island, Bad Boys si seria Transformers, cu incasari de peste 4 miliarde de dolari.


Michael Bay, pe platourile unei reclame  pentru Victoria's Secret


In primii 20 de ani de cariera, a regizat reclame si videoclipuri si a devenit unul dintre cei mai respectati oameni din industrie. A obtinut Leul de Aur la Cannes pentru cea mai buna campanie de promovare a unei beri, cu brandul Miller Lite. In 1995, a fost numit de Directors Guilds of America cel mai bun regizor de reclame al anului.

Regizorul nascut in California este cunoscut si pentru colaborarea cu celebra casa de lenjerie intima Victoria's Secret careia ii face reclamele. Si-a descoperit talentul la varsta de 15 ani cand a lucrat ca stagiar pentru George Lucas iar in 1990 a regizat in film porno soft-core pentru Playboy cu Kerri Kendall.

Rosie Huntington-Whiteley


Primul sau film in calitare de regizor a fost Bad Boys (1995), care a devenit un succes mondial si a strans incasari de 160 de milioane de dolari, o suma impresionanta la acea vreme. In 1996 a devenit regizorul momentului cu inca un succes, The Rock, in care au jucat Sean Connery si Nicolas Cage.


Este cunoscut ca un adevarat rege al box-office-ului, toate filmele sale depasind incasari de 100 de milioane de dolari. Cel mai recent film al sau, Transformers: Dark of the Moon a fost primul film din cariera sa care a depasit pragul de 1 miliard de dolari incasari si a intrat in topul celor mai profitabile pelicule din toate timpurile. In 1998, devenea cel mai tanar regizor ale carui filme faceau incasari de peste 1 miliard de dolari.


Steven Spielberg a cerut in mod special ca Megan Fox sa fie concediata si sa nu mai apara in cel de al treilea film “Transformers”, dupa ce aceasta a facut comentarii nepotrivite la adresa regizorului francizei, Michael Bay pe care l-a comparat cu Hitler.

Megan Fox.


Pana la varsta de 26 de ani, Michael Bay castigase toate premiile importante  in calitate de regizor de la cele mai prestigioase festivalui de publicitate, inclusiv la Cannes Lions International Advertising Festival.


Este recunoscut pentru cat de multa importanta acorda scenelor cu efecte vizuale si este adesea criticat ca nu se axeaza atat de mult pe personaje sau povestea lor. Salariul sau a crescut considerabil. In 1995, primea 100.000 de dolari pentru Bad Boys, iar in 2001, primea 25 de milioane de dolari, inclusiv din incasari, pentru Pearl Harbor. Pentru scena exploziei din Bad Boys, Bay a platit 25.000 de dolari, adica un sfert din onorariul sau. Prima filmare a scenei a fost distrusa de o furtuna, iar producatorii au refuzat sa plateasca inca o data.


Michael Bay alaturi de Megan Fox si Rosie Huntington-Whiteley


Se considera un regizor de moda veche si prefera analogul in locul digitalului. In fiecare film, acesta incearca sa foloseasca cat mai putin efectele prin tehnica CGI si prefera cascadoriile reale.

Se afla printre cei 20 de regizori populari care au semnat o petitie impotriva sistemului premium Video on Demand, care le ofera utilizatorilor posibilitatea de a vedea filmul online pentru suma de 30 de dolari, la doar 60 de zile de la lansarea in cinema.



"Sunt milioane de oameni care imi urasc filmele si pe mine. Dar stii ceva, filmele mele fac o gramada de bani in intreaga lume. Sa faci peste 4 miliarde de dolari, eu zic ca inseamna ceva bilete, nu? Unii spun ca am distrus cinematografia pentru ca tai scenele prea mult si prea repede. Dar este stilul meu si cred ca misto ca lumea sa cunoasca un regizor cu un stil propriu" a declarat regizorul care a facut pe 17 februarie 47 de ani.

"Sincer, au inceput sa ma plictiseasca filmele de actiune, dar fanii sunt entuziasmati de efecte vizuale, iar acest gen ma tine in priza si aproape de public."


Michael Bay pe plaja alaturi de una din iubitele sale -modelul Lauren Stoner


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies